Címoldal

Évi 400 túlóra ingyen - ez a Fidesz új javaslata

Tiltakozik a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ), mert 12 hónapról 36 hónaposra emelnék a munkavállalók munkaidőkeretét, ezzel az amúgy is extrém mód túlterhelt magyar dolgozók pluszjuttatás nélküli túlórái akár évi 400 órával emelkedhetnek. Ezért tiltakozik a VDSZ a Munka Törvénykönyvének legújabb módosítási javaslata ellen - írja a nepszava.hu.

Magyarok ezreitől veszik el a hétvégi pótlékot

Hatályba lépett a Munka törvénykönyvének (Mt.) módosítása. Az átalakításban a döntéshozók a korábban meglebegtetett átfogó változások helyett csak az EU-s jogharmonizációra törekedtek. Ettől független újdonság, hogy egyes dolgozóktól elvették a hétvégi pótlékot - a döntés főképp egy nagy állami vállalatot érint. - írja a napi.hu

Egyre több a "megélhetési" kivándorló

A kormány szemérmesen úgy fogalmaz, a magyar munkavállalók nem megélhetési bevándorlók az uniós országokban, csak egy másik tagállamban vállalnak munkát. A ködösítés azonban nem változtat a lényegen: a jól képzett magyar szakmunkások közül számosan, a jobb megélhetés reményében külföldön dolgoznak, így egyre több ágazatban okoz leküzdhetetlen akadályt a szakember hiány.

Lázár törvénytelenül dolgoztat 12 órát?

A Miniszterelnökség mellett a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium is átállt a napi 10-12 órás munkarendre. A Népszava információi szerint azonban a külügyi tárca - miniszteri utasításban kiadott - szabályozása megfelel a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó törvényeknek, vagyis a meghosszabbított munkaidőt úgy töltik ki, hogy az adott munkakört mindig elvégzi valaki, de az egyes dolgozók munkaideje nem haladja meg a jogszabályban megszabott napi nyolc órát.

Legtöbben betegen is dolgozunk

Legtöbben betegen is dolgozunk

A magyar munkavállalók alig fele szokott betegszabadságot kivenni, inkább betegen is bemennek a munkahelyükre elvégezni a munkát. A Profession.hu több mint 2400 internetező bevonásával készült kutatásából kiderül, hogy a munkavállalók 57 százaléka soha, 33 százalékuk pedig maximum egy hétre vett ki betegszabadságot.

Diszkriminálják a választókat

„Nem indokolt kezdeményezni, hogy az Alkotmánybíróság vizsgálja felül a választási eljárásról szóló törvény azon rendelkezését, amely szerint a magyarországi lakóhellyel rendelkező, de a választás napján külföldön tartózkodó választópolgárok nem szavazhatnak levélben” – állapította meg Molnár Csaba DK-s országgyűlési képviselőnek küldött válaszlevelében az alapvető jogok biztosa.

Lezárul a képzésfejlesztési projekt az egyetemi karon

Lezárul a képzésfejlesztési projekt az egyetemi karon

Százhatvan millió forintos képzésfejlesztési projektjét zárta szerdán a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara. A programban a munkáltatók megkérdezésével bővítették a tananyagot és az oktatást is korszerűsítették.