Címoldal

Gondok vannak a parkolóórákkal

Gondok vannak a parkolóórákkal

szeged tv tartalom Hétfő reggelre nem működött az új parkolóórák egy része. Az üzemeltető Közlekedési Kft. szerint szoftverhiba okozza a problémát. A gyártó mérnökei ma Szegedre érkeztek, de üzemzárásig nem sikerült elhárítani a hibát. Aki nem működő parkolóóra miatt nem tud jegyet váltani, azt nem fogják megbüntetni. (videóval)

Kampány a bankkártyás fizetés népszerűsítésére

Kampány a bankkártyás fizetés népszerűsítésére

Több mint két éve indult el Szegeden a készpénzmentes fizetés kiváltását célzó program. Három területen már komoly sikereket aratott ez a kezdeményezés, a buszokon megváltandó úgynevezett fedélzeti jegy bankkártyás fizetésére pedig az idei év végén kerülhet sor.

Elsőre jól vizsgáztak a szegedi parkoló automaták

Elsőre jól vizsgáztak a szegedi parkoló automaták

Szeged belvárosában június 6-tól működnek parkoló automaták, melyek a papír alapú rendszert váltották fel. Az elmúlt négy napban minden nap 2800 és 3000 között volt a parkoló automatákban vásárolt parkolójegyek száma. Ezek közül több mint 10%-ot úgynevezett „érintéses bankkártyával” (PayPass) fizettek ki.

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

szeged tv tartalom Június 6-án kedden reggeltől már csak az új automatákból vásárolt jeggyel lehet parkolni Szegeden. Az előre megvett, lyukasztós szelvények a jövő héten már nem érvényesek, akinek ilyen megmaradt, visszaválthatja. Az új automaták forint és euró pénzérmét, valamint érintős bankkártyát fogadnak el. Mobiltelefonnal továbbra is lehet parkolni, de már más mobilszámokkal. (videóval)

Nagy változások lesznek a parkolásban Fotógalériával

Nagy változások lesznek a parkolásban

Lassan 20 éve használjuk Szegeden a „lyukasztós” parkolószelvényt, azonban most elbúcsúzhatunk tőle, mivel június 6-tól már parkolóautomaták segítségével fizethetjük a parkolást. A városban 136 automatát helyeznek ki, ezek beüzemelése folyamatban van, a rendszer jövő héten kedden élesedik.

Már telepítik az új parkolóautomatákat

Már telepítik az új parkolóautomatákat

szeged tv tartalom Megérkeztek az új parkolóautomaták, a szakemberek megkezdték a beszerelésüket. Az új berendezésekből vásárolt jegyekkel június 6-tól lehet majd parkolni a belvárosban. Az autósoknak nem kell sokat gyalogolniuk a jegyért. (videóval)

Jó tanácsok a hosszú hétvégére

Jó tanácsok a hosszú hétvégére

szeged tv tartalom Az idén először munkaszüneti nap Nagypéntek. Ezzel a húsvéti időszak 4 napos, hosszú hétvégévé alakult. A boltok forgalmán látszott, hogy sokan bevásároltak már az ünnepre, aki még nem, szombaton még megteheti. Ahol pénteken vagy hétfőn szállítják el a hulladékot, ott az ünnepnapon reggel ki kell tenni a kukákat, mert a nap folyamán, de nem a szokott órában ürítik ki az edényeket.

Útfelújítás kezdődik kedden a nagykörúton

Útfelújítás kezdődik kedden a nagykörúton

A tavaszt, a jó idő kezdetét jelzi az is, hogy megkezdődik a város útjainak felújítása, karbantartása. Az idén elsőként a nagykörút egy szakasza fiatalodik meg: három napig útzárra és parkolási tilalomra is számítani kell.

Egyelőre kevesen ismerik a „zöldrendeletet”

Egyelőre kevesen ismerik a „zöldrendeletet”

szeged tv tartalom Január elsején lépett életbe Szegeden az úgynevezett „zöldrendelet”, amelynek lényege a zöld, füvesített területek megóvása, valamint a közösségi együttélés szabályainak szigorítása volt. (videóval)

Megválthatók lesznek a parkolóhelyek

Megválthatók lesznek a parkolóhelyek

Elsősorban a költségvetéssel kapcsolatos előterjesztések szerepeltek az önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának hétfő reggeli ülésén. Módosították a város építési szabályzatáról szóló rendeletet is.

Korábbi híreink

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Januártól eltűnnek a szegedi autók szélvédőire kiragasztott matricák. Az SZKT tovább korszerűsíti a parkolást: a jövő évi bérleteket már on-line is meglehet vásárolni. Májustól pedig teljes egészében átalakítják a parkolási rendszert – jönnek a napelemmel működtetett automaták.

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Többek között Szeged új uszodájának terveit és a jövő májusban életbe lépő új parkolási rendszert is bemutatták a szegedieknek csütörtökön délután a közmeghallgatáson. Az eseményre megtelt a városháza házasságkötő terme.

Végre, itt a tudományos megoldás a tökéletes parkolásra

Aki szokott városban vezetni, az szokott parkolóhelyet is keresni. Aki meg nem vezet, az jól szórakozik azokon, akik valahogy soha nem tudnak rendesen beállni. Pedig nem nagy kunszt a jobbra-hátra, színtiszta geometria az egész. - írja a nuus.hu

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallatáson mutatják be Szeged új fedett uszodájának terveit csütörtökön délután 4 órától a városháza házasságkötő termében. Szó lesz még az uniós fejlesztésekről, a közlekedésről és a parkolási rendszer modernizálásáról is.

Változnak a bérlakások pályázati feltételei

Változnak a bérlakások pályázati feltételei

Többek között közterületek védelméről és bérlakásokról hoztak fontos döntéseket a jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság tagjai kedd reggeli ülésükön.

A kulturális bizottságban is a parkolás volt a sláger

A kulturális bizottságban is a parkolás volt a sláger

A szokásos közgyűlés előtti ülésén a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság is megtárgyalta a négy területet érintő „Smart City” koncepciót, melynek sarkalatos eleme a parkolás megreformálása a városban.

Teljesen megújul a parkolási rendszer

Teljesen megújul a parkolási rendszer

A közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága hétfőn reggel elsősorban a pénteki közgyűlés elé kerülő napirendi pontokat tárgyalta. Az egyik legfontosabb döntés az úgynevezett „Smart City” projekthez kapcsolódik.

Júliustól gyakrabban ellenőrzik a parkolást

Júliustól gyakrabban ellenőrzik a parkolást

szeged tv tartalomGyakrabban jutnak el egy-egy utcába, mert újfajta felszerelést kapnak a parkoló-ellenőrök. Az autók szabályos várakozását is alaposabban nyomon követhetik. Az új rendszert más városok kedvező tapasztalatai alapján vezetik be Szegeden. (videóval)

Megújul a Mars tér parkoló-rendszere

Megújul a Mars tér parkoló-rendszere

szeged tv tartalomSokkal gyorsabb és megbízhatóbb a korábbinál a Mars téri piac parkolójának beléptető-rendszere. Megmaradt a negyedórás ingyen parkolás, nem emelték fel a díjakat. A bérletesek be-, és kiléptetése automatikusan működik. (videóval)

Szombatról vasárnapra szünetel a mobilfizetés

Szombatról vasárnapra szünetel a mobilfizetés

Karbantartási munkák miatt május 7-én 22.00 órától május 8-án hajnali 3.00 óráig nem lehet vásárlásokat indítani a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben, így nem fog működni az országosan egységes mobilparkolás és az autópálya használatával összefüggő mobilfizetéssel megvásárolható e-matrica és HU-GO viszonylati jegy.

Archívum

Büntetést kapott, miközben életet mentett

A jövőben tilos a parkolás a Dugonics téren

Ünnepi nyitva tartás és parkolási rend

Szombaton munkanap, néhány fontos infó

Menetrend a Pünkösdi ünnepeken

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepen

Változások a közlekedésben a hosszú hétvégén

Már a mobilfizetésre is ráteszi a kezét az állam

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepek alatt

Közlekedés és parkolás szombaton

Változások a parkolásban és a tömegközlekedésben

Így parkolhatunk az ünnepek alatt

Félmilliárdba kerül a fejesek parkolója

Fotósra támadt Rubint Réka Budapesten

Parkolási rend az ünnepek alatt

Tovább érvényesek a parkolóbérletek