Címoldal

A fiatalok vándolását tanulmányozzák Szegeden

A fiatalok vándolását tanulmányozzák Szegeden

Napjaink fontos kihívása a fiatalok növekvő kivándorlása. A folyamat azonban nem egyirányú: közben külföldi fiatalok is érkeznek Szegedre tanulni, dolgozni. Hogyan hat mindez városunk gazdaságára, társadalmára és milyen kihívások elé állítja önkormányzatot? – erről tanácskoztak az Ifjúsági Házban.

A szabad oktatásért tüntetett az Együtt szegedi szervezete

szeged tv tartalom A párt helyi szervezetet ezzel csatlakozott A "Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!" elnevezésű országos demonstráció sorozathoz. A mintegy 15 fős csoport a Hídivásáron vonult végig, így hívta fel a több ezres tömeg figyelmét a kormány antidemokratikus hadjáratára.

Közös projektek civileknek és a versenyszféránakFotógalériával

Közös projektek civileknek és a versenyszférának

Gajus Scheltema, a Holland Királyság Magyarországi Nagykövete és Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere nyitotta meg a Szent-Györgyi Albert Agórában azt a rendezvényt, mely a civil szervezetek és a versenyszféra szereplőinek együttműködési lehetőségeit igyekezett kialakítani.

Milliárdokból fejlődhet tovább SzegedFotógalériával

Milliárdokból fejlődhet tovább Szeged

Szeged az előző pályázati ciklusban élen járt az uniós források elnyerésében és felhasználásában. A mostani ciklusban is több milliárd forint érkezik majd a városba - hangzott el az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű országos rendezvénysorozat második vidéki állomásán, a Szegedi Vadasparkban.

Elindította új kampányát az EgyüttFotógalériával

Elindította új kampányát az Együtt

Az Együtt politikusai szerint leváltható az Orbán-kormány az egy év múlva esedékes országgyűlési választásokon, de ehhez pontosan meg kell mutatni az embereknek, milyen jövőt képvisel a Fidesz, és milyen alternatívát kínál a demokratikus ellenzék.

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónálFotógalériával

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónál

Több mint 20 éves hagyománya van a Zápor tónál rendezett majálisnak, ahová minden évben több ezren látogatnak ki. Idén négy képviselő: Mészáros Tamás, Nagy Sándor, Szénási Róbert és Szentgyörgyi Pál fogott össze, hogy színvonalas programot biztosítson a kilátogató szegedieknek.

Már az idén elkezdődhet a Belvárosi híd felújítása

Már az idén elkezdődhet a Belvárosi híd felújítása

szeged tv tartalom Nem adja ki a város idén a Belvárosi híd szegedi hídfője alatti területet egyetlen vendéglátó vállalkozásnak sem, mert a Modern Városok Program keretében Szegednek megígért hídrekonstrukció akár már az idén elkezdődhet. Ebben az esetben építési területté válik a híd alatti rész. (videóval)

Nagyszabású program indul az óvodák felújításáraFotógalériával

Nagyszabású program indul az óvodák felújítására

Az idén 750 millió forintból öt, a következő esztendőben pedig várhatóan 9-11 óvoda épülete újulhat meg Szegeden. A munkák a Tabán utcai intézménynél már meg is kezdődtek, a helyszínen Szeged két alpolgármestere, Nagy Sándor és Szentgyörgyi Pál tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Átalakul, megfiatalodik Szeged arculataFotógalériával

Átalakul, megfiatalodik Szeged arculata

A kor kihívásainak megfelelően átalakul Szeged arculata. Új logó készült és ehhez kapcsolódva a levélpapírtól a kiadványokig minden megváltozik majd. Az elemek bevezetése fokozatosan történik majd. Az új arculatot ma mutatta be Nagy Sándor alpolgármester.

Rábólintott a büdzsére a bizottság

Rábólintott a büdzsére a bizottság

A pénteki közgyűlés előtt utolsóként a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt a városi képviselőtestület elé kerülő napirendi pontokról.

Korábbi híreink

Szeged fejlesztése volt a téma a Senior Centerben

Szeged fejlesztése volt a téma a Senior Centerben

Nagy beruházások és tömegközlekedés fejlesztése Szegeden címmel Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester tartott előadást szerdán délután a Senior Center Idősek Közösségi Központjában.

Indul a milliárdos rendelőfelújítási program

Indul a milliárdos rendelőfelújítási program

Milliárdos orvosi rendelő fejlesztési program indul Szegeden. Az elkövetkezendő hónapokban többek között teljesen megújul a Budapesti körúti rendelőintézet épülete. Az átépítés ideje alatt konténerekben gyógyítanak az orvosok. Pénteken Nagy Sándor alpolgármester és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő mutatta be a hétfőtől működő ideiglenes rendelőket.

Online intézhetik a menzát a szülők Szegeden

Online intézhetik a menzát a szülők Szegeden

Hétfőtől a város összes iskolájában és óvodájában lehet online fizetni a menzáért. Az Etelka rendszer rugalmasabb, könnyebb lemondani az érkezést, ha a gyerek például beteg. Szegeden ez 12.700 gyereket érint. A tesztiskolában jók a tapasztalatok.

Kutyát tartani, sétáltatni csak szabályosan

Kutyát tartani, sétáltatni csak szabályosan

szeged tv tartalomA novemberi közgyűlésen fogadta el a testület a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet, amely szabályozza a kutyatartás és sétáltatás lehetőségeit a városban. Tóth Péter képviselő szerint a rendeletet több ponton módosítani kellene. Az önkormányzat nyitott a kutyatartók javaslataira. (videóval)

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Többek között Szeged új uszodájának terveit és a jövő májusban életbe lépő új parkolási rendszert is bemutatták a szegedieknek csütörtökön délután a közmeghallgatáson. Az eseményre megtelt a városháza házasságkötő terme.

Aláírták a Foglalkoztatási Paktumot

Aláírták a Foglalkoztatási Paktumot

Tizennyolc együttműködő partner látta el kézjegyével a Szegedi Foglalkoztatási Paktum alapító együttműködési megállapodását. A cél az, hogy minél több munkanélküli térhessen vissza a munka világába Szegeden, illetve Csongrád megyében.

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallatáson mutatják be Szeged új fedett uszodájának terveit csütörtökön délután 4 órától a városháza házasságkötő termében. Szó lesz még az uniós fejlesztésekről, a közlekedésről és a parkolási rendszer modernizálásáról is.

Együtt: jóvátételi adóra lesz szükség

Együtt: jóvátételi adóra lesz szükség

Az Együtt azt ígéri, nem ússza meg senki büntetlenül az Orbán-rezsim bukása után, ha tisztességtelenül jutott vagyonhoz vagy gazdasági előnyökhöz. Nagy Sándor, az Együtt megyei választókerületi elnöke hangsúlyozta, csak úgy kezdődhet meg a jogállam újraépítése 2018-ben, ha megtörténik az elszámoltatás.

Számolják a forgalmat Szegeden

Számolják a forgalmat Szegeden

szeged tv tartalomKét napon át számlálják a forgalmat Szeged belvárosában. Az önkormányzat megbízásából készül a felmérés, amely a Fenntartható Városi Mobilitási Terv elkészítéséhez ad majd pontos információkat.

Új foglalkoztatási program indul a megyében

Új foglalkoztatási program indul a megyében

Foglalkoztatási paktumot írtak alá hétfőn Szegeden. A 2019 júniusáig működő megállapodás célja, hogy minél több olyan személyt kapcsoljanak be a munka világába, akik eddig nem jutottak álláshelyhez és így is segítsék a térség gazdaságának fejlődését.

Archívum

Az egyetem és Szeged vendége a dán nagykövet

Együtt: A KLIK mára megbukott

Szeged fenntarthatóan közlekedik

A kormányzat is támogatja a Déli-híd megépítését

Együtt: Óriási problémák vannak az egészségügyben

Zöld utat kapott a déli híd megépítése

Még tárgyalnak a városi közlekedés áráról

Újabb állomásához érkezett a TramTrain

Gazdaságfejlesztéssel segíti a fiatalokat Szeged

Innovációs Park: a kormány döntésére vár a város

Feltűnt, hogy nincs egészségügyi államtitkár?

Akit még a dóm harangjai is megtiszteltek

Kettőből lett másfél, 57 millióval olcsóbban

Új zajtérkép: a közlekedés a leghangosabb

Közmeghallgatás: az ivóvíz volt a fő téma

Botrányról botrányra bukdácsol a kormány

1956 felemelt fejű hőseire emlékeztek

Ismét nyomulnak a jobboldali „tartótisztek”

Új zajtérkép készül: csendesebbek a Pesa-k

Göngyölödik a buszmutyi: egyre több a gyanús jel

Dráguló buszbérleteket hozhat a Fidesz javaslata

Véget ért a Nagy Sándor elleni rágalmazási per

A városok jövőjéről rendeztek konferenciát

Új gyalogátkelőhely épült Szőregen

A bíróság felmentette Nagy Sándort

Mellékszál az erőmű történethez

Biomassza-ügy: égetnivaló elképzelések

A változásért kötöttek együttműködést

Együtt szavazott a Fidesz, a Jobbik és az LMP

Politikai szempontok a szakmai helyett?

A jövő szempontjából fontos a Nagykörút átépítése