Címoldal

Bródy dalai szólnak a szegedi zsebrevüben

Bródy dalai szólnak a szegedi zsebrevüben

Tizennégy Bródy János dal is elhangzik a szerző engedélyével a Pinceszínház legújabb ősbemutatóján, a BÁRcsak című zsebrevüben. Janik László darabját november 24-én mutatja be a szegedi magánteátrum.

Jubileumi Várjátékokat rendeznek a Stefánián

Jubileumi Várjátékokat rendeznek a Stefánián

Július 6-tól három héten át az egész család számára tartalmas programokat, köztük tizenöt színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Gyerekrablás a Palánk utcában című zenés ifjúsági színdarabot.

Másodszor lesz színházi találkozó egyetemistáknak

Másodszor lesz színházi találkozó egyetemistáknak

Második alkalommal találkoznak Magyarország egyetemeinek színi társulatai március 17-20. között Szegeden. A találkozó lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját.

A Démon gyermekeivel indít a Szegedi Egyetemi Színház

A Démon gyermekeivel indít a Szegedi Egyetemi Színház

Két új premierrel, népszerű produkciói továbbjátszásával, tematikus tréningekkel, tavasszal pedig színházi találkozóval várja az új évadban a közönséget a Szegedi Egyetemi Színház.

Kortárs magyar műveket mutatja be a Pinceszínház

Kortárs magyar műveket mutatja be a Pinceszínház

Kortárs magyar szerzők műveit mutatja be jubileumi, tizenötödik évadjában a Szegedi Pinceszínház. Az idei évad első premierje Müller Péter Szomorú vasárnap című zenés játéka lesz Ádám Tamás rendezésében.

Húsz színházi előadást kínál a Várjátékok

Húsz színházi előadást kínál a Várjátékok

Július 7-től három héten át a családok számára tartalmas programokat, köztük csaknem húsz színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, amelyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Seress Rezsőről szóló Szomorú vasárnap című színdarabot.

Filmből készítenek színdarabot a Pinceszínházban

szeged tv tartalom Nagy sikerű filmek színdarab-változatát mutatja be a szegedi Pinceszínház. A kedvelt amerikai színdarabokból általában film is készült. A mozis kasszasiker és a világsztárok azonban nem veszik el a színházi alkotók kedvét az újabb földolgozástól.

Lovaskocsizással nyílt meg a Várjátékok

Lovaskocsizással nyílt meg a Várjátékok

Gyermeknapokkal és lovaskocsizással nyílt meg csütörtökön a Szegedi Várjátékok. A színpadon délelőtt a napkirályról szóló mesét láthatták a legkisebbek, délután Nils Holgerssonal és a vadludakkal utazhatnak képzeletben.

Bagaméri, a Várjátékokon maga méri…

Bagaméri, a Várjátékokon maga méri…

A Keménykalap és krumpliorr című családi musical ősbemutatója is látható lesz a csütörtökön kezdődő Várjátékokon, amely gyermeknapokkal indul.

Ifjúsági musical készül a Keménykalap és krumpliorrból Szegeden

Ifjúsági musical készül Csukás István Keménykalap és krumpliorr című regényéből, a Janik László által színpadra alkalmazott darab ősbemutatója július közepén lesz a Szegedi Várjátékokon.

Korábbi híreink

Házasságlevél: a legfontosabb irat az ortodox zsidóknál

Ephraim Kishon vígjátékát március 27-étől láthatják az érdeklődők a Pinceszínházban.

Pizsamában nyitja idei évadát a Pinceszínház

Pizsamában nyitja idei évadát a Pinceszínház

A Hatan pizsamában című vígjátékkal nyitja 2014–15-ös évadát a Szegedi Pinceszínház. A tavaly már bemutatott Marc Camoletti darabot szeptember 27-én este fél 8-tól tekinthetik meg az érdeklődők. Az évad első bemutatóját – Janik László Reggel/este című darabját – november 7-én láthatja a szegedi közönség.

A Szegedi Pinceszínházban is indul az évad

Egy tavalyi bemutatóval kezdi idei évadát a Szegedi Pinceszínház, a Hatan pizsamában című komédia után november 7-én lesz látható az első bemutató, Janik László: Reggel/este című darabjának ősbemutatója.

Az idén is megrendezik a Szegedi Várjátékokat

Az idén is megrendezik a Szegedi Várjátékokat

Zenés mesejátékokkal, alternatív színházi előadásokkal és regényadaptációkkal is várja a XII. Szegedi Várjátékok idén az érdeklődőket. A július 3-án kezdődő programsorozat egy hónapon keresztül kínál szórakozást a kicsiknek és nagyoknak – mondta el a szervező Szegedi Pinceszínház vezetője a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Szereplőket keres a Pinceszínház

A Szegedi Pinceszínház legújabb gyermekelőadásába, Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című zenés mesejátékba keres 9-18 év közötti fiatalokat, a Kis Herceg szerepére.

A Didergő király volt a képviselők ajándéka

A Didergő király volt a képviselők ajándéka

Két szocialista képviselő – Kozma József és Kónya Gábor – mesejátékkal lepte meg a Makkosházi körzet és a Gedói Általános Iskola diákjait szombaton délután a Pinceszínházban. Összesen 60 kisgyerek izgulhatta végig a Didergő király történetét.

Teátrumi tag lett a Szegedi Pinceszínház

Teátrumi tag lett a Szegedi Pinceszínház

Öt új tag, köztük a Szegedi Pinceszínház, a Nemzeti Színház és a Szabad Tér Színház felvételéről döntöttek a Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlésén. A Szegedi Pinceszínház 2001-től kezdve a Tisza-parti város egyetlen és első állandóan működő stúdiószínháza.

Szabó Győző is fellép a Pinceszínházban

Szabó Győző is fellép a Pinceszínházban

Új darabbal készül az októberre a Szegedi Pinceszínház: az Ő meg Ő című előadás főszerepében Szabó Győzőt és Nagy Enikőt láthatja a közönség. A Jantyik Csaba által rendezett darabot október végén láthatja először a közönség, azonban nem Szegeden, hanem a fővárosi H13-ban.

Sírkő és kakaó a Szegedi Pinceszínházban

Eörsi István Sírkő és kakaó című zenés "komitragédiáját" mutatja be pénteken a Szegedi Pinceszínház - mondta el a színház vezetősége szerdai sajtótájékoztatóján. Kancsár Orsolya elmondta: már régóta szerették volna a darabot színpadra vinni, de eddig nem volt rá lehetőség. Ebben az évadban még nem volt magyar szerző a repertoárban és olyan darabot szerettek volna bemutatni, amely komoly tartalommal bír, mégis könnyed formában.

Változik a műsor Szegedi Pinceszínházban

Két darabot is érint a műsorváltozás a Szegedi Pinceszínházban. A most szombati Tóték című előadás hamarabb kezdődik, a jövő szombati Boldogtalan hold pedig technikai okok miatt el is marad.

Archívum