Címoldal

Ezt biztos nem tudta a leghíresebb magyar betyárról

A leghíresebb magyar betyár kétségtelenül Rózsa Sándor, akinek varázsereje volt és a golyó sem fogott rajta. Legalábbis így tartották. Annyira népszerű volt, hogy pénzért mutogatták a piactéren. - írja az Origo

Színpadon kel életre Rózsa Sándor

Színpadon kel életre Rózsa Sándor

szeged tv tartalom Korognai Károly rendezésében, szegedi művészek alakításában elevenedik meg a zenés betyárjáték. A színdarabot Rózsa Sándor lelke Oszter Sándor alakításában kíséri végig. A művet Zsombón, a betyárról elnevezett csárda előtti területen adják elő augusztus 12-én és 13-án. A próbák már folynak. (videóval)

Egy hétvégére a betyároké lesz a szeri puszta

Egy hétvégére a betyároké lesz a szeri puszta

Rózsa Sándor születésének 200. évfordulójára kiállításokkal, színpadi, zenés, bábos előadásokkal, filmvetítéssel és közönségtalálkozóval emlékezik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark augusztus első hétvégéjén.

A legendákba öltözött betyár a Somogyiban

A legendákba öltözött betyár a Somogyiban

A legendákba öltözött betyár címmel nyílt kamaratárlat a Somogyi-könyvtárban, amely a kétszáz éve született Rózsa Sándort, a „betyárok királyát” és az őt övező legendákat mutatja be. Az Alföld hírhedt betyárát bemutató kiállítás a könyvtár második emeletén augusztus végéig látható a bibliotéka nyitva tartási idejében.

Betyárokat toboroznak az emlékparkban

Betyárokat toboroznak az emlékparkban

Puskaporos levegő, betyárpróbák, tudós pásztorok, betyáros mesterségek és slambuc várja idén is hagyományőrzőket az ópusztaszeri Betyártoborzón, a látogatók is cselekvő részeseivé válhatnak a betyárok és pandúrok puskaporos harcának, sőt maguk is kiállhatják a különféle nehézségű betyárpróbákat.