Címoldal

Tömeges koccanás Rókuson

Hat autó ütközött össze a rókusi víztoronynál hétfő délután.

200 csomagot vitt a Mikulás ÚjrókusraFotógalériával

200 csomagot vitt a Mikulás Újrókusra

Évtizedes hagyomány Újrókuson, hogy a környékbeli gyerekeket ajándékcsomagokkal lepi meg a Mikulás. Idén több segítője is volt a nagyszakállúnak, a krampuszok mellett Ménesi Imre önkormányzati képviselő és Szabó Sándor országgyűlési képviselő is osztotta a csomagokat a gyerekeknek.

Számítógép és függöny a rókusi könyvtárnakFotógalériával

Számítógép és függöny a rókusi könyvtárnak

Egyéni képviselői keretéből 300 ezer forintot biztosított Ménesi Imre képviselő a Somogyi-könyvtár rókusi fiókkönyvtárának a bibliotéka fejlesztésére. A támogatásból új számítógépet és sötétítő szalagfüggönyöket vásároltak.

Minden alsós megkapja a Szegedi SportkisokostFotógalériával

Minden alsós megkapja a Szegedi Sportkisokost

A tavalyi kiadvány sikere után az idén újra kezükbe vehetik a szegedi alsó tagozatos kisiskolások a Szegedi Sportkisokost. A 11.500 példányban elkészült tájékoztató füzet 54 sportegyesületet mutat be és felöleli a teljes városi sport kínálatot. A kiadványt folyamatosan juttatják el az iskolákba.

Jó hangulatú családi nap a Puskás utcábanFotógalériával

Jó hangulatú családi nap a Puskás utcában

Gyönyörű napsütés, kellemes idő, finom pörkölt és különféle programok várták a Puskás utcai játszótérre szervezett családi nap résztvevői szombat délelőtt. Idén is több százan látogattak ki a rendezvényre.

Napsütéses Családi nap a panelházak közöttFotógalériával

Napsütéses Családi nap a panelházak között

Az időjárás is kegyeibe fogadta a szervezőket szombaton, gyönyörű napsütés plusz zene, gyermekprogramok és finom pörkölt fogadta a kilátogatókat a Puskás utcai játszótéren a Ménesi Imre képviselő által szervezett Családi Napon.

A családokat várták az Újrókusi gyermeknapraFotógalériával

A családokat várták az Újrókusi gyermeknapra

Szeged önkormányzati képviselői szinte minden városrészben megrendezték idén is a gyermeknapot. Újrókuson szombaton már tizedik alkalommal várták vidám családi programokkal a legkisebbeket és szüleiket. A jubileumi rendezvényt Botka László polgármester is meglátogatta.

Népszerű az ételgyűjtő a Rókusi templomnál

Népszerű az ételgyűjtő a Rókusi templomnál

szeged tv tartalom Annyira, népszerű hogy a rászorulók, ha találnak benne valamit, mindent el is visznek, nem hagynak másnak. Pedig a kezdeményezők szerint nem ez a láda célja. (videóval)

Jókedvű családi nap a panelházak közöttFotógalériával

Jókedvű családi nap a panelházak között

Számos színes program és bográcsban főtt marhapörkölt is várta a Puskás utcai játszótér mellett a Ménesi Imre képviselő által szervezett Családi Napra kilátogató rókusiakat.

Beszívott, majd egy templomban őrjöngött

A helyszínre érkező rendőrök fékezték meg a szegedi Rókusi Templomban az oltár előtt kiabáló férfit.

Korábbi híreink

Rókuson is járt a Télapó szombat délután

Rókuson is járt a Télapó szombat délután

A szemerkélő eső ellenére is nagyon sok gyerek és szüleik várták izgatottan a Télapót szombat délután a Rókusi körút és a Szatymazi utca sarkán. A hagyományos rendezvényen a környék gyerekei vehettek át ajándékcsomagot a lovas kocsin érkező Mikulástól.

Elfogták a szegedi dohánybolti rablót

Elfogták a szegedi dohánybolti rablót

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozóinak információi alapján a Veszprém megyei Dörgicsén fogták el azt a 21 éves férfit, aki gyanúsítható a Rókusi körúton lévő egyik Nemzeti Dohánybolt kirablásával.

Vidám programok várták a rókusiakat

Vidám programok várták a rókusiakat

A baloldali összefogás két képviselőjelöltje, Binszki József és Ménesi Imre várta a környék lakóit az általuk szervezett Családi napra a Puskás utcai szabad területre, ahol az érdeklődők többféle program közül is választhattak. A megjelenteket Botka László polgármester is köszöntötte.

Javítási munkák a Rókusi körúti körforgalomban

Javítási munkák a Rókusi körúti körforgalomban

Szerda délelőtt garanciális javítási munkákat végez a kivitelező a Kossuth L. sgt.-Vásárhelyi Pál utcai jelzőlámpás körforgalomban. Az autósok fokozott figyelemmel közlekedjenek a körforgalomban!

Ötszáz adag meleg ételt osztottak ki Újrókuson

Ötszáz adag meleg ételt osztottak ki Újrókuson

Ötszáz adag meleg ételt osztott ki Ménesi Imre a terület önkormányzati képviselője egy helyi vállalkozó segítségével Újrókuson, a Búvártó partján vasárnap délben. A csülkös, kolbászos bablevesből a környékbeli rászoruló családoknak jutott meleg étel a karácsony előtti napokban.

Ivóvízhálózat tisztítás a város több pontján

Ivóvízhálózat tisztítás a város több pontján

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez 2013. október 14-től 18-ig este 10 és hajnal 5 óra között Rókus, Makkosháza, Felsőváros és Északi városrész magasnyomású hálózatán. A tisztítási munkálatok időtartama alatt átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A tisztítás következtében a víz zavarossá válhat.

Tárlat mutatja be az Év madarát a bibliotékában

Tárlat mutatja be az Év madarát a bibliotékában

Az év madaráról, a gyurgyalagról nyílik kiállítás kedden a Somogyi-könyvtár Rókusi fiókkönyvtárában. A Vértói úti bibliotéka színes fotókkal illusztrált könyvajánló- és ismeretterjesztő kiállítással hívja fel a figyelmet a hosszú távú vonulóként májustól szeptemberig hazánkban tartózkodó egyik legszínpompásabb madárra.

Cserélik a ledeket a körforgalomban

Cserélik a ledeket a körforgalomban

Az útburkolatba épített ledes futófények garanciális javítását végzi a kivitelező a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban. A munkálatok ideje alatt a jelzőlámpák nem működnek és egysávos körforgalomként használható a csomópont. Csúcsforgalomban torlódásra lehet számítani.

Garanciális javítás a Rókusi körúti körforgalomban

Garanciális javítás a Rókusi körúti körforgalomban

A kivitelező garanciális javítás keretében keddtől elkezdi az útburkolatba épített ledes futófények javítását a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban. Ezért átmenetileg jelzőlámpa nélküli egysávos körforgalomként használható a csomópont.

Ezen a héten még gyűjtik az aláírásokat az erőmű ellen

Ezen a héten még gyűjtik az aláírásokat az erőmű ellen

Még ezen a héten gyűjthetik az aláírásokat a Rókusra tervezett biomassza erőmű, valamint a termálvíz meleg vízként történő hasznosítása ellen a tiltakozók. Az akciót Ménesi Imre önkormányzati képviselő kezdeményezte, aki elmondat a vártnak megfelelően alakul a gyűjtés, már több ezer aláírás van a birtokukban. Közben kiderült a Fideszen belül sem támogatják az erőmű építését.

Archívum