Címoldal

Ismét lehet napijegy a sárga zónában

Ismét lehet napijegy a sárga zónában

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság hétfő reggeli ülésén a képviselők megvitatták a Szegedi Közlekedési Kft. vezetőjének beszámolóját a májusban üzembe helyezett új parkolási rendszer tapasztalatiról. Az egyik legfontosabb tanulság, hogy szükség lehet ismét a napi jegyek bevezetésére.

Új feladat a Feketesas utcában: tolatva parkolni

Új feladat a Feketesas utcában: tolatva parkolni

Tolatva kell ezután beállni Szegeden, a Feketesas utcában a most felfestett parkolóhelyekre. Az elsőre furcsa megoldás támogató és értetlenkedő véleményeket egyaránt kiváltott a Facebookon. A kerékpárosok helyeslik, az autósok mindegyikét még nem sikerült meggyőzni.

Felejtette már el, hová parkolt? Annyira még biztos nem, mint ez a BMW-s

A férfi egy barátja autóját kérte kölcsön, hogy eljusson egy koncertre. Aztán jött a csavar. - írja a hvg

Teljes lesz a rakpartzár a halfesztivál miatt

Teljes lesz a rakpartzár a halfesztivál miatt

A hétvégi, háromnapos halfesztivál előkészületei miatt ma, szerda délután 6 órától már tilos lesz megállni a Huszár Mátyás rakparton. Holnaptól pedig le is zárják a folyó menti utat.

Forgalomkorlázotások is lesznek az ünnepen

Az ünnepi rendezvényekhez kapcsolódóan ma, vasárnap több helyszínen is ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani Szegeden.

Újabb útfelújítások indulnak a belvárosban

Újabb útfelújítások indulnak a belvárosban

Három utcában nem lehet hétfőtől parkolni a belvárosban. A Feketesas, Kígyó és Kiss Menyhért utcákban útfelújítás kezdődik, ezért a forgalom félpályán haladhat az érintett szakaszokon. Ha az időjárás kedvező lesz, a munkálatok három hétig tartanak majd.

Gondok vannak a parkolóórákkal

Gondok vannak a parkolóórákkal

szeged tv tartalom Hétfő reggelre nem működött az új parkolóórák egy része. Az üzemeltető Közlekedési Kft. szerint szoftverhiba okozza a problémát. A gyártó mérnökei ma Szegedre érkeztek, de üzemzárásig nem sikerült elhárítani a hibát. Aki nem működő parkolóóra miatt nem tud jegyet váltani, azt nem fogják megbüntetni. (videóval)

Kampány a bankkártyás fizetés népszerűsítésére

Kampány a bankkártyás fizetés népszerűsítésére

Több mint két éve indult el Szegeden a készpénzmentes fizetés kiváltását célzó program. Három területen már komoly sikereket aratott ez a kezdeményezés, a buszokon megváltandó úgynevezett fedélzeti jegy bankkártyás fizetésére pedig az idei év végén kerülhet sor.

Elsőre jól vizsgáztak a szegedi parkoló automaták

Elsőre jól vizsgáztak a szegedi parkoló automaták

Szeged belvárosában június 6-tól működnek parkoló automaták, melyek a papír alapú rendszert váltották fel. Az elmúlt négy napban minden nap 2800 és 3000 között volt a parkoló automatákban vásárolt parkolójegyek száma. Ezek közül több mint 10%-ot úgynevezett „érintéses bankkártyával” (PayPass) fizettek ki.

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

szeged tv tartalom Június 6-án kedden reggeltől már csak az új automatákból vásárolt jeggyel lehet parkolni Szegeden. Az előre megvett, lyukasztós szelvények a jövő héten már nem érvényesek, akinek ilyen megmaradt, visszaválthatja. Az új automaták forint és euró pénzérmét, valamint érintős bankkártyát fogadnak el. Mobiltelefonnal továbbra is lehet parkolni, de már más mobilszámokkal. (videóval)

Korábbi híreink

Nagy változások lesznek a parkolásban

Nagy változások lesznek a parkolásban

Lassan 20 éve használjuk Szegeden a „lyukasztós” parkolószelvényt, azonban most elbúcsúzhatunk tőle, mivel június 6-tól már parkolóautomaták segítségével fizethetjük a parkolást. A városban 136 automatát helyeznek ki, ezek beüzemelése folyamatban van, a rendszer jövő héten kedden élesedik.

Már telepítik az új parkolóautomatákat

Már telepítik az új parkolóautomatákat

szeged tv tartalomMegérkeztek az új parkolóautomaták, a szakemberek megkezdték a beszerelésüket. Az új berendezésekből vásárolt jegyekkel június 6-tól lehet majd parkolni a belvárosban. Az autósoknak nem kell sokat gyalogolniuk a jegyért. (videóval)

Jó tanácsok a hosszú hétvégére

Jó tanácsok a hosszú hétvégére

szeged tv tartalomAz idén először munkaszüneti nap Nagypéntek. Ezzel a húsvéti időszak 4 napos, hosszú hétvégévé alakult. A boltok forgalmán látszott, hogy sokan bevásároltak már az ünnepre, aki még nem, szombaton még megteheti. Ahol pénteken vagy hétfőn szállítják el a hulladékot, ott az ünnepnapon reggel ki kell tenni a kukákat, mert a nap folyamán, de nem a szokott órában ürítik ki az edényeket.

Útfelújítás kezdődik kedden a nagykörúton

Útfelújítás kezdődik kedden a nagykörúton

A tavaszt, a jó idő kezdetét jelzi az is, hogy megkezdődik a város útjainak felújítása, karbantartása. Az idén elsőként a nagykörút egy szakasza fiatalodik meg: három napig útzárra és parkolási tilalomra is számítani kell.

Egyelőre kevesen ismerik a „zöldrendeletet”

Egyelőre kevesen ismerik a „zöldrendeletet”

szeged tv tartalomJanuár elsején lépett életbe Szegeden az úgynevezett „zöldrendelet”, amelynek lényege a zöld, füvesített területek megóvása, valamint a közösségi együttélés szabályainak szigorítása volt. (videóval)

Megválthatók lesznek a parkolóhelyek

Megválthatók lesznek a parkolóhelyek

Elsősorban a költségvetéssel kapcsolatos előterjesztések szerepeltek az önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának hétfő reggeli ülésén. Módosították a város építési szabályzatáról szóló rendeletet is.

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Januártól eltűnnek a szegedi autók szélvédőire kiragasztott matricák. Az SZKT tovább korszerűsíti a parkolást: a jövő évi bérleteket már on-line is meglehet vásárolni. Májustól pedig teljes egészében átalakítják a parkolási rendszert – jönnek a napelemmel működtetett automaták.

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Többek között Szeged új uszodájának terveit és a jövő májusban életbe lépő új parkolási rendszert is bemutatták a szegedieknek csütörtökön délután a közmeghallgatáson. Az eseményre megtelt a városháza házasságkötő terme.

Végre, itt a tudományos megoldás a tökéletes parkolásra

Aki szokott városban vezetni, az szokott parkolóhelyet is keresni. Aki meg nem vezet, az jól szórakozik azokon, akik valahogy soha nem tudnak rendesen beállni. Pedig nem nagy kunszt a jobbra-hátra, színtiszta geometria az egész. - írja a nuus.hu

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallatáson mutatják be Szeged új fedett uszodájának terveit csütörtökön délután 4 órától a városháza házasságkötő termében. Szó lesz még az uniós fejlesztésekről, a közlekedésről és a parkolási rendszer modernizálásáról is.

Archívum

Változás a parkolásban és a tömegközlekedésben

Százmilliókat bukhatnak az önkormányzatok?

Szegeden is startol a „nemzeti” mobilparkolás

Az állam nyeli le a mobilos parkolási díjak negyedét

Mobilparkolás: évi 60 milliót bukik Szeged

Ünnepi menetrend és parkolásirend

Büntetést kapott, miközben életet mentett

A jövőben tilos a parkolás a Dugonics téren

Ünnepi nyitva tartás és parkolási rend

Szombaton munkanap, néhány fontos infó

Menetrend a Pünkösdi ünnepeken

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepen

Változások a közlekedésben a hosszú hétvégén

Már a mobilfizetésre is ráteszi a kezét az állam

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepek alatt

Közlekedés és parkolás szombaton

Változások a parkolásban és a tömegközlekedésben

Így parkolhatunk az ünnepek alatt

Félmilliárdba kerül a fejesek parkolója

Fotósra támadt Rubint Réka Budapesten

Parkolási rend az ünnepek alatt

Tovább érvényesek a parkolóbérletek