Címoldal

Folyószámla-kivonatok küld az Adóhatóság

Folyószámla-kivonatok küld az Adóhatóság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Megbüntetheti a NAV, aki visszakéri a 98 százalékos különadót

A NAV szándékosan félreértelmezi a 98 százalékos különadóról szóló alkotmánybírósági döntést, és meg is bünteti azokat, akik vissza akarják szerezni a pénzt – erre utal egy belső adóhatósági körlevél.

Kasszacserére felkészül: fodrász, orvos, taxis

Már vizsgálja a kormány az online pénztárgépek kötelezővé tételét a szolgáltatók között is, így várhatóan a fodrászok, orvosok, majd a taxisok is mélyen a zsebükbe kell nyúljanak.

Ezt találhatja az adóhatóság az RTL Klubnál

Varga Mihály múlt héten megígérte, most ki is szállt az adóhatóság az RTL Klubhoz, hogy megvizsgálja a társaság gazdálkodását. A kormányzati politikusok korábban fiktív tranzakciókat, korrupciót emlegetettek egy 2012-es ügylettel kapcsolatban, az elérhető dokumentumok alapján azonban úgy tűnik, a hatályos jogszabályoknak megfelelt a cég, sőt elég valószínű, hogy akkor a kormány is rábólintott a manőverre. Ettől függetlenül persze még egyáltalán nem kizárt, hogy végül csak találnak valamit.

Tovább üzemeltethetők a régi pénztárgépek

Tovább üzemeltethetők a régi pénztárgépek

A hagyományos pénztárgépek július 1-je után is üzemeltethetők, a pénztárgép-rendeletben meghatározott feltételek teljesítése mellett - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

A NAV miatt lett kínos a chippendale show vége

Ma már a luxusszolgáltatásokat kínáló, adózással trükköző vállalkozókra is rendesen rájár a rúd. Az adóhatóság emberei a legmeglepőbb területeken csapnak le, hétköznapi megrendelőnek álcázva magukat. Sikeresen buktattak le sztriptíztáncost, ügyvédet, jóst, tetoválót. A Bors a trükkös NAV-akciókat gyűjtötte egy csokorba.

Tovább nyílik az áfacsalási botrány titkos dossziéja

Milliárdokat utalhatott vissza az adóhatóság adóminimalizáló cégeknek ellenőrzés nélkül, a munkatársak hiába kértek átfogó vizsgálatokat, a kezdeményezések vezetőiknél elakadtak - erre utal az a jegyzőkönyv, amely Horváth András januári tanúkihallgatásának második napján készült.

Május végétől tilos trafikot működtetni ezeken a helyeken

Május 30-tól tilos trafikot működtetni a benzinkutakon és a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiségekben - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel. A közlemény kitér arra is, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiségek esetén sem leválasztva, sem azok kiegészítő üzletsorán vagy parkolójában nem működhet trafik.

Ma éjfélig lehet benyújtani az szja-bevallásokat

Ma éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó (szja) bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje; a kitöltött és aláírt bevallást az előző évekhez hasonlóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain, a postán és az ügyfélkapun keresztül is el lehet juttatni az adóhatósághoz.

Keddig kell leadni az szja-bevallásokat

Már csak bő két napjuk maradt az adózóknak arra, hogy a május 20-i határidőig elkészítsék személyijövedelemadó-bevallásukat, ezt sokan a tavalyi évhez hasonlóan az utolsó pillanatokra hagyták.

Korábbi híreink

300 millióért keres ellenfelet a Fradi

A Blikk információ szerint a zöld-fehérek a spanyol Atlético Madriddal és az angol Chelsea-vel is egyeztetnek arról, hogy augusztus elején valamelyikük ellen játszhasson a focicsapat.

Sokba kerül az államnak a kasszamutyi

Összesen több mint 68 ezer pénztárgép után, több mint 2,8 milliárd forint összegben nyújtottak be nyilatkozatot az előleg, illetve vételár állam általi átvállalására a visszavont engedélyű pénztárgépek, illetve az előlegekkel eltűnt vállalkozás miatt pórul járt kereskedők - tudta meg az MTI az adóhatóságtól.

Újabb problémák az online pénztárgépekkel

A kereskedők a beszerzési nehézségek után most az online pénztárgépek technikai problémáival küzdenek. Akinek lefagy a gépe, írhat kézzel nyugtát, de ha ez sokszor előfordul, szinte biztos, hogy alapos adóellenőrzésre számíthat.

Kampánymilliárdok: soha nem látott káosz jöhet

Arra voltunk kíváncsiak, hogy állnak az országos listát állító kispártok jelöltjei az államtól kapott 1 millió forintos támogatás visszafizetésével. Kásler Árpád annyira ideges lett, amikor erről faggatuk, hogy ránk csapta a telefont. A NAV-nak nem lesz könnyű dolga a behajtással, több pártnak fogalma sincs, hogy miből fogja visszafizetni az esetenként több tízmillió forintra rúgó összeget.

Adónyomozók figyelik Facebook-oldalunkat

Nem árt megfontoltabban hencegni a Facebookon nyaralással, ékszerrel, pénzzel és a többi földi jóval. Legalábbis azoknak, akiknek vaj van a fejükön, és egy adóellenőrzés alkalmával nem tudnának a szemfüles revizorok számára is hihető magyarázattal előállni.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Sorra döglenek be az új pénztárgépek

Talán soha nem derül ki, hogy milyen mutyi áll a kötelező pénztárgépcsere hátterében, az viszont bizonyos, hogy ha egyszer a kiskereskedők benyomulnak a Parlamentbe, hogy a vérét vegyék a kormány tagjainak, az ezért lesz. A kissé elmaradott 20. századból egyenesen a középkorba katapultált sok pécsi bolt is.

Sok a szabálytalankodó pékség a Dél-Alföldön

Sok a szabálytalankodó pékség a Dél-Alföldön

A Dél-Alföldön ellenőrzött külföldi érdekeltségű pékáruboltok háromnegyedénél találtak szabálytalanságokat a közelmúltban végzett vizsgálatok során a revizorok és a társhatóságok szakemberei. Több esetben a nyugtaadást mulasztották el, de problémák akadtak a higiéniás előírások betartásával is.

Újabb NAV-vezető tálalt ki az áfacsalásokról

Újságírók elé állt Vancsura István, az adóhatóság egykori főosztályvezetője, aki lényegében ugyanazt állítja, mint a NAV-botrányt még tavaly ősszel kirobbantó Horvát András: az adóhivatal nem üldözi jól a hálózatos áfacsalásokat, sőt, az erre alkalmas szervezeti egységet 2012 utolsó napján fölszámolták.

Bepánikoltak a vaterázók, de miért?

A statisztikák szerint a netes piactéren megunt vagy felesleges javaikat értékesítő vaterázók 97 százalékának nem keletkezik személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége, csak töredéküknek származik bevallandó jövedelme a netes adásvételből. A 2,5 millió regisztrált felhasználó közül 2013-ban mindössze 120 adatait kérte ki a NAV.

Archívum

Szuperkasszák: büntet a NAV, nincs is törvény

Beintett a NAV-osoknak az ellenőrzött ügyvéd

NAV-osok nyomoznak az Egyházmegyénél

Kissé javult az adóbevallási morál a Dél-Alföldön

Bukhatják a boltosok a pénztárgép-támogatást?

Öt szuperkassza üzemel a 188 ezerből

23 milliárdot nyelt el a trafikrendszer

A Cserepes soron razziáztak az adóellenőrök

Pénztárgépek: 30 napos türelmi időt ad a NAV

Új fordulat pénztárgép-ügyben

A kereskedők mérgesek a pénztárgépes ügyetlenkedés miatt

Előre szóltak: ezt elbarmolta a kormány

Itt az újabb mutyi, most a pénztárgépekkel

Simicska közeli cég építi a NAV pénztárgépes bázisát

Az uniós beruházásokat ellenőrizte a NAV

Egy cég tarolhatja le a pénztárgéppiacot

Győzike és Zuschlag is a NAV adóslistáján

Egy telefonnal is javítható az szja-bevallás

Telefonon is javítható a hibás adóbevallás

Célpontot talált a NAV: a feljelentés nem elég

Csalássorozat egy üzemképtelen mozdonnyal

Jó üzlet lesz a kasszák online bekötése a NAV-hoz

Megkezdte az adóhivatal a bevallások postázását

Vajda is bemutatkozott a szövetségi kapitánynak

Kutyatenyésztők a revizorok célkeresztjében

Több szabálytalanság egy diszkóban

Valentin-napi tűzijátékot rendeltek az adórevizorok

Jó évet zárt a NAV a Dél-Alföldön

Elkezdődtek a röszkei határátkelő bővítési munkái

A NAV az internetet is figyeli

Zumbaoktatót ellenőriztek a dél-alföldi adórevizorok

Adóbevallás: postázzák az egységcsomagokat

Adóellenőrzés: jobb helyzet a vásárokban

Fejcserék jöhetnek a kormányban

A NAV mentette meg a Közgépet

Hamis okostelefonok kerültek elő Nagylaknál

Mit tudott a kormány a végtörlesztés hatásairól?

Villamossínekre hajtott a GPS-t követő nő

55 milliós mulasztási bírságot szabott ki a NAV

Nyáron sem pihentek  a revizorok

A gyümölcsárusok voltak terítéken az adóhatóságnál

Mong Attila: Ki mer Orbánnak ellentmondani?

Újabb csapás mér az ellenzékre a Fidesz

A netes eladásokat is ellenőrzi az adóhatóság

Újabb fontos törvény, újra a régi fideszes trükk

Eredményes félévet zárt a NAV a Dél-Alföldön

Vagyonosodási vizsgálat dél-alföldi uzsorásoknál

Hamis márkajelzésű ruhaszállítmányt találtak Nagylak közelében

Az állatcsempészek ellen kampányolnak