Címoldal

A legjobb tanulókat keresik a megyében

Megkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Csongrád megyében. A megmérettetésen a megye szinte minden szakképző iskolája képviselteti majd magát, az előzetes jelentkezések alapján 34 szakmában 432 tanulót vár a megyei versenyt szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A legjobb fiatal szakembereket keresik

A legjobb fiatal szakembereket keresik

Több mint 300 tanuló kezdte meg szereplését az Országos Szakmai tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőiben Szegeden. Az első napon asztalos, kárpitos, faipari technikus, mechatronikai technikus és automatikai technikus szakképzésekben adtak számot elméleti tudásukból.

Tucatnyi Csongrád megyei tanuló került a döntőbe

Tucatnyi Csongrád megyei tanuló került a döntőbe

Összesen 13 Csongrád megyei tanuló vehet részt a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny áprilisi, fővárosi döntőjén. A szegedi és hódmezővásárhelyi diákok a megyei elődöntőket követő válogató versenyekről jutottak a fináléba, összesen 13 szakmában.

A különféle szakmák legjobb tanulóit keresik

A különféle szakmák legjobb tanulóit keresik

Összesen 27 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. A diákok összesen 17 szakmában léptek tovább az első, januári megmérettetések után.