Címoldal

Videóban meséli el a rendőrség, miért veszélyes petárdázni

A rendőrség a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat együtt kéri: bánjanak óvatosan a pirotechnikai eszközökkel. - írja a hvg

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a házi kedvencek akár sokkot is kaphatnak.

Szilveszterkor figyeljünk háziállatainkra

Szilveszterkor figyeljünk háziállatainkra

szeged tv tartalom A szilveszter a házikedvencek rémálma is lehet. A petárdák, tűzijátékok robbanása az állatok számára szinte elviselhetetlen. A kutyák vagy macskák könnyen életveszélyben érezhetik magukat és emiatt pánikba esve megzavarodhatnak. (videóval)

Sikeres volt az állatvédő petárdakommandó

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31 déltől - január 1. délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott. Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban tucatnyinál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán vagy elveszett állataikat riadtan kereső gazdiktól.

Sikeres volt a petárdakommandó

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31-én déltől január 1-én délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott. Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban harmincnál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán, vagy elveszett állataikat kereső gazdiktól.

Háziállataink nem szeretik a tüzijátékot

Háziállataink nem szeretik a tüzijátékot

Az óévbúcsúztatókor használt legális petárdák, tűzijátékok durrogtatásából képződő fény és hanghatásoktól házi kedvenceink annyira megijedhetnek, hogy elmenekülnek, és akár soha többé nem kerülnek elő. Egy ijedt kutya vagy macska a sokkhatás közepette kialakuló félelmében akár marhat vagy haraphat. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető lehet, hogy ebből ne legyen nagyobb probléma.

Vigyázzunk kedvenceinkre szilveszter napján

Vigyázzunk kedvenceinkre szilveszter napján

Az óévbúcsúztatókor használt legális petárdák durrogtatásából képződő fény és hanghatásoktól házi kedvenceink annyira megijedhetnek, hogy elmenekülnek, és akár soha többé nem kerülnek elő. Egy ijedt kutya vagy macska a sokkhatás közepette kialakuló félelmében akár marhat vagy haraphat. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy nagyobb baj legyen.