Címoldal

Agyagba döngöli az ÁSZ az ellenzéket

A Jobbik folytatja az adománygyűjtést, az LMP után a Demokratikus Koalíció is bejelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a jogtalannak tartott büntetést. Újabb csatájához ért a számvevőszéki háború. - írja a nepszava.hu

Csak a Fideszt nem vizsgálja az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék nem szeppent meg attól, hogy múlt héten másfél-kétezer ember tiltakozott a Fidesz székházánál a Jobbikra kiszabott rekordbüntetés miatt. Az ÁSZ ott folytatja, ahol a Jobbiknál abbahagyta: a Párbeszédet, az Együttet, az LMP-t, a Demokratikus Koalíciót, a Liberálisokat és az MSZP-t is több millió forintra akarja bírságolni a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette szervezet. - írja a nepszava.hu

Többen vannak, akik szerint leváltható a Fidesz, mint akik szerint nem

Egy új közvéleménykutatás szerint meglepően bizakodóak az emberek. A Závecz Research legújabb kutatása is azt mutatta ki, hogy népesebb az a csoport, ami kormányváltást szeretne, mint ami a kormány maradását támogatja. Korábban augusztusban is erre jutott a közvélemény-kutatás. - írja a hvg

A legelutasítottabb párt a Fidesz

A megkérdezettek 24 százaléka a Fidesz–KDNP pártszövetségét tartja a legellenszenvesebbnek a hazai pártok közül – derült ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet májusi felméréséből. - írja az mno.hu

Szavazókat vesztett a Fidesz - Van hatása a tüntetéseknek

A Fidesznek valamelyest szűkült a támogatottsága, 27-ről 25 százalékra. A második helyért továbbra is az MSZP és a Jobbik verseng: előbbinek maradt a tábora 13 százalékos, utóbbié – akárcsak a múlt hónapban – egy árnyalattal, 11-ről 12 százalékra bővült - ez derül ki a ZRI Závecz Research Intézet májusi kutatásából. - írja a nepszava.hu

Jelentős mértékben csökkent a Fidesz népszerűsége

Jelentős mértékben, 7 százalékkal csökkent a Fidesz kormányzásának folytatását támogatók aránya, miközben nőtt a Jobbik illetve egy baloldali, liberális kormánykoalíciót preferálok aránya – derül ki a Republikon Intézet novemberi felméréséből. A hónap nyertese a Jobbik és az Együtt, vesztese a Fidesz. írja a nepszava.hu

Zugpártok csapolták meg az államkasszát

Százmilliókat dobott ki a költségvetés tavaly zugpártok kampánytámogatására. A szabálytalanul felhasznált pénzek visszaszerzésére alig van remény – írja hvg.

A jobboldal mozgósítási kudarca

A vasárnapi veszprémi időközi országgyűlésiképviselő-választás nem vetíthető ki országos szintre, és a baloldali pártok által támogatott független jelölt győzelméből még az áprilisi tapolcai választás eredményét sem lehet megjósolni - vélekedtek politológusok és elemzők egy kedd esti budapesti konferencián.

Egyre többen pesszimisták hazánkban

Nem volt felhőtlen ez az év a magyar társadalom számára, különösen az anyagi helyzetről és a közállapotokról nyilatkozott kritikusan az emberek többsége. A lakosság 56 százaléka úgy értékeli, hogy pénzügyei idén kedvezőtlenül alakultak. Közös dolgainkat ennél is negatívabban minősítik, a hazánkban történt eseményekre gondolva az emberek 62 százaléka azt állítja, hogy Magyarország számára 2014 rossz év volt.

A pártoknak 6 napjuk maradt a plakátkaparásra

A pártoknak 6 napjuk maradt a plakátkaparásra

Kedd estig maradt idejük az októberi választáson elindult pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampányban kiragasztott plakátjaikat. A törvény szerint ugyanis a szavazásnap utáni 30 napon belül le kell leszedniük a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat a pártoknak és egyéni indulóknak.

Korábbi híreink

Erre költötték az állami pénzt a kamupártok

65 millió üzemanyagra és szállásra, 40 millió egy fél perces videóra: így, és még ennél is hajmeresztőbb tételekkel papírozták le a kamupártok a nekik jutó legalább 149 milliós állami kampánytámogatást. Volt, aki még arra sem vette a fáradságot, hogy a kapott 356 millió forint elköltését tovább részletezze annál, mint hogy „anyagi kiadásokra" elment 356 millió forint.

Kampánymilliárdok: soha nem látott káosz jöhet

Arra voltunk kíváncsiak, hogy állnak az országos listát állító kispártok jelöltjei az államtól kapott 1 millió forintos támogatás visszafizetésével. Kásler Árpád annyira ideges lett, amikor erről faggatuk, hogy ránk csapta a telefont. A NAV-nak nem lesz könnyű dolga a behajtással, több pártnak fogalma sincs, hogy miből fogja visszafizetni az esetenként több tízmillió forintra rúgó összeget.

EP-választás - Két napjuk maradt a pártoknak

Alig két napjuk maradt a pártoknak arra, hogy összegyűjtsék a májusi európai parlamenti (EP) választáson az induláshoz szükséges legalább 20 ezer érvényes ajánlást; tucatnyi szervezet folytat még aláírásgyűjtést országszerte azért, hogy felkerülhessen a szavazólapra.

Olcsó János: sokba fáj a sokpártos választás

Egyre több helyen olvasni, hogy előre elcsalták az idei választást. Baranyában tarolt a Zuschlag Jánoshoz köthető két pártocska. És még sokba is fog kerülni a választópolgároknak a szívatás.

Kizárt, hogy nem csaltak a kis pártok

Valószínűsíthető, hogy a pártok tömegesen csaltak az ajánlások összegyűjtése során. Az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért olyan választópolgárokat keres, akik ajánlásukkal támogattak egy jelöltet, és szeretnék kideríteni, hogy más jelöltek ajánlóívére is átkerültek-e a személyes adataik, tudtukon és akaratukon kívül.

Választás: Százmilliók kamupártoknak

A Fidesz nemcsak a választókerületeket alakította a saját érdeke szerint. A választási törvénnyel megkönnyítette a listaállítást és a listát állítókat százmilliókkal jutalmazta. Ezzel nem csak a kormánnyal elégedetlen szavazótábort aprózza, hanem olyan troll-pártok indítását is megkönnyítette, mint a Bajnaiék nevét ellopó "Együtt 2014" párt.

Velejéig csaló az ajánlási szisztéma

Miközben nincs érdemi következménye a "kamupártok" tömeges indulását lehetővé tévő ajánláshamisítási botránynak, elemzők szerint mindez nem a rendszer mellékhatása, hanem a lényege. Eközben biztossá vált, hogy 18 párt tudott országos listát állítani. A kormányváltó szövetség új logót használ majd a szavazólapon.

Start! Ma kezdődik az aláírásgyűjtés

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése.

Magyarország a pártok országa

Rengeteg párt közül választhatunk az áprilisi választásokon, akár 147 különböző szervezet is a szavazólapokra kerülhet, igaz erre kicsi az esély, mert ehhez előbb jelölteket is kellene állítani. A bejegyzett pártok harmada a legutóbbi országgyűlési választások óta alakult, de vannak rég nem halott nevek is.

Még a pénzosztással is ütnek az ellenzéken

A kisebb pártoknak kedvez, az ellenzéki erők összefogását nehezíti az a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslat, amelyet hétvégén nyújtottak be fideszes képviselők. A tervezet Bajnai pártját külön is sújtja: a jövőben a pártok nem fogadhatnak el pénzt külföldi szervezetőktől, miközben a volt kormányfő egyik legnagyobb támogatója egy amerikai kutatóintézet volt.

Archívum