Címoldal

Adónyomozók figyelik Facebook-oldalunkat

Nem árt megfontoltabban hencegni a Facebookon nyaralással, ékszerrel, pénzzel és a többi földi jóval. Legalábbis azoknak, akiknek vaj van a fejükön, és egy adóellenőrzés alkalmával nem tudnának a szemfüles revizorok számára is hihető magyarázattal előállni.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Sorra döglenek be az új pénztárgépek

Talán soha nem derül ki, hogy milyen mutyi áll a kötelező pénztárgépcsere hátterében, az viszont bizonyos, hogy ha egyszer a kiskereskedők benyomulnak a Parlamentbe, hogy a vérét vegyék a kormány tagjainak, az ezért lesz. A kissé elmaradott 20. századból egyenesen a középkorba katapultált sok pécsi bolt is.

Sok a szabálytalankodó pékség a Dél-Alföldön

Sok a szabálytalankodó pékség a Dél-Alföldön

A Dél-Alföldön ellenőrzött külföldi érdekeltségű pékáruboltok háromnegyedénél találtak szabálytalanságokat a közelmúltban végzett vizsgálatok során a revizorok és a társhatóságok szakemberei. Több esetben a nyugtaadást mulasztották el, de problémák akadtak a higiéniás előírások betartásával is.

Újabb NAV-vezető tálalt ki az áfacsalásokról

Újságírók elé állt Vancsura István, az adóhatóság egykori főosztályvezetője, aki lényegében ugyanazt állítja, mint a NAV-botrányt még tavaly ősszel kirobbantó Horvát András: az adóhivatal nem üldözi jól a hálózatos áfacsalásokat, sőt, az erre alkalmas szervezeti egységet 2012 utolsó napján fölszámolták.

Bepánikoltak a vaterázók, de miért?

A statisztikák szerint a netes piactéren megunt vagy felesleges javaikat értékesítő vaterázók 97 százalékának nem keletkezik személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége, csak töredéküknek származik bevallandó jövedelme a netes adásvételből. A 2,5 millió regisztrált felhasználó közül 2013-ban mindössze 120 adatait kérte ki a NAV.

Jelentősen nőtt az adók száma

Az elmúlt négy évben számottevően nőtt az állam által beszedett központi adók száma. Bár 2010 óta eltűnt néhány kisadó, egészen új elvonások jöttek. Az Orbán-kormány 34 központi adóval vette át a kormányzást, ma 41 ilyen adót találtunk.

Százmilliárdos rejtély a magyar cigarettapiacon

Közel 41 milliárd forint mínuszt hozott adóbevételi fronton a trafikforradalom, a kiesés mintegy felére adhat magyarázatot a feketepiac térnyerése. Érdekes, hogy míg a legális cigarettaforgalom közel 26 százalékkal esett 2012-höz képest, a jövedékiadó-bevételek alig 10, az áfabevételek pedig csupán 6,5 százalékkal apadtak.

Vigyázat! A NAV rászáll idén a netre

A világhálóra felkerülő adatokat, információkat kiemelten fogja figyelni az adóhatóság, és az internetes értékesítéseket is célzottabbá teszik. Ezen kívül számos tevékenységet szúrtak ki maguknak, és az áfacsalások is célkeresztbe kerülnek, valamint az online pénztárgépes infók szintén.

Ha nem akar rettegni a NAV-tól

Neten árulja a régi ruháit, kiadja a lakását, vagy nyert internetes pókeren, de aggódik, hogy lecsap önre a NAV? Összeszedtük, hogyan kell adózni néhány jellemző mellékjövedelem után.

Korábbi híreink

Pofonegyszerű kijátszani az online pénztárgépeket

Az egész kasszacserélési dráma hiábavaló lehet, mert a méregdrága rendszer kijátszható. A rést az üti a pajzson, hogy a pénztárgépet és a készpénzt kezelő kasszadobozt nem kötelező egymáshoz rendelni.

Nem kötelező elkészíteni az szja-bevallást

A magánszemélyek január 31-ig nyilatkozhatnak munkahelyükön arról, hogy kérik a munkáltatójukat a 2013. évi személyi jövedelemadójuk megállapítására – tájékoztatta lapunkat a NAV adószakmai sajtóirodája.

Nem nyomoznak tovább az Egyházmegye ellen

Nem állapítható meg bűncselekmény, ezért megszüntették a nyomozást a Szeged-Csanádi Egyházmegyénél költségvetési csalás és más bűncselekmények ügyében indított eljárásban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője kedden az MTI-t.

Hamarosan megkapjuk a pakkot a NAV-tól

Hamarosan megkapjuk a pakkot a NAV-tól

Elkezdte a szja-bevalláshoz szükséges nyomtatványok postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság kedden az MTI-vel.

Online szerencsejáték: nem lesz azonnali cenzúra

Január másodikától az adóhatóság blokkolhatja a külföldről működtetett online szerencsejáték-oldalakat, amennyiben nem felelnek meg a magyar rendelkezéseknek, de erre aligha kerül sor. Nincs hatályos jogszabály, amely alapján a külföldi szolgáltató legalizálhatná magát.

A zöld dossziéból nincs másolat, de a NAV-nál minden ott van

A reggel lakásán házkutatást tartó nyomozók Horváth András, a NAV-botrány kirobbantója szerint leginkább a zöld dossziét keresték, melyben az általa elmondottakra tartalmaz bizonyítékokat. A mappáról nincs másolat, ám ezek az adatok az adóhivatal nyilvántartásában is szerepelnek, ezeket pedig nem lehet módosítani, törölni.

Leleplezés: Áfacsalók sofőrje voltam

Kávéval, étolajjal és szaloncukorral is csalják az áfát a cégek, de Észak-Magyarországon az igazi nagy üzlet a „vas”. Magyar-szlovák viszonylatban „utaztatják” az árut, a kamionokról gyakran le sem pakolnak, csak kicserélik a fuvarlevelet, és mehet is vissza a szállítmány a feladóhoz. Előfordul, hogy hétfőn a rakodómunkások felpakolják a lemezeket a teherautóra, és pénteken ugyanazokat a lemezeket pakolják le róla. Addig járja az utakat, és termeli a visszaigényelhető áfát.

Hogyan kössünk be 203 ezer kasszát 3 hét alatt?

Hirtelen megugrott a bekötött online kasszák száma, a novemberi ezer után már több mint 2100 új pénztárgépről tud az adóhatóság, az az összes cserére érett gép 1 százaléka. A lendületet azonban megtörheti a közelgő ünnepi szezon, aztán a január elsején lejáró végső – de most már tényleg végső – határidő.

Boltok százait zárhatja be a NAV

Nagy a kapkodás az online kasszák körül. Az eleve tarthatatlan határidőt sokszor módosították, a lassúság 75 milliárd forint kiesést jelenthet az eredeti tervekhez képest. Bár a kereskedők szerint elképzelhetetlen, hogy a legújabb, január 1-jei határidőre képesek lesznek átállni, a kormány most már nem akar többet engedni, sőt keményen büntetik majd a kasszátlan boltosokat.

Hirtelen megtáltosodott a NAV

Sorban áll elő a NAV a nagy összegű áfacsalások leleplezésével, mióta Horváth András megvádolta az adóhatóságot azzal, hogy nem tesznek meg mindent az ilyen ügyek felgöngyölítéséért. Az elmúlt hónapban három nagy hálózatra is lecsaptak, és a jövedelmüket évek óta dugdosó vállalkozókat is elkaptak, miközben októberben egy kutyatenyésztő volt az egyik legnagyobb fogás.

Archívum

Az uniós beruházásokat ellenőrizte a NAV

Egy cég tarolhatja le a pénztárgéppiacot

Győzike és Zuschlag is a NAV adóslistáján

Egy telefonnal is javítható az szja-bevallás

Telefonon is javítható a hibás adóbevallás

Célpontot talált a NAV: a feljelentés nem elég

Csalássorozat egy üzemképtelen mozdonnyal

Jó üzlet lesz a kasszák online bekötése a NAV-hoz

Megkezdte az adóhivatal a bevallások postázását

Vajda is bemutatkozott a szövetségi kapitánynak

Kutyatenyésztők a revizorok célkeresztjében

Több szabálytalanság egy diszkóban

Valentin-napi tűzijátékot rendeltek az adórevizorok

Jó évet zárt a NAV a Dél-Alföldön

Elkezdődtek a röszkei határátkelő bővítési munkái

A NAV az internetet is figyeli

Zumbaoktatót ellenőriztek a dél-alföldi adórevizorok

Adóbevallás: postázzák az egységcsomagokat

Adóellenőrzés: jobb helyzet a vásárokban

Fejcserék jöhetnek a kormányban

A NAV mentette meg a Közgépet

Hamis okostelefonok kerültek elő Nagylaknál

Mit tudott a kormány a végtörlesztés hatásairól?

Villamossínekre hajtott a GPS-t követő nő

55 milliós mulasztási bírságot szabott ki a NAV

Nyáron sem pihentek  a revizorok

A gyümölcsárusok voltak terítéken az adóhatóságnál

Mong Attila: Ki mer Orbánnak ellentmondani?

Újabb csapás mér az ellenzékre a Fidesz

A netes eladásokat is ellenőrzi az adóhatóság

Újabb fontos törvény, újra a régi fideszes trükk

Eredményes félévet zárt a NAV a Dél-Alföldön

Vagyonosodási vizsgálat dél-alföldi uzsorásoknál

Hamis márkajelzésű ruhaszállítmányt találtak Nagylak közelében

Az állatcsempészek ellen kampányolnak