Címoldal

Kétszázmillió dollárért vettünk appokat karácsonykor

A legtöbben játékot vesznek az új mobiljukra, a régi mobiljukra, a szeretteik készülékeire. A játék a minden. - írja a nuus.hu

Olvasásra használjuk okostelefonjainkat

Olvasásra használjuk okostelefonjainkat

A magyar internetezők csaknem 90 százaléka, mintegy 4,5 millió használ okostelefont, közülük legtöbben, 3,4 millióan híreket, cikkeket, e-könyveket olvasnak, 2,4 millióan zenét és egyéb audio-tartalmakat hallgatnak, 1,8 millióan pedig filmeket, videókat néznek eszközeiken rendszeresen - írja az MTI.

Több mint háromszáz mobilt foglaltak le

Több mint háromszáz mobilt foglaltak le

Több mint háromszáz, különböző márkájú okostelefont foglaltak le a pénzügyőrök Szegeden, a raktár átvizsgálása során 640 doboz adózatlan cigarettát is találtak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-t.

Szegeden is lehet már mobillal mozijegyet venni

Szegeden is lehet már mobillal mozijegyet venni

A magyar fejlesztésű Simple alkalmazás és a Cinema City együttműködésének köszönhetően a jövőben a pénztárnál való sorban állás nélkül, a mobiljukon vásárolt jegyek felmutatásával is beléphetnek a mozihálózat szegedi termeibe a látogatók.

Okostelefonon is egyre többen interneteznek

A felnőtt magyar internetezők 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is - derül ki az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. és a Telekom januári felméréséből.

Nem kell a rendőr, mi is fújhatunk saját "szondát"

Egy okostelefonos alkalmazás és egy kis kiegészítő állítólag képes volt visszaszorítani az ittasan vezetők számát.

A hét legfeleslegesebb új találmány!

Pár éve még csak pislogtunk az okostelefonok lenyűgöző sokoldalúságán, ám ma már arcizmunk se rándul egy-egy újabb alkalmazás láttán.

Szegeden okostelefonos alkalmazásokat kutattak

Szegeden okostelefonos alkalmazásokat kutattak

Az okostelefonok webes adataira épült az a kétéves nemzetközi kutatás, mely december végén zárul Szegeden: a FuturICT.hu nevű program során először hasznos alkalmazásokat fejlesztettek ki, majd az azokat használók adatait elemezték.

Tesztelés után már élesben fut a VÉSZ

Tesztelés után már élesben fut a VÉSZ

Befejeződött az üzemszerű tesz időszaka, így most már normál üzemmódban fut a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás (VÉSZ). A katasztrófavédelem által november 25-én útjára indított alkalmazást legtöbben még mindig androidos okostelefonon használják, de sokan vannak azok is, akik iOS-es és Windows operációs rendszerű készülékre töltötték le.

Okostelefonra készül az Albert Camus kiállítás

Okostelefonra készül az Albert Camus kiállítás

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában nyílik szerdán az a különleges kiállítás, amely Albert Camus életét és munkásságát mutatja be. A tárlat érdekessége, hogy az ismeretanyagot QR kódok mögé helyezik el, amelyeket okostelefonnal, vagy tablet útján lehet majd olvashatóvá tenni.

Korábbi híreink

Magukról küldtek képet a béna telefontolvajok

Miután iPhone-t loptak, lementek a partra, hogy félmeztelenül fotózkodjanak az új okostelefonnal. Azt elfelejtették, hogy a képek automatikusan mennek az eredeti tulajdonosnak.

Lebuktatta tolvaját az okostelefon

Egy valóban okos telefon buktatta le a Sziget Fesztivál egyik önkéntesét, miután ellopta egy külföldi vendég mobilját. Pontosabban nem is annyira ellopta, mint inkább nem adta vissza neki.

Rombolja a barátságot az okostelefon

Lassan megszűnnek a közvetlen emberi kapcsolatok, a beszélgetések helyét átveszik a lájkok. A fiatalok már a meghitt családi eseményeken is inkább a telefonjaikat nyomogatják.

Turizmus: okostelefonokon is bemutatkozik Szeged

Turizmus: okostelefonokon is bemutatkozik Szeged

Számtalan programszervező több mint kétszáz rendezvényét tartalmazza az a kiadvány, amelyet szerdán délelőtt mutattak be a városházán. Az idén is külön kiadványból értesülhetnek a vendégek a város látnivalóiról, illetve a szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásairól. Újdonság, hogy az idén már ingyenesen letölthető mobilalkalmazások is segítik a Szegeddel ismerkedő turistákat.

Az okostelefon-használat adatait kutatják Szegeden

Az okostelefon-használat adatait kutatják Szegeden

Az okostelefonok webes adataira épül egy kétéves nemzetközi kutatás, mely a napokban indult Szegeden: a FuturICT.hu nevű program során először hasznos alkalmazásokat fejlesztenek ki, majd az azokat használók adatait elemzik.

Telefont lopott és SMS-t írt a norvég róka

Miután egy kedves róka ellopta a norvég tizenéves, Lars Andreas Bjercke okostelefonját, a srác nem hitte volna, hogy újra hallani fog bármelyikről. Ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna.

Hamis okostelefonok kerültek elő Nagylaknál

Csaknem száz hamisított okostelefont találtak egy román férfi csomagjában közúti ellenőrzés során a pénzügyőrök Nagylak közelében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Vadaspark már okostelefonon is elérhető

Vadaspark már okostelefonon is elérhető

Az év elején jelentkezett a Vadaspark vezetésénél az INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft., hogy egy újszerű, mobil eszközökön futó, Szegedi Vadasparkról szóló alkalmazást ajánljon. A ZooGuide nemcsak bemutatja az állatkertet, szolgáltatásait, és persze az itt élő állatokat, hanem egyfajta mobil idegenvezetésként is szolgál, több nyelven.

Okostelefon mutatja be a füvészkertet

Okostelefon mutatja be a füvészkertet

A Szegedi Szabadtéri Játékok után most egy újabb szegedi nevezetesség, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje adott ki okostelefon-alkalmazást, amit bárki ingyenesen tölthet le, segítségével pedig megismerheti az ott található legfontosabb növényeket, amelyeket a leírás mellett képekkel is illusztráltak.