Címoldal

Nevet keresnek a Vadaspark első oroszlánkölykének

Nevet keresnek a Vadaspark első oroszlánkölykének

Nemrégiben mutatkozott be az első Szegeden született oroszlánkölyök, szó szerint az ország nyilvánossága előtt. Sokan érdeklődnek utána, hogy mikor láthatják a kis jövevényt. A kicsi érdekében azonban fontos, hogy nyugalmat biztosítsanak neki, így a látogatóknak még várniuk kell a találkozóra.

Van már neve a legújabb klinikának

Van már neve a legújabb klinikának

szeged tv tartalom A köznyelvben csak legújabb klinikának hívják, ma már azonban Petri Gábor nevét viseli a 2015-ben átadott klinikai tömb. 13 évig volt rektora a Szegedi Orvostudományi Egyetemnek a sebészorvos, de ő újította meg a tudományterületet és az ő nevéhez kötődik az új klinika létrehozása is. (videóval)

Mandala lett a törpe víziló neve

Mandala lett a törpe víziló neve

Régi és kedves hagyomány, hogy időnként a Vadaspark látogatóira bízzák, mi legyen egy-egy nagy népszerűségnek örvendő vadasparki újszülött neve. Ez történt az új jövevény, a törpe víziló esetében is. A kölyök a Mandala nevet kapta.

Szuperhősnek nem hívhatják, Ninja meg ő nem akar lenni

Azt mondja, a gyerekeket meg kell védeni a szülők elmebeteg névadásaitól, de nem érti, hogy ha ő felnőttként Superhero akar lenni, akkor azt miért tiltja meg a bíróság.

Alagutat neveznének el Robin Williamsről

San Francisco városa is szeretné leróni tiszteletét az augusztusban elhunyt Robin Williams előtt. Rajongók most azért küzdenek, hogy az egyik szivárványszínű alagút a komikus nevét kapja.

Százmilliókért adhatják el a Fradi-stadion nevét

A korábban Üllői útiként ismert stadiont 2007. december 21-én „keresztelték el" hazánk egyetlen aranylabdás játékosáról.

Elképesztő neveket adhat újszülöttjének

Megjelentette a Magyar Tudományos Akadémia a tavaly elfogadott keresztnevek listáját. A szülők már szabadon válogathatnak a focisták, filmszereplők neve közül, de akad olyan is, amelyikről képtelenség eldönteni, hogy fiú vagy lány viseli-e.

Nyelvész lett a kishangyász neve

Nyelvész lett a kishangyász neve

Pár nap alatt bejárta a sajtót a szenzációs hír, hogy sörényes hangyász született Szegeden. Még egy hollandiai újságtól is kértek az erről szóló cikkhez fotót A vadaspark munkatársaitól. Nem csoda, hogy sokaknak a fantáziáját beindította a kiírt névpályázat.

Dube lett a kis törpevíziló neve

Dube lett a kis törpevíziló neve

A Vadaspark hagyományainak megfelelően névadó pályázatot hirdetett az intézmény a novemberben született törpevíziló borjú számára. A szokásoknak megfelelően, most is rengeteg ajánlat érkezett, azonban az nem szokványos, hogy végül egyik sem nyerte el a bírálók tetszését

Már van nevük a hópárduc kölyköknek

Már van nevük a hópárduc kölyköknek

A hagyományoknak megfelelően ismét névadó pályázatot hirdetett a Szegedei Vadaspark. Most a három, az állatkertben született hópárduc kölyköknek kerestek nevet. Közel 600 javaslat érezett, ezek közül választották ki a nyerteseket, és így lett a kölykök neve: Börte, Tenzing és Sagar.