Címoldal

Rekordkísérlet is lesz az autómentes naponFotógalériával

Rekordkísérlet is lesz az autómentes napon

Szeptember 22-én, pénteken, három helyszínen rendezik meg Szegeden az Európai Mobilitási Hét keretén belül az Európai Autómentes Napot. Ezúttal is az a cél, hogy az alternatív közlekedési eszközöket, valamint a tömegközlekedés előnyeit népszerűsítsék.

Szüreti felvonulás után nyitott kaput a BortérFotógalériával

Szüreti felvonulás után nyitott kaput a Bortér

Impozáns szüreti karnevállal, 114 borásszal, 35 kézművessel, gasztronómiai különlegességekkel és rengeteg zenei programmal vette kezdetét szerdán este a hetedik Bortér.

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustraFotógalériával

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustra

Rekord mennyiségű borászattal várja vendégeit az idén már hetedik alkalommal a Bor tér. Az őszi bormustrához szeptember közepén immár második alkalommal csatlakozik a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé. A szervezők szerint a két esemény jól kiegészíti, erősíti egymást.

Szeged szobrászai bevették a Dugonics teretFotógalériával

Szeged szobrászai bevették a Dugonics teret

Szegedi szobrászok alkotásainak szabadtéri kiállításával folytatódik a SzegedArt idei rendezvénysorozata. A pénteken délután megnyílt tárlat immár az ötödik a sorban az idei nyári fesztiválon.

Popovics Lőrinc kiállítása a Wágner-udvarbanFotógalériával

Popovics Lőrinc kiállítása a Wágner-udvarban

A SzegedArt nyári rendezvénysorozatának negyedik kiállítása nyílt meg csütörtökön este a belvárosi Wágner-udvarban. Ezúttal Popovics Lőrinc szegedi szobrász alkotásait csodálhatta meg a közönség.

SzegedArt: életre keltek Kass János illusztrációiFotógalériával

SzegedArt: életre keltek Kass János illusztrációi

Művészetekkel gazdagon terített asztalnak nevezte a második SzegedArt programsorozatot Németh István, aki reméli, az idén is bőven lehet majd csipegetni a terítőről. A fesztivál szombaton délután nyílt meg a Dugonics téren.

Idén nyáron ismét utcára vonulnak a múzsák

Idén nyáron ismét utcára vonulnak a múzsák

Az idén nyáron már második alkalommal vonulnak a művészetek az utcára Szegeden. Szabadtéri kiállításokkal és koncertekkel viszi közelebb a kultúrát a helybeliekhez és a városba látogatókhoz a szombaton kezdődő SzegedArt fesztivál.

Muskátlik díszítik a Mars téri piacot

Muskátlik díszítik a Mars téri piacot

szeged tv tartalom Virágzik a Mars téri piac, több mint 100 muskátlival díszítették fel a csarnokokat. A virágdekoráció segít abban, hogy még szebb és otthonosabb környezetben fogadják a vásárlókat. (videóval)

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknekFotógalériával

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknek

Közel 20 különféle játék, a dodzsemtől a céllövöldén át az ugrálóvárig, használható majd féláron május utolsó hétvégéjén a Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Pikniken a ligetben. Emellett számos program, színházi előadás, zenés gyermekműsor és táncbemutatók várják a kilátogató kicsiket és nagyokat.

Borfesztivál: Óriási tömeg már a megnyitón isFotógalériával

Borfesztivál: Óriási tömeg már a megnyitón is

Százhatvan borász részvételével megnyílt a Széchenyi téren a XXIII. Szegedi Borfesztivál, megkezdődött a 10 napig tartó Szeged Napja ünnepségsorozat. Május 21-ig 6 színpadon 150 produkció várja a fesztiválozókat. Az ünnepségsorozat megnyitóján Botka László polgármester köszöntötte a szegedieket és a város vendégeit.

Korábbi híreink

A borfesztiválon idén nem szól majd playback

A borfesztiválon idén nem szól majd playback

Számos újdonsággal várja vendégeit a pénteken nyíló 23. Szegedi Borfesztivál. A kiegészítő programokkal együtt Magyarország egyik legvonzóbb fesztiválprogramjává vált a rendezvény.

Óriáshinta is lesz a ligetben május elsején

Óriáshinta is lesz a ligetben május elsején

Színes programokkal, látványos bemutatókkal várja a nagyközönséget a Szegedi Városkép és Piac Kft. Két helyszínen több mint 60 rendezvény várja a családokat április 28-tól május1-ig.

Szombaton együtt temethetjük a telet

Szombaton együtt temethetjük a telet

Az idén már harmadik alkalommal várják a szegedieket szombaton a Szent István térre, ahol közösen búcsúztathatjuk el a telet. Most is fél száz kézműves települ ki az Öreg hölgy tövébe, idén először itt lesznek a busók és természetesen most is elégetik a télboszorkát.

Mesekastély és fényszarvas a Szegedi Adventen

Mesekastély és fényszarvas a Szegedi Adventen

A Dél-Alföld legnagyobb szalmalabirintusával, gigantikus Mesekastéllyal, kézműves vásárral és jótékonysági programmal is várják az adventre készülő szegedieket jövő péntektől a város négy terén is. November 25-től ünnepi fénybe öltözik a város.

A piacokat ellenőrzik az adóhatóság emberei

A piacokat ellenőrzik az adóhatóság emberei

szeged tv tartalomElőre bejelentett ellenőrzéseket tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a piacokon. Nem csak az árusokat fogják ellenőrizni, a kormányhivatal az őstermelőktől is elkérheti az igazolványukat. Az átfogó vizsgálatok során a Csongrád megye összes elárusítóhelyén feltűnhetnek az adóellenőrök. (videóval)

Sikeres volt a Bortér és az első Repülőnap

Sikeres volt a Bortér és az első Repülőnap

szeged tv tartalomCsúcsra járt a hétvégén mindkét szabadtéri rendezvény, a Bortér és a Repülőnap is. Szegediek 10 ezrei keresték fel az eseményeket, szerencsére az időjárás is kegyes volt, nem esett az eső. A szervezők jövőre mindkét rendezvényt megismételnék.

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Az Európai Mobilitási Hét keretében az idén ismét megrendezik Szegeden az Autómentes Napot. Szeptember 22-én, csütörtökön délelőtt 10-től délután 3 óráig rengeteg programmal várják a szervezők az érdeklődőket.

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

A 6. őszi bormustra, és a most debütáló Szegedi Repülőnapok és Légiparádé egymást jól kiegészítő, és nem egymással versengő rendezvények lesznek a jövő hétvégén. A két rendezvény főszervezői erről a Dóm téren tartott sajtótájékoztatón beszéltek.

Őszi bormustrára készülnek a Dóm téren

Őszi bormustrára készülnek a Dóm téren

Az ország legkiválóbb bortermelői gyűlnek össze szeptember 14. és 18. között a Dóm téren. Immár hatodik alkalommal zárja idén a szegedi fesztiválnyarat a Bor tér. Az idei Bortér a rekord mennyiségű borász mellett egyedi zenei programjával is sok újdonságot kínál.

Rekordokat döntött az idei borfesztivál

Rekordokat döntött az idei borfesztivál

szeged tv tartalomMinden eddigi rekordot megdöntött az idei a Szeged Napja Ünnepségsorozat és a Szegedi Borfesztivál. A hétvégén hömpölygött a tömeg a Széchenyi téren, a Dóm téren és a Hídi vásáron is, a kiállítók száma pedig magasabb volt, mint valaha. (videóval)

Archívum