Címoldal

Szabó Sándor: Szegedről indult a forradalomFotógalériával

Szabó Sándor: Szegedről indult a forradalom

– 1956 forradalmának követelései ma is érvényesek. Egy olyan Magyarországot szeretnénk, ahol otthon érezhetik maguk az emberek. Ahonnan nem akarnak elmenekülni – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő a Nagy Imre szobránál rendezett városi ünnepségen.

A Szegeden született Endre Béla műveit állítják ki

A Szegeden született Endre Béla műveit állítják ki

A szegedi születésű Endre Béla alkotásaiból nyílik gyűjteményes kiállítás 2018 januárjában a festőművész halálának 90. évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Szomszédvár: szegedi alkotók az őszi tárlaton

Szomszédvár: szegedi alkotók az őszi tárlaton

Százharmincnégy művész – közöttük több szegedi alkotó – 195 alkotását láthatja október elejétől a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat közönsége – tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum szerdán az MTI-t.

Őszi tárlatra készülnek az Alföldi Galériában

Őszi tárlatra készülnek az Alföldi Galériában

Megkezdődött a 63. Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagának zsűrizése az Alföldi Galériában, a szakemberek péntekre választják ki, hogy a 253 alkotó – közöttük több szegedi képzőművész – 623 beadott műve közül melyeket láthatja a közönség az október elején nyíló tárlaton.

Átadták a Vedres István-díjakat

Átadták a Vedres István-díjakat

szeged tv tartalom Több évtizedes szakmai múltra visszatekintő szegedi építészek kapták meg a Vedres Istvánról elnevezett díjat. Az elismeréseket a Nemzetközi Építésügyi Konferencián adták át, amelyen nagyszabású szegedi építkezéseket is bemutattak a szakértő közönségnek. (videóval)

Nagy Imrére emlékeztek SzegedenFotógalériával

Nagy Imrére emlékeztek Szegeden

A mártírhalált halt Nagy Imre kivégzésének évfordulóján a volt miniszterelnök szobránál helyeztek el koszorúkat kedd délelőtt Szeged város, a Magyar Szocialista Párt és a Nagy Imre Társaság képviselői.

1956 hőseire emlékeztek Nagy Imre szobránálFotógalériával

1956 hőseire emlékeztek Nagy Imre szobránál

Egy népet ideig-óráig lehet rabságban, lehet szegénységben tartani – de nem lehet megalázni és főleg nem lehet a bizalmával visszaélni. Mert egyszer csak azt mondja: „elég volt” – emlékeztetett 1956 fölemelt fejű hőseire Solymos László alpolgármester a forradalom és szabadságharc 57. évfordulójára rendezett városi ünnepségen Nagy Imre szobránál.

Szeged több pontján is emlékeznek1956 hőseire

Szeged több pontján is emlékeznek1956 hőseire

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 57., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 24. évfordulójára Szegeden számos ünnepi programmal emlékeznek szerdán. A Nagy Imre Rákóczi téri szobránál tartott városi díszünnepségen Solymos László alpolgármester mond ünnepi beszédet.

Koszorúzás,  konferencia: így emlékeznek Nagy Imrére

Koszorúzás,  konferencia: így emlékeznek Nagy Imrére

A mártírhalált halt miniszterelnök, Nagy Imre kivégzésének 55. évfordulójára emlékezve pénteken délután 4 órakor Szeged önkormányzata és városi civil szervezetek megkoszorúzzák Nagy Imre Rákóczi téri szobrát. Előtte konferenciát rendeznek az „új szakasz” politikájáról az egyetem Ady téri épületének konferenciatermében.

Ujhelyi István: A népet nem lehet megalázni!Fotógalériával

Ujhelyi István: A népet nem lehet megalázni!

A szemünk előtt egy új állampárt alakul, régi eszközökkel. Ne hagyjuk, ne várjuk meg, hogy a történelem ismételje önmagát! Elég volt! A „fölemelt fő”, a bátorság, az elszántság, az akarat annak a szimbóluma, hogy egy népet ideig-óráig lehet rabságban, hazugságban, szegénységben tartani, de megalázni soha. A megalázott nép emelte föl a fejét október 23-án – mondta Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke Nagy Imre szobránál a hősökre emlékezve.