Címoldal

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a házi kedvencek akár sokkot is kaphatnak.

Karácsonyi állatstopot hirdet a szegedi Orpheus

Karácsonyi állatstopot hirdet a szegedi Orpheus

Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára kerülnek. A szegedi állatvédők idén is azt javasolják, élő állat helyett inkább plüss figurákat ajándékozzunk.

Nem jó ajándék az élő állat Karácsonyra

Nem jó ajándék az élő állat Karácsonyra

Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára kerülnek. A szakemberek éppen ezért azt javasolják, hogy ne élő állatokat, hanem például inkább plüssállatokat ajándékozzunk.

Karácsonyi ajándékosztást tartottak Dorozsmán

Vasárnap a nagy hideg ellenére egész délelőtt folyamatosan érkeztek a családok a Vidámabb Életért Alapítvány által szervezett, az Angyali.hu, a Mátrix Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület közös jótékonysági programjára.

Ovisoknak rendeztek madáretető sulit

Ovisoknak rendeztek madáretető sulit

Száz óvodás kóstolt bele a természetvédelem csodás pillanataiba, madáretetőt készítettek a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület önkénteseivel.

Hagyjátok a fekete macskákat!

Az Orpheus Állatvédő Egyesülethez több jelzés is érkezett, miszerint közösségi oldalakon, állatmenhelyeknél, állatvédő szervezeteknél halloween idején megnövekszik a kereslet a fekete macskák iránt. Seres Zoltán, az állatvédő szervezet vezetője arra kéri a szervezeteket, cicamentőket, fekete cicáknak gazdát kereső lakosságot, hogy csak felelős gazdijelöltek számára adjanak örökbe állatokat.

A kutya és a tűzijáték nem jó barát

A kutya és a tűzijáték nem jó barát

Az augusztus 20-i tűzijáték szép látvány az emberek számra, de az állatoknak, a kutyáknak, macskáknak riasztó lehet. Nagyon sokszor előfordul, hogy házi kedvenceink ilyenkor megijednek és elszöknek otthonról.

A kánikulában az állatokra is oda kell figyelni

A kánikulában az állatokra is oda kell figyelni

A nagy nyári kánikulában, a déli órákban sétáltatott kutyánk talpa az aszfalthoz éghet. A szőrön keletkező hőfelvétel miatt néhány percen belül hőtorlódást és napszúrást szenvedhet a házi kedvencünk. Az árnyéktól mentes udvaron a nagy nyári melegben a kutya szabályosan megsülhet - figyelmeztet Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

Így mentheti meg a sündisznót!

Így mentheti meg a sündisznót!

A tavasz beköszöntével egyre több állat esik gázolás áldozatául, köztük nagyon sok sündisznó. Az állatvédők szerint az autósok sokat tehetnének annak érdekében, hogy az amúgy védett állat életét megmentsék.

Kutya hideg jön, vigyázzunk a háziállatokra!

Kutya hideg jön, vigyázzunk a háziállatokra!

Az elkövetkező napokban különösen durva téli időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Figyeljünk oda a házikedvenceinkre!

Korábbi híreink

Házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti

Házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti

Az állatvédők gyakran találkoznak rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű, friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

Áprilistól új gyepmester lesz Szegeden

Áprilistól új gyepmester lesz Szegeden

szeged tv tartalom Április 1-től nem az Orpheus Állatvédő Egyesület végzi a gyepmesteri tevékenységet Szegeden. A szervezetnek lejárt a szerződése a várossal. Elnökük azt mondja, azért nem akartak hosszabbítani, mert a rendelkezésre álló pénzből nem lehet jól ellátni ezt a feladatot. (videóval)

Kutyapóráz, nyakörv, állateledel gyűjtés

Szegeden április 25-én a újszegedi ligetben megrendezésre kerülő Kutyafuttában napon, illetve a Füvészkertben a Föld Napi rendezvényen az állatvédelem iránt érdeklődők az Orpheus Állatvédő Egyesülettel is találkozhatnak.

Húsvéti állatstopot kérnek az állatvédők

Húsvéti állatstopot kérnek az állatvédők

A húsvét alkalmával nagyon sok családban felmerül, hogy a gyerekeknek élő állatot vegyenek ajándékba. Az állatvédők tapasztalatai szerint a legtöbb ilyenkor beszerzett kisállatot kidobnak a tulajdonosok. Az Orpheus Állatvédő Egyesület nyuszimentő akciót hirdetett, így próbálják megmenteni az állatokat.

Sikeres volt az állatvédő petárdakommandó

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31 déltől - január 1. délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott. Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban tucatnyinál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán vagy elveszett állataikat riadtan kereső gazdiktól.

Karácsonykor is volt dolguk az állatmentőknek

Karácsonykor is volt dolguk az állatmentőknek

Az ünnepek alatt is volt dolguk az állatvédőknek. Karácsony előtt nem sokkal az egyik eset egy Szeged-belvárosi társasháznál volt: kidobott, gyengécske, gubbasztó kislány kutyát kellett megmenteni.

Kiskutyákat dobtak a bolt elé

Kiskutyákat dobtak a bolt elé

Újszegeden, a SPAR élelmiszerbolt ajtaja mellé dobált ki egy ismeretlen elkövető két önálló életre képtelen kiskutyát. A lelketlen állatkínzó által elkövetett cselekmény kimeríti az állatkínzást, mint bűncselekményt. A boltból ki - be járó emberek legtöbbje elkerülte a sírdogáló kis jószágok dobozát. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a kutyákat biztonságba helyezte.

Kiscica került elő az út széli dobozból

Kiscica került elő az út széli dobozból

Állatbarát rendőrök jelezték az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentőinek, hogy Szeged külterületén, az autópálya felhajtónál, a főút szélén egy kartondobozba valaki egy kiscicát hagyott. A város másik oldalán, Szeged-Szőregen ugyanezekben a percekben két különböző helyre kidobott kölyökkutyához kérték az állatvédő egyesület állatmentőinek segítségét.

Megmenekültek a magára hagyott kutyatestvérek

Megmenekültek a magára hagyott kutyatestvérek

Két magára hagyott tüneményes kutyust találtak utcán állatbarátok. A szerencsétlen jószágok az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjába kerültek, ahol a Malu és Doris nevet kapták. A labradornak látszó kutyatestvéreket feltehetően egy lelketlen állatszaporító tette utcára.

Így mentheti meg a sündisznót!

Így mentheti meg a sündisznót!

Kora nyáron a legtöbb autós által úttesten elgázolt állat a sündisznó. Mivel a süni éjszaka vadászik, legtöbbször a sötétben útra tévedő egyedeket a gépjárművek vezetői már későn észlelik. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői arra kérik az autóvezetőket, hogy a közlekedésbiztonságot nem veszélyeztetve, az útra tévedő állatokra ilyenkor fokozottabban ügyeljenek.

Archívum

Plakátpályázat az állatok világnapján