Címoldal

Készen állsz egy életre szóló sarkköri kalandra?

2017. november 16-án megnyílik a jelentkezés az egyik legextrémebb, bárki számára megpályázható kutyaszános sarkvidéki túrára. A jövő áprilisban esedékes 300 kilométeres Fjällräven Polar túra 20 résztvevője közül ketten biztosan Közép és Kelet-Európából érkeznek majd, így magyarok idén is jó eséllyel pályázhatnak. - írja a joy.hu

Földből kiálló elképesztő tárgyat talált egy norvég vadász

Különleges, hogy a több mint ezer éve a felszínen lévő kincset eddig nem vették észre. Egy több mint 1000 éves, remek állapotban megmaradt viking kardra bukkant egy vadász Norvégiában – írja a hvg

Olimpia kvótáért utazott az EB-re Nagy Péter

Olimpia kvótáért utazott az EB-re Nagy Péter

szeged tv tartalom Elutazott Norvégiába a magyar súlyemelő válogatott soraiban két szegedi versenyzővel. A rutinos Nagy Péter mellett az újonc Csató István is bekerült az Európa-bajnokságon szereplő csapatba. A válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés lesz. (videóval)

Norvég nagykövet: ha az Ökotársról nem szállnak le, minden pénz ugrik

Ha nem hagyja a magyar kormány dolgozni az Ökotárs Alapítványt, akkor Norvégia azt a pénzt sem fogja elutalni, amit egyébként a magyar kormány osztott szét eddig - mondta Tove Skarstein, Norvégia nagykövete az ATV Egyenes beszéd című szerda esti műsorában.

Ismét bizonyította emberi nagyságát Gyurta Dani

Egyidejűleg két helyen volt jelen pénteken Gyurta Dániel: a 200 méteres mellúszás olimpiai bajnoka a kínai fővárosban versenyzett, mindeközben 2012-ben meghalt barátjáról, a világbajnok Alexander Dale Oenről emlékezett meg a norvégiai Bergenben - norvég nyelven, videoüzenetben.

Egy nap alatt 19 európai országba jutotottak el

A 80 nap alatt a Föld körül című Jules Verne-regény szelleméhez híven a kalandos út buktatókat is tartogatott. A koszovói határnál például akkora volt a sor, hogy ki kellett ugraniuk a kocsiból, elfutni a határig, majd vissza, hogy elmondhassák, oda is betették a lábukat.

Orbán Viktor "szellemi vaskupolát" épít

Vidar Helgesen európai ügyekkel foglalkozó miniszter a Financial Timesnak írt olvasói levélben értékelte az Orbán-kormány tevékenységét. Az illiberális állam kiépítése Magyarországon szerinte jó ideje tart már. Helgesen megismétli azt a norvég álláspontot, miszerint Magyarország megsérti a norvég alapokról szóló megállapodást.

Ma lecsapott Lázár vasökle a civilekre

Lázár János fenyegetése nem csak üres szó volt: csütörtökön több olyan civil szervezet is levelet kapott a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól, amely a Norvég Civil Alap pályázatainak nyertese volt. A Kehi ultimátuma szerint egy hetük van arra, hogy kiadjanak minden iratot, beleértve a belső levelezést is.

Tükör trükk a sötét norvég városban

Története óta először sütött be a nap télen a norvégiai Rjukanba. A hegyek ölelésében és takarásában álló település lakói eddig hónapokon át nélkülözték a napsütést. Nem csoda, hogy most százak napfürdőztek az óriás tükrök fényében.

Lékó búcsúzott a Világkupán

A 64 között kiesett Lékó Péter a sakkozók Tromsőben zajló világkupáján. A magyar nagymestert Julio Granda Zúniga búcsúztatta. A csütörtöki fordulóban Lékónak a világos bábukat vezetve mindenképpen nyernie kellett volna perui ellenfelével szemben, mert az első játszmát elveszítette, így csak győzelem esetén vívhatta ki a rájátszást.

Korábbi híreink

Lékó a 63. lépés után feladta Tromsőben

Lékó Péter kikapott a norvégiai Tromsőben zajló sakk Világkupa második fordulójának első, szerdai felvonásán. Az esemény honlapja szerint a magyar nagymester a sötét bábukat vezetve a 63. lépést követően adta fel a partit a perui Julio Granda Zúniga ellen.

Lékó továbbjutott, Polgár kiesett

Lékó Péter továbbjutott, Polgár Judit viszont kiesett a norvégiai Tromsőben zajló sakk Világkupán. A kieséses Világkupa első két helyezettje vehet részt a világbajnokjelölti tornán.

Sakk VK: Lékó Péter nyert, Polgár Judit kikapott

Lékó Péter a világos bábukat vezetve egy hazai játékost győzött le, Polgár Judit viszont kikapott kubai ellenfelétől a norvégiai Tromsőben zajló sakk világkupa nyitó napján .

Tükörrel visznek napfényt a városba

Földtörténeti korok óta először süthet be télvíz idején a nap egy norvégiai kisvárosba egy fifikásan megszerkesztett tükörrendszer segítségével.

Gyurta miatt sírtak a gálán Norvégiában

Négyezer ember tapsolta percekig Gyurta Dánielt, aki a norvégul felolvasott üzenet után átadta olimpiai aranyának egyedi emlékérmét a tavaly elhunyt egykori úszótárs, Alexander Dale Oen családjának.

Telefont lopott és SMS-t írt a norvég róka

Miután egy kedves róka ellopta a norvég tizenéves, Lars Andreas Bjercke okostelefonját, a srác nem hitte volna, hogy újra hallani fog bármelyikről. Ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna.

A profi lottónyertesek módszere

Röpke hat év alatt háromszor nyert nagy összeget egy norvég család a lottón, legutóbb a múlt héten. Össznyereményük immár 800 millió forintnak megfelelő norvég korona fölé emelkedett.

Százéves titokra derült fény egy norvég faluban

Évszázados találgatás ért véget a norvégiai Selben, ahol végre kibonthatták azt a csomagot, amelyet a település egykori polgármestere az 1920-as években hagyott hátra, azzal az utasítással, hogy csak 2012-ben nyissák ki.

Részeges medvék randalírozta

Több mint száz üveg sört és minden élelmiszert elfogyasztott az a medvecsalád, amely a napokban betört egy norvégiai hétvégi házba.

Zubai Szabolcsék kijutottak a vb-re

Zubai Szabolcsék kijutottak a vb-re

Veresége ellenére kijutott a spanyolországi világbajnokságra a magyar férfi kézilabda válogatott, amely szombaton este 31-27-re kikapott Osloban a házigazda norvég csapattól. A mieink selejtező első mérkőzésén megszerzett hatgólos előnyükből kettőt megőriztek.

Archívum