Címoldal

Tényleg lehet 300 ezer fölött keresni az Aldiban? Igen, de...

Tényleg lehet 300 ezer fölött keresni az Aldiban? Igen, de...

Van pár feltétel, aminek meg kell felelni. És nincs is eldugva az apró betűs részben.

Kirúgnak 150 ezer közszolgát

Egymásnak ellentmondó célok és megoldási módok jellemzik a kormány foglalkoztatáspolitikáját. Úgy akarják növelni a piaci viszonyok közt dolgozók számát, hogy közben egyre bővítik a közfoglalkoztatottak körét és el akarnak küldeni további 150 ezer közalkalmazottat és köztisztviselőt az állami szférából. - írja a nepszava.hu

Hasznosítható ismeretekre vágyik?

Hasznosítható ismeretekre vágyik?

Az E-Kurzus Szociális Szövetkezet mindenki számára elérhető tréningeket rendez. Hangsúlyt fektet a környezeti értékek védelmére, a megújuló energiaforrások mindennapi használatára. A munkaerőpiaci tréningen megtanulható, hogy hogyan is tudja eladni magát a munkavállaló. A tréning biztosítja a tájékoztatást arról, hogyan is lehet sikeres egy önéletrajzot és egy motivációs levél.

Mindenki csomagol, a mozdonyvezető, az eladó és a varrónő is

Az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók, az informatikusok és a kamionsofőrök már régen leléptek. Újabban nincs már elég hentes, pincér vagy cukrász sem, de ezzel még nincs vége. - írja a hvg

Hiányszakmák Szegeden: elvileg volna az a pénz...

Megéri maradni, ha ilyen végzettsége van!

Együttes erővel a dél-alföldi régiókért

Együttes erővel a dél-alföldi régiókért

A Dél-Alföld régiói és azok közösségei olyan innovatív és modern fejlesztéseket, gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el az E-Kurzus Szociális Szövetkezet nyújtotta képzés során, melyben a társadalmi kohézió erősödése, az álláskeresők munkaerőpiaci esélyeinek növelése a cél.

Így mentheti meg bennragadt szabadságát

A közeledő év vége miatt számolni kell a még ki nem adott szabadságnapokkal. Átvihetők-e 2015-re? A munkavállaló dönt, vagy az összetorlódott munkákra hivatkozva a munkáltató? A cég leállása, a próbaidő hogyan befolyásolja a szabadságot? Az Adózóna összeállítása.

Szomorú, de Európa szegényei vagyunk

Súlyos szegénységben több mint 3,2 millió magyar él. Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él. Döbbenetes számok egy új szociológiai felmérésben. A közoktatás átszervezése elzárja a kiugrási utakat. Csoda, ha a kormány nem akarja mutatni a számokat?

Az idén háromnapos lesz a szakmamustra

Az idén háromnapos lesz a szakmamustra

Találd ki magad! címmel rendezik meg az idei Pályaválasztási Vásárt október 17–18-án Szegeden, az IH Rendezvényközpontban. Az idén először Családi Pályaválasztási Napra is várják az érdeklődőket október 19-én, szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, így három napon át gyűjthetik az információkat a döntés előtt álló tanulók és szüleik a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről.

Csúnyán ferdít a kormány a csodás adatokkal

Való igaz, hogy a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian, mint most, de a foglalkoztatottak között rengeteg a közmunkás és az állami alkalmazott. A versenyszektorban közel sem ilyen vidám a helyzet. A kormány kezére játszik a kivándorlási hullám is.

Korábbi híreink

A megyében csak minden második ember dolgozik

A megyében csak minden második ember dolgozik

Csongrád megyében a felnőtt korú, munkaképes lakosságnak alig több mint fele dolgozik. A 420 ezer fős teljes megyei népességből mintegy 175 ezer fő tartozik a gazdaságilag aktívak körébe, közülük is csak minden második dolgozik.

Megyei bérek: az átlagnál laposabb a boríték

Megyei bérek: az átlagnál laposabb a boríték

Az országos átlagnál kilencezer forinttal kevesebb nettó bér jut a Csongrád megyeiek borítékjába: míg országszerte 127 ezer az átlagbér, addig térségünkben mindössze 118 ezer – derül ki a KSH Szegedi Igazgatóságának legfrissebb adataiból.