Címoldal

Az év utolsó napján éjfélig igényelhetik a kedvezményes adózást a kisebb vállalkozások

December utolsó napján lejár a kisadózók tételes adójára (kata) és a kisvállalati adóra (kiva) áttérés határideje - hívta fel az MTI figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben.

Tanárhiány - értelmetlen helyettesítések

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által fenntartott középfokú szakképző intézményekben a nevelési-oktatási feladatellátás zavartalanul biztosított - közölte megkeresésünkre az NGM, miután arról érdeklődtünk, a szakképző iskolák hogyan küzdenek meg az országszerte tapasztalható pedagógushiánnyal. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az NGM fenntartásában működő intézményekben mennyi a betöltetlen pedagógus álláshely, ám erről nem kaptunk tájékoztatást. - írja a nepszava.hu

Még lehet jelentkezni a különféle szakképzésekre

Még lehet jelentkezni a különféle szakképzésekre

Január 20-ig lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre a helyi szakképzési centrumokban - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Újra rájött a kormány, hogy rossz a közmunkaprogram

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rájött, hogy eléggé félresikerült a közmunkaprogram, és az abban részt vevő 250 ezer ember több mint felének talán lehetne értelmes munkája is. Erről Simon Attila, a tárca helyettes államtitkára beszélt a Világgazdaságnak. - írja az Index

Online szerencsejáték: még nagyobb állami szigor jön

Az eddiginél szigorúbban és hatékonyabban léphet fel az állam a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben, amelyek a Magyarországon keletkezett jövedelmük, játékbevételük után nem fizetnek adót, illetve a pénzmosás- és terrorizmus-ellenes hatóságok számára elérhetetlenek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). - írja napi.hu

Elbocsátástól rettegnek a tanárok

Hiába kérte ki magának korábban a nemzetgazdasági tárca, továbbra is teljes a káosz a szakképzési centrumok körül: a pótfelvételik előtt még azt sem lehet tudni, ki veszi föl a gyerekeket? Rettegnek az oktatók is: elbocsátásokra számítanak. - írja a Népszabadság

Megnégyszereződött az államtitkárok száma

Követte a kormányzati trendet az NGM: a minisztériumi dolgozói és vezetői létszáma többszörösére nőtt az elmúlt években. A tárcát immár 23 ember - miniszter, államtitkár és helyettes-államtitkár - igazgatja, miközben számos gazdasági kérdésben ki sem kérik a minisztérium véleményét. Hat évvel ezelőtt még hét állami vezető vitte az ügyeket a tárcánál.

Újabb területeken jelennek meg az online kasszák

Jövő év júliusában terjeszthetik ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét a szolgáltató ágazatokra – értesült a Napi Gazdaság. Információinkat a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Mint mondták, a kérdésben még nem született végleges döntés.

Vasárnapi zárva tartás - Nincs döntés

További egyeztetések várhatók az üzletek vasárnapi zárva tartásáról - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkár kedden Budapesten a szaktárcánál újságírók előtt, miután meghallgatta az érintettek - a szakszervezetek, a boltokat üzemeltetők - véleményét a kérdésről.

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Sajtótájékoztatót tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adócsomagról. Egykulcsos személyi jövedelemadó még nem jön, a házasságkötést viszont adókedvezménnyel ösztönzik, folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző programok. A különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják: az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe.

Korábbi híreink

Teljes kudarc lehet a reklámadó

A Nemzetgazdasági Minisztérium a reklámadó bevezetéséhez készült háttéranyagban egy olyan tanulmányra hivatkozik, amely oldalakon keresztül taglalja a reklámadó negatív hatásait. A tanulmányban görög, osztrák és floridai tapasztalatokról írnak, mindegyik kudarc volt - írja a Kreatív.

Szegeden is lehet majd villanyautót „tankolni”

Szegeden is lehet majd villanyautót „tankolni”

Adókedvezményekkel és támogatással erősítené a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektromos autók elterjedését Magyarországon. A Jedlik Ányosról elnevezett intézkedéscsomagon már dolgoznak a minisztériumban. A tervek szerint a közeljövőben elsősorban az autópályák mentén, így Szegednél is létesül villanyautó-gyorstöltő.

Munkahelyteremtés: 84 megyei vállalkozás nyert

Munkahelyteremtés: 84 megyei vállalkozás nyert

Sikeresen szerepelt Csongrád megye a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán: a 4. legeredményesebb megye lett az országban. A rendelkezésre álló 13 milliárd forintból 84 megyei vállalkozás 747 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Többek között a szegedi gyufagyár növelheti 15 fővel létszámát.

Nem változik a kasszacsere végső határideje

A kormány döntése értelmében a PC alapú, úgynevezett nagykasszák átállítási végső határideje 2013. december 31. A Nemzetgazdasági Minisztérium nem tervezi az online kapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésére nyitva álló határidők megváltoztatását. A kiskasszák esetében már lejárt a kötelező megrendelési határidő. A régi kiskasszák csak addig használhatók, amíg a kereskedő, vendéglátós számára le nem szállítják az új gépet.

Pénztárgépek: 30 napos türelmi időt ad a NAV

Pénztárgépek: 30 napos türelmi időt ad a NAV

Harminc nap türelmi időt kapnak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember elsejétől 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy az üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.

Egyre nagyobb hiányt „termel” a kormány

Egyre nagyobb hiányt „termel” a kormány

Az államháztartás központi alrendszerének júliusi hiánya 129,5 milliárd forintra teljesült, a 2013. első hét havi deficit 851,2 milliárd forint volt, az idei módosított előirányzat 96,7 százaléka – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormányportálon.

Nagy pofonokat kapott a Lidl a magyar kormánytól

A plázastop idején a kormány elutasított minden középméretű beruházást, így az elmúlt év legnagyobb vesztese a Lidl volt, amelynek mind a huszonöt kérelmét elutasították - írja a Népszabadság.

Nyertes megyei pályázatok: félmilliárd munkahelyekre

Nyertes megyei pályázatok: félmilliárd munkahelyekre

Több mint félszáz vállalkozás pályázott Csongrád megyéből a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. Mindegyik pályázat nyert, így 503 millió forintos beruházással 269 fő számára teremtenek munkahelyet a megyei vállalkozók.