Címoldal

Karácsony előtt is segítsen véradással

Karácsony előtt is segítsen véradással

„Ajándékozzon vért, és tegye szebbé három rászoruló karácsonyát!” Ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az ünnepek előtt több mint 400 helyszínen lesz lehetőség segíteni. Minden véradó ajándék szaloncukor csomagot kap.

Nyáron is kell a véradók segítsége

Nyáron is kell a véradók segítsége

szeged tv tartalom A vérellátás szempontjából a nyár mindig veszélyeztetett, hiszen a nagy meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyaralások miatt ilyenkor kevesebben mennek vért adni. Márpedig a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez ebben a szezonban is szükség van vérre. (videóval)

Nagy szükség van a véradókra

Nagy szükség van a véradókra

A szakemberek szerint növelni kell a véradók számát, mivel 2015-ben csak annyi vért adtak a segíteni akaró emberek, amely alig fedezte a kórházak igényeit.

Köszönetként ajándékot kapnak a véradók

Köszönetként ajándékot kapnak a véradók

szeged tv tartalom November 27. a magyar Véradók Napja. Ennek kapcsán jelentette be az Országos Vérellátó Szolgálat, hogy 2016. január elsejétől speciális balesetbiztosítást ajándékoz minden véradójának, napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez.

Szegeden is lesz retro véradás szombaton

Szegeden is lesz retro véradás szombaton

Retro véradást szervez az ország öt pontján, köztük Szegeden is az Országos Vérellátó Szolgálat, amely sör-virsli retro menüvel és az 1970-es, 1980-as évek slágereivel és hangulatával várja a segíteni vágyókat szombaton.

Országos véradónap Szegeden is

Országos véradónap Szegeden is

Ismét országos véradónapot szervez a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat: pénteken 22 helyszínen, többek között szegeden is várják az önkéntes véradókat országszerte.

Öt városban egyszerre várják a véradókat

Öt városban egyszerre várják a véradókat

Öt nagyvárosban – közöttük Szegeden – egyszerre várják május 31-én, szombaton a véradókat. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt által hirdetett akció célja, hogy a nyári szabadságok megkezdése előtt feltöltsék az ország vérkészletét, mert a nyári hónapokban is naponta 1500-1700 véradásra van szükség a biztonságos ellátásához.

Regionális vérellátó központ épül Szegeden

A dolgozóknak és a donoroknak is kedvezőbb feltételeket teremt a szegedi regionális vérellátó központ új épülete - közölte Miskovits Eszter, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

A Honvéd téren épül az új vérellátó

A Honvéd tér és a Földváry utca sarkán lévő, hosszú ideje üresen álló telken épül az új regionális vérellátó központ. Az ünnepélyes alapkőletételre pénteken kerül sor, a beruházás 2014 nyarára készül el.

Szegeden is várják pénteken a véradókat

Szegeden is várják pénteken a véradókat

Országos véradónapot szervez a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat: pénteken a Tesco áruházlánc 15 üzletében - köztük a szegediben is - várják az önkéntes segítőket véradásra.