Címoldal

Hülye angolok, angol hülyék: 2017-ben több energiát termeltek széllel, mint szénnel

Együtt örül az energetikai szektor és a zöldek Nagy-Britanniában. A megújulókra alapozott termelés ugyanis működik, minden várakozáson felül fejlődik, és még a Greenpeace szerint is olyan szintet ért el az idén az emisszió-mentes energia, ami még egy évtizede is teljességgel elképzelhetetlen volt. - írja a 444.hu

Szegeden járt a brit nagykövet

Szegeden járt a brit nagykövet

szeged tv tartalom Első ízben látogatott Szegedre Nagy-Britannia márciusban kinevezett új magyarországi nagykövete. Iain Lindsay megnézte a röszkei tranzitzónát, majd Botka lászló polgármesterrel találkozott a városházán, végül megtekintette a Lézerközpontot is. (videóval)

300 éves a legkorábban Angliába érkezett tea

Vélhetően a legrégebbről származó teára bukkantak kutatók Nagy-Britanniában. A kínai zöld tea 1700 táján érkezett a szigetországba. - írja a ma.hu

A függetlenség ellen szavazott a skót többség

A 32 skóciai választókörzet mindegyike közölte az eredményeit, ez alapján az emberek 55,3 százaléka Skócia maradására szavazott. Visszaélésgyanús esetekről érkezett jelentés Glasgow-ból, ahol egyébként a szavazók többsége az elszakadás mellett döntött. David Cameron szerint a referendum a skóciai függetlenségi kérdést "egy nemzedéknyi, talán egy egész életnyi időre rendezte".

Bosszúból harmincezer szavas sms-t küldött

Szokatlan bosszút állt Edd Joseph (24), miután átverték egy internetes vásárlásnál: több, mint 17 ezer sms-sel büntette a csaló árust.

UFÓ-t fotóztak Nagy-Britannia fölött

Eredetileg szélmalmokat fotózott egy újság hivatalos fotósa, otthon vette csak észre, hogy ismeretlen repülő tárgyak is vannak a képeken.

Fél Nagy-Britannia hisz az ufókban

Nemcsak az ufókban hisz a szigetország lakóinak majdnem fele, hanem abban is, hogy a brit kormány eltusol néha egy földre szállást vagy más paranormális jelenségeket. De sok angol más hihetetlen dologban is vakon hisz, például abban, hogy a szellemek és a kutyák képesek a gondolat átvitelre.

Falu eladó - 10 millió fontért

Nagy-Britannia egyik falujában eladó a kocsma, a kisbolt, a tengerpart, és szinte az összes ház. A dél-devoni Bantham-ért állítólag 10 millió fontot, vagyis 3 és fél milliárd forintot kér az eladó.

Te is bekerülhetsz a Star Wars 7-be

Nyílt szereplőválogatást tartanak a napokban az Egyesült Királyság és Írország több nagyvárosában az új Star Wars-film két fontos tinédzserszerepére - tudta meg a BBC News.

Döbbenetes: mindenét nyerte a mániákus nő

Ha nem hisznek a különböző nyereményjátékok nyerési esélyeiben, kérdezzék csak meg a brit Kim Searlet. A nő húsz év alatt harmincötmillió forintot nyert különböző reklámjátékokon.

Korábbi híreink

Bohóc terrorizál egy brit várost

Egy bohócnak öltözött ember tartja rettegésben a nagy-britanniai Northampton lakóit. A bohóc váratlan időpontokban és váratlan helyeken bukkan fel, és halálra rémít felnőttet és gyereket egyaránt, pedig semmi különöset vagy fenyegetőt nem csinál, írja az Atlantic Wire.

Zseniket is lenyom a brit csodagyerek

Shrindhi Prakash kétezer másik jelentkezőt maga mögé utasítva lett Nagy-Britannia első gyermekgéniusza. A 11 éves kislány ötévesen már angolul beszélt, megtanult latinul és hihetetlen a memóriája.

Szegedre látogat a brit nagykövet

Jonathan Knott, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete csütörtökön Szegedre látogat, és találkozik a Csongrád-megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók Országos Szövetsége képviselőivel.

Óriásnyúl riasztott el egy betörőt

Nyúl futamított meg egy betörőt Nagy-Britanniában, igaz, nem akármilyen nyúl, hanem egy 60 centi hosszú, óriási példány. A tolvaj úgy megijedt az állattól, hogy még az összepakolt szajrét is otthagyta a házban.

Élet a volán mögött: 99 nap a dugóban, 323 káromkodás

Egy átlagos brit autóvezető élete során tízezer alkalommal ragad a forgalmi dugókban és összesen 99 napnyi időt tölt ott poroszkálással - derült ki abból a felmérésből, amelyet egy navigációs szoftvereket gyártó cég készített a szigetországi autósokkal, vezetés közbeni szokásaikkal kapcsolatban.

Mindenki a 22 milliárdos lottószelvényt keresi

Példátlan kutatás folyik két brit kisvárosban: emberek ezrei kotorásznak táskákban, fiókokban, zsebekben, hogy megleljenek egy 64 millió fontot érő lottószelvényt. Akad, aki "keresősegédet" fogadott fel otthonának teljes felforgatására.

Káoszt okoztak a párzó disznók

Le kellett zárni egy angliai forgalmas utat, miután két szenvedélyesen egymásnak eső malac ledöntötte az út mentén tornyosuló történelmi falat.

Villamossínekre hajtott a GPS-t követő nő

A 23 éves nő még pénteken kora este egy műholdas navigációs rendszer utasításait követve hajtott Croydonban, London egyik déli elővárosában a villamossínekre piros Hyundai autójával - írja a Daily Mail, amely fotót is közöl a szerencsétlen esetről.

Ló mondta el a nőnek a megrázó titkot

Anne Dee a brit hivatásos suttogó beszámolója szerint egy ló elmondta neki, hogy gazdája a pajtában szexelt szeretőjével.

"Szobapincér? Egy görényt, legyen szíves!"

Görényt rendelt a szobapincértől szállodai szobájába egy vendég Nagy-Britanniában, amivel felkerült a brit vendéglátóipar legszokatlanabb rendeléseinek toplistájára, annak is az élére.

Archívum