Címoldal

Pályázati dömping: jövőre a liget is megújul

Pályázati dömping: jövőre a liget is megújul

Összesen 17 városi fejlesztés és beruházás előkészítése zajlik jelenleg Szegeden. A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság hétfő reggeli ülésén többek között a pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdéseiről is szó esett.

Korszerűsítik a Radnóti Gimnázium épületét is

Korszerűsítik a Radnóti Gimnázium épületét is

Szegeden és a környékbeli településeken működő köznevelési és oktatási intézményekben 2,12 milliárd forint összértékben indulnak fejlesztések. A Radnóti Miklós Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése 780 millió forintos támogatást nyert el.

Milliárdokból fejlődhet tovább SzegedFotógalériával

Milliárdokból fejlődhet tovább Szeged

Szeged az előző pályázati ciklusban élen járt az uniós források elnyerésében és felhasználásában. A mostani ciklusban is több milliárd forint érkezik majd a városba - hangzott el az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű országos rendezvénysorozat második vidéki állomásán, a Szegedi Vadasparkban.

Hetven milliárd forinttal növelték a pályázható uniós pénzeket

Az idei keret a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus teljes hét évére jutó összeg csaknem 92 százalékát teszi ki. Összesen 70,6 milliárd forinttal 2327,4 milliárdra nőtt az idén meghirdetni tervezett gazdaságfejlesztési pályázatok teljes keretösszege - erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). - írja a hvg

Sajnos ott tartunk, mint 2009-ben

A nemzeti össztermék (GDP) évenkénti adatsoraiból kiderül: a hazánkba érkező uniós forrásokat rosszul használtuk fel, ugyanakkor kimutatható, hogy csaknem 1500 milliárd forintnak „lába kelt”, közvetlenül nem segítette a növekedést. Uniós pénzek nélkül ott tartanánk, mintha a tragikus eredményű 2009-es esztendőt írnánk. - írja a nepszava.hu

Új helyre kerülhet az 56-os szegedi mártír szobra

Új helyre kerülhet az 56-os szegedi mártír szobra

Az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága szerdai ülésén döntött az idei Kulturális támogatási keret forrásainak elosztásáról. A meghirdetett támogatásra 62 pályázat érkezett. Döntés született Kováts József szobrának áthelyezéséről is.

Elosztották az idegenforgalmi keretet

Elosztották az idegenforgalmi keretet

Az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága szerdai ülésén többek között arról döntött, mely vezetőket javasolja szegedi oktatási intézmények élére, valamint elosztották azt a 4 millió forintot is, melyet a város idegenforgalmi rendezvényeinek támogatására hoztak létre.

Fórum az uniós források lehetőségeiről

Fórum az uniós források lehetőségeiről

Vezető piaci szakértőktől kaptak gyakorlati útmutatást az európai uniós támogatások leghatékonyabb felhasználásáról, valamint a pályázatok megvalósítását is nagyban segítő Széchenyi Kártya Program lehetőségeiről Szegeden, a Kamarai Székházban hétfőn.

Uniós pénzek nélkül nem működik Orbán álomországa

Hat esztendeje nem tapasztalt mélységekbe zuhant a magyar építőipar teljesítménye idén januárban. Egyértelmű, hogy az uniós pénzek hiánya és a stagnáló lakáspiac a "felelős". - írja a stop.hu

Uniós pénzekből épít kártyavárat a kormány

A magyar kormány még 2015 őszén jelentett be egy nyolc pontból álló akciócsomagot annak érdekében, hogy 2016-ban is fenn tudják tartani a gazdasági növekedés dinamikáját. - írja a tenytar.blog.hu

Korábbi híreink

Padlóra küldi a kormány az agráripar bezzegcégét

Miközben Lázár János mintagazdaságról vizionál, Mezőhegyesen a magyar agrárexport egyik zászlóshajója eshet áldozatul a kormány földbirtokrendszer-átalakítási terveinek. De nemcsak az üzem kerül kritikus helyzetbe, hanem a vele szimbiózisban élő település is. - írja a hvg

Szegedre is eljön az uniós pályázati roadshow

Szegedre is eljön az uniós pályázati roadshow

A már működő vagy induló vállalkozások számára országos roadshow indult, hogy bemutassa az európai uniós pályázatok fortélyait, amellyel sikeresek lehetnek a 2014-2020-as uniós ciklusban. A SUPER roadshow július 7-én Szegedre is ellátogat.

Színjáték a földpályázat-itt a bizonyíték!

Másfél évvel a döntés után kezdhetik meg érdemben vitatni a földpályázatok eredményét az egykori kishantosi biogazdálkodók. Közben az NFA még mindig mindent megtesz azért, hogy ne legyen átlátható az állami földek odaítélése. Aki képes átrágni magát a pdf-tengeren, az érdekes eredményeket kaphat: senki által nem ellenőrizhető, szubjektíven pontozott tervekkel lehetett értékes földekhez jutni.

Kishantoson a lelket is eltiporták a traktorok

Riport a mintagazdaságból, amelyre szemet vetettek a hatalom helyi emberei. A földért a jogi csata még folyik, de kevés a remény arra, hogy a 450 hektáron megmarad a külföldön nagyra értékelt biotermelés.

Ángyán József: A patkánnyal a fényen kell harcolni

Nemrégiben látott napvilágot Ángyán József legújabb, sorrendben immár ötödik jelentése a földekről. A tanulmányból lapunkban több elemzést is közöltünk. Interjúnkban egyfajta összegzésre kértük a volt államtitkárt arról: milyen következtetéseket vont le az eddigi adatokból? Kíváncsiak voltunk, hogy feltáró munkája miatt továbbra is kerülik-e őt volt fideszes frakciótársai. Megkérdeztük azt is: szerinte befolyásolják-e a tavaszi választások eredményét a napvilágra került visszás földügyek?

Megdöbbentek Lázár bejelentésén

Felháborítónak tartja Lázár János államtitkár hétfői bejelentését az Együtt-PM szövetség és az MSZP. Az ellenzéki pártok szerint az uniós támogatások brüsszeli megvonásáról szóló bejelentés nyílt beismerése annak, hogy a kormány alkalmatlan az ország vezetésére. A Fidesz szerint azonban a bukott baloldal most is sumákol, és eltereli a figyelmet saját ügyeiről.

A MSZP a trafikmutyi miatt az Ügyészséghez fordul

A MSZP a trafikmutyi miatt az Ügyészséghez fordul

Mivel a Fidesz kormány mindet megtesz annak érdekében, hogy a trafikmutyi háttere, a bírálás körülményei ne kerüljenek nyilvánosságra, a Magyar Szocialista Pártnak nem maradt más választása, mint az, hogy közérdekű bejelentés tegyen az Ügyészségen, mondta ma Tóth Károly, az MSZP szegedi szervezetének alelnöke.

Lebuknak a földbérlő "csókos nyertesek"

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek nyilvánosságra kell hoznia a kormányváltás óta lezajlott állami földbérleti pályázatok pontszámait, értékeléseit és bírálatai lapjait. Fény derülhet az összes visszaélésre.

Plusz pénzt kap a Szegedi Tudományegyetem

Újabb 3,91 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány egyes felsőoktatási intézményeknek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

Tiltakozás kezdődik az orbáni intézkedések ellen

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja "megdöbbenéssel figyeli a választási eljárásról, az előregisztrációról szóló vitát" és országos tiltakozó aláírásgyűjtést kezdeményez - közölte a platform hétfőn az MTI-vel.

Archívum