Címoldal

Már nem hívószó a cégnév - A fiatal munkaerő máshova tette a prioritást

A versenyszférában jövőre 1,8 százalékos létszámbővülés várható, a munkaerő iránti kereslet viszont tovább erősödik. - nepszava.hu

Szegedi cég nyerte Szerethető Munkahely Díjat

Egy szegedi kisvállalkozás, az Autotherm nyerte el ebben az évben a Szerethető Munkahely Díjat. A versenyen 2017-ben több mint 200 cég indult, a győztesekről szavazás útján döntöttek.

Fogytán a munkáskéz - Visszahúz a munkaerőhiány

Általános az optimizmus a magyar gazdaságban, de egyre több a bizonytalansági tényező. Nem meggyőző az ipari növekedés sem. - írja a nepszava.hu

Ez a 15 legrosszabbul fizetett szakma most Magyarországon

Ugyan akadnak luxusfizetést kínáló foglalkozások is szép számmal Magyarországon, minden ilyenre jut legalább 10 olyan, ahol még a bruttó 200 ezer forintot sem éri el a havi fix. Sőt, a negatív toplista tetején bőven 150 ezer forint bruttó alatt van az átlagfizetés. Mutatjuk a friss statisztikát és a korcsoportonkénti átlagokat is. - írja a penzcentrum.hu

Kétszáz embert vesz fel az idén a BP

Szeptemberig működik a British Petrol ideiglenes szegedi irodája a Híd utcában. Akkora készülnek el a Kossuth Lajos sugárúti volt ruhagyár épületének felújításával, ahol már 500 kiépített munkaállomás kap helyet. A cég már hetven embert felvett, de év végéig 200 főre bővítené a létszámot.

A legjobb munkáltatók közé került a Pick Zrt.

A legjobb munkáltatók közé került a Pick Zrt.

szeged tv tartalom Egy kutatás adataiból kiderül, hogy a dolgozók néha még a fizetésnél is előbbre tartják a kiszámítható, hosszú távon tervezhető munkahelyet és azt, ha a foglalkoztató tiszteletben tartja a munka és magánélet arányát. (videóval)

Visszás a helyzet a munkaerőpiacon

Visszás a helyzet a munkaerőpiacon

szeged tv tartalom Mint az ország más területein, Csongrád megyében is kevés a munkaerő, miközben 15 ezren nem tudnak elhelyezkedni. A cégek főként építőipari és számítástechnikai állásokra várnak szakembereket. A közmunkásként foglalkoztatottak most kevesebben vannak, mint tavaly, az álláskeresőket átképzésekkel is igyekszenek segíteni. (videóval)

Térképen az ingázók három Magyarországa

Magyarországon minden harmadik dolgozó ember nap mint nap elhagyja települését, hogy eljusson a munkahelyére, majd a munka végeztével hazatérjen. Az átlagos ingázó napi 56 percet tölt utazással. - írja az Index

A beosztottak többsége szívesen megverné a főnökét

A magyar munkavállalók nagy része nem érzi jól magát a munkahelyén, a legtöbben stresszre, megkülönböztetésre, agresszióra panaszkodnak - derült ki egy, a beosztottak véleményét vizsgáló felméréséből. A munkahelyi stressz egyik legfőbb okozója maga a főnök: az alkalmazottak fele gyakran szorong felettesei miatt. Kiderült az is, sokan még betegen is dolgoznak. - írja a nepszava.hu

Ideköltözik jövőre a BP: a ruhagyárat keltik életre

Ideköltözik jövőre a BP: a ruhagyárat keltik életre

A BP ikonikus gyárépület – az egykori Szegedi Ruhagyár – újjáépítésével alakítja ki új, szegedi Globális Szolgáltató Központját. Az új irodaházba a cég 2020-ig 500 főt tervez foglalkoztatni.

Korábbi híreink

Újabb IT munkahelyek lesznek Szegeden

Újabb IT munkahelyek lesznek Szegeden

Az IT Services Hungary Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre – ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be Budapesten.

Minőségi munkahelyeket teremt a BP Szegeden

Minőségi munkahelyeket teremt a BP Szegeden

A budapesti bejelentés után a BP további részleteket közölt az új szegedi globális üzleti szolgáltató (GBS) központtal kapcsolatban, ahol 2020-ig akár 500 új munkatársat alkalmazhat.

500 új munkahelyet hoz Szegedre a British Petrol

500 új munkahelyet hoz Szegedre a British Petrol

Üzleti szolgáltató központot (GBS) nyit a British Petrol (BP) Szegeden. Ezt ma jelentették be a cég vezetői Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Ezzel 2020-ig mintegy 500 új munkahely jöhet létre. A központ a világ egyik legnagyobb olajipari cégének pénzügyi, számviteli, beszerzési és adóügyeivel foglalkozik majd.

Így működik egy magyar álommunkahely

Már Magyarországon sem csak álom a közösségi irodai lét, ahol mindenki a saját maga főnöke, ahol mindent szabad, de semmit sem muszáj, ahol a coworkerek önzetlenül segítik egymást, és ahol munka után együtt sörözik a huszonéves kreatív a 70 éves könyvelővel. 6 órás munkanap Svédországban, 4 órás munkahét, iroda az erdő mélyén vagy egy bambuszkunyhóban stb. - írja a hvg

Szegeden is képez informatikusokat az Epam

Szegeden is képez informatikusokat az Epam

Nemcsak új munkahelyeket teremt, de saját informatikus képzést is indít Szegeden és Debrecenben az Epam Systems Kft. Az amerikai cég 3,6 milliárd forintos beruházással a két nagyvárosban bővíti a jelenlegi kapacitásait, összesen 365 új munkahelyet teremtve, de informatikusból hiány van idehaza.

Újabb munkahelyeket teremt az EPAM Szegeden

Újabb munkahelyeket teremt az EPAM Szegeden

Bővíti jelenlegi kapacitásait és dolgozóinak létszámát Szegeden az amerikai szoftverfejlesztő EPAM Systems Kft. A cég 3,6 milliárd forintos beruházással a Tisza-parti városban és Debrecenben is fejleszt.

Fogyatékos gyerekek álmait váltották valóra

Fogyatékos gyerekek álmait váltották valóra

szeged tv tartalomTibor 18 éves, érettségi előtt áll a Wesley János Gimnáziumban, látássérült, és szívesen dolgozna a rendőrségen. Ma többféle rendőri munkával is megismerkedhetett a Csongrád megyei Rendőr-Főkapitányságon. Nagyon jó benyomásokat szerzett. (videóval)

Pénzzel is támogatják Ujhelyi javaslatát

Pénzzel is támogatják Ujhelyi javaslatát

Újabb sikeres pilot projektet indított útjára Ujhelyi István, az Európai Bizottság a napokban hirdette meg hivatalosan is az MSZP politikusa által kezdeményezett munkahelyteremtő programot.

Gazdaságfejlesztéssel segíti a fiatalokat Szeged

Gazdaságfejlesztéssel segíti a fiatalokat Szeged

Nagyszabású gazdaságfejlesztő programot indít a szegedi önkormányzat és partnerei. A cél, hogy üzleti szolgáltató központokat vonzzanak Szegedre, így több száz magas hozzáadott értékű munkahelyet teremtsenek. A programot Nagy Sándor alpolgármester ma indította útjára.

3000 állásba került a vasárnapi boltzár

A kereskedelmi vállalkozások elsősorban részmunkaidős munkavállalóiktól váltak meg, februárhoz képest a számuk 2300-zal csökkent. Aki maradt, annak jóval többet kell dolgoznia, mint korábban. - írja a hvg

Archívum

Munkahelyteremtés: 84 megyei vállalkozás nyert

Lebuktak Orbánék: Ez a valóság munkaügyekben

MSZP: a kormány nem védi meg a munkahelyeket

Egy jó állásért minden második magyar külföldre költözne

Kijöttél az egyetemről és nincs munkád? Jó napot, ez itt Magyarország!

A megyében emelkedett az álláshirdetések száma

Több tízezer munkahelyet veszélyeztet a földtörvény

Büszke a Fidesz a statisztikai trükkökre

Előre kérték az állami milliókat a trafiknyertesek

18 munkahelye van Szijjártónak

Tiltott munkahelyi aláírásgyűjtés az IKV-nál?

Lányok Napja: hölgyeket várnak férfias területekre

Ismét pályázhatnak a megye kisvállalkozásai

Ismét fogyatékosságbarát munkahely a Szefo

Foglalkoztatás: csak álom a munkahelyteremtés

A kormányzás mérlege: 4 millió nincstelen

Sokan szeretnek a munkahelyen netezni

Minden tizedik embernek nem jut munka

Erre van pénz! 700 millió kormánykommunikációra

"Igyekeznek a külföldiek jó részét kiutálni"

Növelheti alkalmazotti létszámát a SZEFO Zrt.

12 ezer ember vesztette el az állását

Nyertes megyei pályázatok: félmilliárd munkahelyekre