Címoldal

Megújul a Mars tér parkoló-rendszere

Megújul a Mars tér parkoló-rendszere

szeged tv tartalom Sokkal gyorsabb és megbízhatóbb a korábbinál a Mars téri piac parkolójának beléptető-rendszere. Megmaradt a negyedórás ingyen parkolás, nem emelték fel a díjakat. A bérletesek be-, és kiléptetése automatikusan működik. (videóval)

Szombatról vasárnapra szünetel a mobilfizetés

Szombatról vasárnapra szünetel a mobilfizetés

Karbantartási munkák miatt május 7-én 22.00 órától május 8-án hajnali 3.00 óráig nem lehet vásárlásokat indítani a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben, így nem fog működni az országosan egységes mobilparkolás és az autópálya használatával összefüggő mobilfizetéssel megvásárolható e-matrica és HU-GO viszonylati jegy.

Forgalmi és parkolási rend az ünnepek alatt

Forgalmi és parkolási rend az ünnepek alatt

A Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint a húsvéti ünnepekre, valamint az iskolai tavaszi szünetre tekintettel az alábbi változások lesznek érvényben a közösségi közlekedési, valamint a közterületi fizető parkolási rendben.

Forgalmi és parkolási rend az ünnepek alatt

Forgalmi és parkolási rend az ünnepek alatt

A Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint a hosszú hétvégére való tekintettel változások lesznek a közösségi közlekedési, valamint a közterületi fizető parkolási rendben.

Változások a parkolásban és a közlekedésben

Változások a parkolásban és a közlekedésben

A Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint március 5-én, szombaton az áthelyezett munkanap miatt változások lesznek a közösségi közlekedési, valamint a közterületi fizető parkolási rendben.

A szabályos parkolásra hívják fel a figyelmetFotógalériával

A szabályos parkolásra hívják fel a figyelmet

A mozgáskorlátozottak számára sokszor gondot okoz a parkolás, mivel a számukra kijelölt helyen az arra nem jogosultak parkolnak. A Több mint egy jel! akcióval erre próbálja meg felhívni az autósok figyelmét.

Büntetni fogják a szabálytalanul parkolókat

Büntetni fogják a szabálytalanul parkolókat

szeged tv tartalom Fokozottan kell figyelniük január 1-től azoknak, akik a kiskörút és a nagykörút közötti területen szeretnének parkolni. Egyre gyakrabban fordult elő ugyanis az elmúlt időszakban, hogy a gépjárművezetők a járdákon, a zöldfelületeken hagyták az autókat. Ezt hamarosan büntetni fogják. (videóval)

Még két napig jó a tavalyi bérlet

Még két napig jó a tavalyi bérlet

Az év végi ünnepnapok miatt meghosszabbította az SZKT a közlekedési bérletek érvényességét: még két napig utazhatunk a tavalyi bérletekkel. A parkolóbérleteket január 15-ig kell megújítani.

Közlekedési változások szombaton

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint december 12-én az áthelyezett munkanap miatt változások lesznek a villamos- és trolibuszjáratok közlekedésében, valamint a parkolási rendben.

Forgalmi és parkolási rend változás

Forgalmi és parkolási rend változás

Az ünnepek idején és az őszi tanítási szünetben változik a villamosok és a trolibuszok menetrendje, valamint a parkolás rendje is. Az utasoknak és az autósoknak érdemes elolvasni a Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatóját.

Korábbi híreink

Változások a közlekedésben a hosszú hétvégén

A hosszú hétvége miatt megváltozik a a szegedi villamosok és trolibuszok menetrendje, de változások lesznek a parkolás rendjében is. Érdemes lesz figyelni!

Elfelejtette a nő hova parkolt, azóta sincs meg a kocsija

Itt a slusszkulcs, hol az autó? A dél-angliai Southamptonban élő Fallon Jerome (21) állásinterjúra ment a Manchester közeli városba a vadonatúj Seat Ibizájával, de utána az álláskeresésnél is súlyosabb problémával szembesült.

Vasárnapi boltstop: menekülnek, ahogy tudnak

Alakul az egységfront a kormánnyal szemben: sorra jelentik be a meghosszabbított nyitva tartást az áruházláncok mellett a bevásárlóközpontok is. Az is igaz azonban, hogy a jellemzően csütörtöktől kezdődő plusz nyitvatartási órák csak részben tudják ellensúlyozni a kieső teljes vasárnapot.

10 kocsit tört össze a nyugdíjas, mire elment a parkolóból

Valahányszor látunk egy ehhez hasonló videót, mindig azt gondoljuk, rosszabb már nem jöhet. De az élet mindig bebizonyítja, hogy de, jöhet. Ezúttal egy 92 éves sofőrnek sikerült jókora rombolást művelnie.

Január elsején változnak a parkolási zónák

Január elsején változnak a parkolási zónák

2015. január 1-jétől változnak Szegeden a közterületi fizető parkolási zónák határai. A parkolóbérletek és parkolójegyek árai azonban január 1-jétől változatlanok maradnak. A pontos zónatérkép a www.szepark.hu oldalon megtalálható, letölthető.

Változások a közlekedésben szombaton

A Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint 2014. december 13-án a villamos- és trolibuszjáratok az áthelyezett munkanap miatt munkanapi menetrend szerint közlekednek. A közterületi parkolás ezen a napon fizetős lesz a fizető zónákban 8-18 óra között. Az Ügyfélszolgálati iroda pedig 8 és 14 óra között tart nyitva.

Változás a parkolásban és a tömegközlekedésben

Változás a parkolásban és a tömegközlekedésben

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint az ünnepek miatt az alábbiak szerint változik a tömegközlekedés és a fizetett parkolás rendje a jövő héten.

Százmilliókat bukhatnak az önkormányzatok?

Július első napjától már az egységesített mobilparkolás magyar mikrokozmoszában élünk: elindul a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, az eddig megszokott 810-es előhívószám helyett az egységes 763-as telefonszámra kell küldeni az SMS-t. A parkolás államosítása lapértesülés szerint százmillió számra húzhatja ki a forintokat egyes önkormányzatok zsebéből.

Szegeden is startol a „nemzeti” mobilparkolás

Szegeden is startol a „nemzeti” mobilparkolás

Július 1-jétől a trafikok után a mobilparkolást is „nemzetivé” teszi a kormány: ezért keddtől Szegeden is csak az országosan egységes mobilrendszeren keresztül lehet fizetni a parkolásért. Szeged nem jár jól az új rendszerrel, ez ugyanis csak idén 30 millió forintot vesz ki a város kasszájából.

Az állam nyeli le a mobilos parkolási díjak negyedét

Az önkormányzatok rosszul járnak, a mobilfizetési piac eddigi szereplői egyszerűen kiszorulhatnak a szolgáltatásból, miután a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. július elsejétől minden beszedett száz parkolási forintból nagyjából huszonötöt zsebre tesz majd. Az eddigi legnagyobb szolgáltató, az EME Zrt. kivár, szerződéseit élőnek tekinti, szerintük ősszel akcióba lép az Európai Bíróság.

Archívum