Címoldal

Ismét „szolgálatba álltak” a kultúra ifjú nagykövetei

Ismét „szolgálatba álltak” a kultúra ifjú nagykövetei

A Szegedi Rendezvény és Médiaközpont országosan is egyedülálló kezdeményezést indított útjára két évvel ezelőtt. A Kultúra Ifjú Nagykövetei nevű programhoz idén is csatlakoztak a szegedi középiskolák, melyek képviselői most kezdik a munkát.

"Döbbenetes" - A Fidesz tart eligazítást a nagyköveteknek

Még a teljesen lebutított magyar diplomáciában is döbbenetes, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója tart eligazítást a nagyköveteknek - reagált az LMP a Magyar Nemzet információjára, miszerint Hidvéghi Balázs csütörtökön előadást tart a nagyköveteknek „a választási kampányról”. - írja a nepszava.hu

Dán számítógép adományok a Mátrixnak

Dán számítógép adományok a Mátrixnak

Számítógépekkel és monitorokkal támogatta Dánia Magyarországi Nagykövetsége a szegedi székhelyű Mátrix Közhasznú Alapítvány „Számítógép Álom” elnevezésű programját.

Közös projektek civileknek és a versenyszféránakFotógalériával

Közös projektek civileknek és a versenyszférának

Gajus Scheltema, a Holland Királyság Magyarországi Nagykövete és Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere nyitotta meg a Szent-Györgyi Albert Agórában azt a rendezvényt, mely a civil szervezetek és a versenyszféra szereplőinek együttműködési lehetőségeit igyekezett kialakítani.

Amerikai diplomatával találkozott Botka LászlóFotógalériával

Amerikai diplomatával találkozott Botka László

szeged tv tartalom Az új emberek új megközelítéseket is jelentenek - mondta az Egyesül Államok ideiglenes budapesti ügyvivője. David J. Kostelancik aki ma Szegedre látogatott, találkozott az egyetem vezetőivel, Botka Lászlóval, valamint diákokkal is.

A nagykövet nyitotta meg a Kínai FilmnapokatFotógalériával

A nagykövet nyitotta meg a Kínai Filmnapokat

Egész napos szegedi látogatásán több intézményt meglátogatott a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete. Duan Jielong ellátogatott Botka László polgármesterhez, Szabó Gáborhoz, az SZTE rektorához, majd a Belvárosi Moziban megnyitotta a Kínai Filmnapokat.

Kiválóságért díjat kapott a szegedi egyetem

Kiválóságért díjat kapott a szegedi egyetem

Elsőként nyerte el a hazai egyetemek közül az SZTE a brüsszeli központú EFQM szervezet „Elkötelezettség a Kiválóságért” díját. Szabó Gábor rektor átvehette a „Kiválóság Nagykövete” címet is a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Sikeres a Kultúra Ifjú Nagykövetei program

Sikeres a Kultúra Ifjú Nagykövetei program

A Szegedi Rendezvény és Médiaközpont országosan is egyedülálló kezdeményezést indított útjára partnereivel márciusban. A Kultúra Ifjú Nagykövetei elnevezésű program első negyedéves, kísérleti szakasza, a tanév lezárásával párhuzamosan a végéhez ért. Máris szép sikereket hozott!

Szegeden járt a brit nagykövet

Szegeden járt a brit nagykövet

szeged tv tartalom Első ízben látogatott Szegedre Nagy-Britannia márciusban kinevezett új magyarországi nagykövete. Iain Lindsay megnézte a röszkei tranzitzónát, majd Botka lászló polgármesterrel találkozott a városházán, végül megtekintette a Lézerközpontot is. (videóval)

Szegedtől is elköszönt Ilan Mor nagykövet

Szegedtől is elköszönt Ilan Mor nagykövet

Izrael magyarországi nagykövetének hamarosan lejár ötéves mandátuma és visszatér hazájába. A diplomata azért búcsúzott személyesen is a Tisza-parti várostól, mert amellett, hogy beleszeretett Szegedbe, rengeteg barátra is lelt itt.

Korábbi híreink

Indonéz ételeket kóstolhattak a diákok

Indonéz ételeket kóstolhattak a diákok

Immár harmadik alkalommal látogatott el Indonézia nagykövete Szegedre, a Hansági Ferenc Szakközépiskolába, ahol az érdeklődő fiatalok megismerkedhettek a dél-kelet- ázsiai ország ételeivel és kultúrájával.

Útnak indultak Szeged kulturális nagykövetei

Útnak indultak Szeged kulturális nagykövetei

Március elseje a tavasz és a Kultúra Ifjú Nagykövetei elnevezésű program kezdete is Szegeden. A Szegedi Rendezvény és Médiaközpont Nonprofit Kft. partnereivel országosan is egyedülálló programot indított kedden.

Nagykövetek viszik a SZIN jóhírét

Nagykövetek viszik a SZIN jóhírét

Új nevekkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora. Itt lesz a SZIN himnuszt jegyző Magna Cum Laude, jön a Quimby, a Halott Pénz, a Brains, az Anna and the Barbies, Majka és Curtis, a Wellhello, a Csík Zenekar valamint a Budapest Bár és a lassan már magyarnak számító Boban Marković zenekar is.

A városházán is tárgyalt a dán nagykövet

A városházán is tárgyalt a dán nagykövet

szeged tv tartalomSzegedre látogatott Dánia magyarországi nagykövete. A diplomata az egyetem vezetőivel és a városfejlesztési alpolgármesterrel találkozott és előadást tartott a megújuló energiák felhasználási lehetőségeiről. (videóval)

Az egyetem és Szeged vendége a dán nagykövet

Az egyetem és Szeged vendége a dán nagykövet

Tom Nørring, Dánia magyarországi nagykövete szerdán érkezik Szegedre a Szegedi Tudományegyetem meghívására. Látogatásának célja egyebek mellett az egyetem dán kapcsolatainak erősítése és gazdagítása. A nagykövet a város vezetőivel is tárgyal.

Programokra csábítanak a diák nagykövetek

Programokra csábítanak a diák nagykövetek

Egyedülálló programot indít a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont Nonprofit Kft.: a Kultúra Ifjú Nagykövetei projektben tucatnyi szegedi intézmény vesz részt. Hasonló külföldi példák igazolják, a kulturális intézmények látogatottsága 30 százalékkal nőtt a program bevezetése nyomán.

Colleen Bell beszólt a rokonokat közpénzhez engedő törvény miatt

Colleen Bell néhány pozitív példát említett ugyan, de ismét kritikával élt a Magyarországon tapsztalható korrupciós kockázat miatt. Meglátása szerint a túlkapások visszaszorítása az éber választókon, civil szervezeteken és oknyomozó újságírókon múlik. - írja a hvg

Nagyköveti vizit az Egyetemen

Nagyköveti vizit az Egyetemen

SZEGED TV - Első ízben látogatott Szegedre Nigéria magyarországi nagykövete, aki a szegedi egyetemen tanuló nigériai diákokat látogatta meg és az egyetem vezetésével tárgyalt arról, milyen lehetőségeket látnak még a kapcsolatok további mélyítésére.

Colleen Bell Szegedre látogatott – FRISSÍTVE

Colleen Bell Szegedre látogatott – FRISSÍTVE

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete villámlátogatásra érkezett Szegedre. Járt az egyetemen, találkozott Botka Lászlóval, majd a Kormányhivatalba végül a régi zsinagógába látogat.

Ilan Mór: Izrael nem csupán a háborúból és a vallásból áll

Szegeden töltötte a napját Izrael állam nagykövete. Ilan Mór találkozott többek között a szegedi orvoskar dékánjával és izraeli orvostanhallgatókkal is.

Archívum