Címoldal

Szobor a butaságnak: egy mészárlás története

Szobor a butaságnak: egy mészárlás története

Szász János új mozija a húszas évek egyik legbrutálisabb gyilkosságát mutatja meg – feketén-fehéren. Spoilermentes élménybeszámoló.

Szegeden mutatják be premier előtt Szász János új filmjét!

Szegeden mutatják be premier előtt Szász János új filmjét!

Január 18-án a Belvárosi moziban debütál a rendező egész estés drámája. A főszerepekben Gryllus Dorka, Hegedűs D. Géza és Nagy Zsolt.

Vincent van Gogh legendája Szegeden is életre kel

Vincent van Gogh legendája Szegeden is életre kel

A világ első festett animációs filmjét, a Loving Vincent című alkotást láthatják a szegdiek vasárnap 18 órától a Belvárosi moziban. A különleges film minden egyes képkockáját festőművészek készítették, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.

Emma Watson visszavágott az őt ócsárolóknak

Emma Watson visszavágott a gyűlölködőknek: A szépség és a szörnyeteg New York-i premierjén bizony nem garbóban jelent meg, hanem egy sokat sejtető, gyönyörű fekete estélyiben. - írta a Blikk

20 milliárdot buktak a bukik a bajnok miatt

Becslések szerint 50 millió fontjába (20 milliárd forintjába) kerül az angol fogadóiparnak, hogy a Leicester City - fennállása óta első ízben - megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságot. - írja a vilagszam.hu

Pataki Ferenc monodrámája a Hungiban

Pataki Ferenc monodrámája a Hungiban

szeged tv tartalom Elveszítve. Ez a címe annak a monodrámának, melynek premierje május 11-én lesz a Hungi Vigadóban. A főszereplő Pataki Ferenc, a rendező Barnák László. Két héttel a bemutató előtt a sajtó is bepillanthatott a próbafolyamatba. (videóval)

A Star Wars-rajongók már gyülekeznek a premierre

A legelkötelezettebb Star Wars-rajongók a hagyományokat ápolva már sorakoznak a Star Wars: Az ébredő Erőt bemutató mozik előtt. A The New York Times arról írt, hogy a Los Angeles-i Chinese Theater előtt már szombat óta több mint száz rajongó táborozik. - írja a ma.hu

A bécsi operaházban debütál Tom Cruise

A Bécsi Állami Operában tartják az amerikai filmcsillag főszereplésével készült Mission: Impossible - Titkos nemzet című hollywoodi szuperprodukció világpremierjét július 23-án. - írja a webbulvar.hu

Szegeden lesz az Abigél szabadtéri világpremiere

Szegeden lesz az Abigél szabadtéri világpremiere

Újra egy legendás regény zenés adaptációját állítja a Dóm tér színpadára Somogyi Szilárd rendező. Szabó Magda személyesen bízta rá „lányát”, Abigélt. Az édes-bús történeten generációk nőttek fel, nyáron minden eddiginél monumentálisabb formában érkezik a musical – szabadtéri világpremierként.

Kettős operapremier volt a kisszínházbanFotógalériával

Kettős operapremier volt a kisszínházban

Pál Tamás vezényletével, Toronykőy Attila rendezésében kettős operapremiernek adott otthont szombaton este a kisszínház: Donizetti Moliére nyomán írt egyfelvonásosát, a Farsangi kalamajkát és Marco Tutino A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényből született operáját mutatta be a szegedi társulat.

Korábbi híreink

Hamupipőke és Othello a színház januári műsorán

Hamupipőke és Othello a színház januári műsorán

Rossini Hamupipőke című vígoperájának és Shakespeare Othello, a velencei mór című tragédiájának premierje szerepel a Szegedi Nemzeti Színház januári műsorán.

Shakespeare pereg a Belvárosi moziban

Shakespeare pereg a Belvárosi moziban

Angol nyelvterületen kívül elsőként hazánkban – többek között Szegeden – tekintheti meg a közönség a londoni Shakespeare’s Globe színházban játszott Sok hűhó semmiért című darabot. A Belvárosi mozi is műsorra tűzi a 150 perces, színes, feliratos színházi közvetítést csütörtökön este 7 órától.

Ha IHM, akkor Belehalsz a röhögésbe

Hetek óta növeszti szakállát és levágatta haját Sipos Tomi… Vajon mire készülhet az Irigy Hónaljmirigy tagja? Az biztos, hogy újra egy fergeteges paródián dolgoznak.