Címoldal

SzegedArt: életre keltek Kass János illusztrációiFotógalériával

SzegedArt: életre keltek Kass János illusztrációi

Művészetekkel gazdagon terített asztalnak nevezte a második SzegedArt programsorozatot Németh István, aki reméli, az idén is bőven lehet majd csipegetni a terítőről. A fesztivál szombaton délután nyílt meg a Dugonics téren.

Idén nyáron ismét utcára vonulnak a múzsák

Idén nyáron ismét utcára vonulnak a múzsák

Az idén nyáron már második alkalommal vonulnak a művészetek az utcára Szegeden. Szabadtéri kiállításokkal és koncertekkel viszi közelebb a kultúrát a helybeliekhez és a városba látogatókhoz a szombaton kezdődő SzegedArt fesztivál.

Muskátlik díszítik a Mars téri piacot

Muskátlik díszítik a Mars téri piacot

szeged tv tartalom Virágzik a Mars téri piac, több mint 100 muskátlival díszítették fel a csarnokokat. A virágdekoráció segít abban, hogy még szebb és otthonosabb környezetben fogadják a vásárlókat. (videóval)

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknekFotógalériával

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknek

Közel 20 különféle játék, a dodzsemtől a céllövöldén át az ugrálóvárig, használható majd féláron május utolsó hétvégéjén a Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Pikniken a ligetben. Emellett számos program, színházi előadás, zenés gyermekműsor és táncbemutatók várják a kilátogató kicsiket és nagyokat.

Borfesztivál: Óriási tömeg már a megnyitón isFotógalériával

Borfesztivál: Óriási tömeg már a megnyitón is

Százhatvan borász részvételével megnyílt a Széchenyi téren a XXIII. Szegedi Borfesztivál, megkezdődött a 10 napig tartó Szeged Napja ünnepségsorozat. Május 21-ig 6 színpadon 150 produkció várja a fesztiválozókat. Az ünnepségsorozat megnyitóján Botka László polgármester köszöntötte a szegedieket és a város vendégeit.

A borfesztiválon idén nem szól majd playbackFotógalériával

A borfesztiválon idén nem szól majd playback

Számos újdonsággal várja vendégeit a pénteken nyíló 23. Szegedi Borfesztivál. A kiegészítő programokkal együtt Magyarország egyik legvonzóbb fesztiválprogramjává vált a rendezvény.

Óriáshinta is lesz a ligetben május elsejénFotógalériával

Óriáshinta is lesz a ligetben május elsején

Színes programokkal, látványos bemutatókkal várja a nagyközönséget a Szegedi Városkép és Piac Kft. Két helyszínen több mint 60 rendezvény várja a családokat április 28-tól május1-ig.

Szombaton együtt temethetjük a teletFotógalériával

Szombaton együtt temethetjük a telet

Az idén már harmadik alkalommal várják a szegedieket szombaton a Szent István térre, ahol közösen búcsúztathatjuk el a telet. Most is fél száz kézműves települ ki az Öreg hölgy tövébe, idén először itt lesznek a busók és természetesen most is elégetik a télboszorkát.

Mesekastély és fényszarvas a Szegedi AdventenFotógalériával

Mesekastély és fényszarvas a Szegedi Adventen

A Dél-Alföld legnagyobb szalmalabirintusával, gigantikus Mesekastéllyal, kézműves vásárral és jótékonysági programmal is várják az adventre készülő szegedieket jövő péntektől a város négy terén is. November 25-től ünnepi fénybe öltözik a város.

A piacokat ellenőrzik az adóhatóság emberei

A piacokat ellenőrzik az adóhatóság emberei

szeged tv tartalom Előre bejelentett ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a piacokon. Nem csak az árusokat fogják ellenőrizni, a kormányhivatal az őstermelőktől is elkérheti az igazolványukat. Az átfogó vizsgálatok során a Csongrád megye összes elárusítóhelyén feltűnhetnek az adóellenőrök. (videóval)

Korábbi híreink

Sikeres volt a Bortér és az első Repülőnap

Sikeres volt a Bortér és az első Repülőnap

szeged tv tartalomCsúcsra járt a hétvégén mindkét szabadtéri rendezvény, a Bortér és a Repülőnap is. Szegediek 10 ezrei keresték fel az eseményeket, szerencsére az időjárás is kegyes volt, nem esett az eső. A szervezők jövőre mindkét rendezvényt megismételnék.

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Az Európai Mobilitási Hét keretében az idén ismét megrendezik Szegeden az Autómentes Napot. Szeptember 22-én, csütörtökön délelőtt 10-től délután 3 óráig rengeteg programmal várják a szervezők az érdeklődőket.

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

A 6. őszi bormustra, és a most debütáló Szegedi Repülőnapok és Légiparádé egymást jól kiegészítő, és nem egymással versengő rendezvények lesznek a jövő hétvégén. A két rendezvény főszervezői erről a Dóm téren tartott sajtótájékoztatón beszéltek.

Őszi bormustrára készülnek a Dóm téren

Őszi bormustrára készülnek a Dóm téren

Az ország legkiválóbb bortermelői gyűlnek össze szeptember 14. és 18. között a Dóm téren. Immár hatodik alkalommal zárja idén a szegedi fesztiválnyarat a Bor tér. Az idei Bortér a rekord mennyiségű borász mellett egyedi zenei programjával is sok újdonságot kínál.

Rekordokat döntött az idei borfesztivál

Rekordokat döntött az idei borfesztivál

szeged tv tartalomMinden eddigi rekordot megdöntött az idei a Szeged Napja Ünnepségsorozat és a Szegedi Borfesztivál. A hétvégén hömpölygött a tömeg a Széchenyi téren, a Dóm téren és a Hídi vásáron is, a kiállítók száma pedig magasabb volt, mint valaha. (videóval)

Megújul a Mars tér parkoló-rendszere

Megújul a Mars tér parkoló-rendszere

szeged tv tartalomSokkal gyorsabb és megbízhatóbb a korábbinál a Mars téri piac parkolójának beléptető-rendszere. Megmaradt a negyedórás ingyen parkolás, nem emelték fel a díjakat. A bérletesek be-, és kiléptetése automatikusan működik. (videóval)

A Mars téren abban bíznak, maradnak a vásárlók

A Mars téren abban bíznak, maradnak a vásárlók

szeged tv tartalomAz országgyűlés döntése értelmében újra kinyithatnak a kereskedelmi üzletek vasárnaponként. A hírnek sokan örülnek, a Mars téri piac árusai azonban tartanak attól, hogy az egy év alatt náluk jelentkezett forgalomnövekedést ismét elvihetik a plázák és bevásárlóközpontok. (videóval)

Közösen búcsúztathatjuk a telet szombaton

Közösen búcsúztathatjuk a telet szombaton

Tavaly szervezték meg először a télbúcsúztató fesztivált a Szent István téren. A rendezvény igen sikeres volt, ezért idén még több programmal és még több kézműves árussal várják a látogatókat szombaton 9 órától.

Télbúcsúztató mulatság a Szent István téren

Télbúcsúztató mulatság a Szent István téren

Télbúcsúztató, farsangi mulatságra várják a szegedieket február 14-én, szombaton a Szent István téren - mondta el a programról tartott hétfői sajtótájékoztatóján a szervező Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.