Címoldal

Büntetést kapott, miközben életet mentett

Épp egy járda mellett haladt el az osztrák autós, amikor észrevette, hogy az egyik járókelőnek szívrohama van. Gondolkodás nélkül megállt, hogy segítsen - aztán meglepődve vette kézhez a büntetésről szóló értesítőt.

A jövőben tilos a parkolás a Dugonics téren

A jövőben tilos a parkolás a Dugonics téren

Megváltozott szerdától a Dugonics tér zálogház és nagyáruház közötti szakaszának közlekedési rendje: megállni tilos táblákat helyeztek ki, hogy ezzel szorítsák ki a térről a hónapok óta szabálytalanul parkoló autósokat. Korábban térfigyelő kamerákat is felszereltek már, ám ennek kevés hatása volt az autósokra.

Ünnepi nyitva tartás és parkolási rend

Ünnepi nyitva tartás és parkolási rend

Az ünnepnapokra való tekintettel változik a Szegedi Közlekedési Társaság ügyfélszolgálatának nyitva tartása, valamint a parkolási rend is eltér majd a megszokottól, érdemes lesz figyelniük az autósoknak.

Szombaton munkanap, néhány fontos infó

A december 7-i áthelyezett munkanapon a Szegedi Közlekedési Társaság Deák Ferenc utca 31. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodája 8-14 óra között tart nyitva. Ezen a napon a trolibuszok és villamosok munkanapi menetrend szerint fognak közlekedni, valamint a közterületi fizető parkolóhelyeket 8 és 18 óra között díjfizetés ellenében lehet igénybe venni.

Menetrend a Pünkösdi ünnepeken

A Pünkösdi ünnepekre való tekintettel május 19-én (vasárnap) és 20-án (hétfőn) a Szegedi Közlekedési Társaság trolibusz- és villamosjáratai vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepen

A Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint május 1-jén, szerdán a társaság trolibuszai és villamosai vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Változások a közlekedésben a hosszú hétvégén

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint a 3 napos hosszú hétvégén több változás is lesz a tömegközlekedésben, illetve a parkolási rendben.

Már a mobilfizetésre is ráteszi a kezét az állam

Országos mobilfizetési elszámolóházat alapított az állam a közszolgáltatási szektoron belüli mobilfizetés elterjesztése érdekében. Ahelyett, hogy a bevételeket méltányos alapon megosztaná a meglévő rendszereket várhatóan továbbra is üzemeltető magánszereplőkkel, a kapcsolódó díjak teljes einstandolásával az eddigi területek üzembiztonságát is veszélyezteti.

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepek alatt

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepek alatt

Ahogy már megszokhattuk, az ünnepek és a téli szünet miatt megváltoznak a tömegközlekedési járművek menetrendjei. Ilyenkor az autósoknak is figyelni kell, mert a parkolásii rend is módosul.

Közlekedés és parkolás szombaton

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatja az utazókat és a gépkocsival közlekedőket, hogy 2012. december 15-e áthelyezett munkanap, így a társaság járatai tanítási munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Korábbi híreink

Változások a parkolásban és a tömegközlekedésben

A Szegedi Közlekedési Társaság közleménye szerint a december 1-jei és a december 15-ei munkanap áthelyezések miatt változások lesznek a tömegközlekedésben és a parkolási rendben is.

Így parkolhatunk az ünnepek alatt

Az október 23-i nemzeti ünneppel kapcsolatos munkanap áthelyezés miatt az alábbiak szerint változik a közterületi fizető parkolási rend Szegeden.

Félmilliárdba kerül a fejesek parkolója

Egyenként százezer forintba kerül egy állami vezető parkolóhelye havonta. Azonban a nem közpénzből gazdálkodó cégek ennek az összegnek a feléből is meg tudják oldani a parkolást.

Fotósra támadt Rubint Réka Budapesten

Kitépte a memória kártyát a Blikk fotósa kezéből Rubint Réka (34), miután észrevette: a riporter lencsevégre kapta, amint szabálytalanul parkol egy német rendszámú luxusautóval.

Parkolási rend az ünnepek alatt

A március 15-i ünnepnapon és az áthelyezett munkanapokon az alábbiak szerint módosul közterületi fizető parkolás rendje: - 2012. március 15. (csütörtök): ÜNNEPNAP (díjmentes parkolás) - 2012. március 16. (péntek) és 2012. március 17. (szombat): szombati nap szerinti parkolás - 2012. március 24. (szombat): munkanapi parkolás

Tovább érvényesek a parkolóbérletek

A 2012. február elején leesett nagy mennyiségű hó miatt 2012. február 6. és 11. között a közterületi fizető parkolóhelyeket díjmentesen lehetett igénybe venni, ezért a parkolóbérletek érvényességét a Szegedi Közlekedési Kft. meghosszabbította.