Címoldal

Munkácsy a Reök-palotában vall szerelmet

Munkácsy a Reök-palotában vall szerelmet

Folytatódik a Festői szerelmek felolvasószínházi sorozat a Reök-palotában. Január 15-én, hétfőn este Vasvári Csaba alakítja Munkácsy Mihályt, szerelme, Cécile bőrébe Märcz Fruzsina bújik.

Soha nem látott Munkácsy-képet állítanak ki Magyarországon

Egy mindeddig soha nem látott Munkácsy-képet is bemutatnak a balmazújvárosi Semsey-kastélyban a festőóriás félszáz festményével együtt. - írja a Blikk

Újabb Munkácsy képek a Móra-múzeumbaFotógalériával

Újabb Munkácsy képek a Móra-múzeumba

A Golgota és a Krisztus Pilátus előtt „kistestvérei”, valamint egy frissen felbukkant tájkép érkezett a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítására. A trilógia első két részének redukciója mellett egy újabb, hazánkban eddig még nem bemutatott miniatűr kép veszi át a Golgota helyét a Kultúrpalotában.

Szegedről vitték Debrecenbe a Golgotát

Szegedről vitték Debrecenbe a Golgotát

Munkácsy Mihály monumentális műve, a Golgota hétfőn elhagyta a szegedi Móra-múzeumot. A 36 négyzetméteres műalkotást Debrecenbe szállították, ahol daru segítségével emelték be a Déri Múzeum kupolatermébe.

Pákh Imre Szegedre hozta Munkácsy Parasztleányát

Pákh Imre Szegedre hozta Munkácsy Parasztleányát

Újabb, csaknem száz évig lappangó Munkácsy-képpel, a Parasztleány az erdőben című festménnyel a bővült a Móra Ferenc Múzeum Aranyecset című tárlata szerdán délután. Pákh Imre, az Amerikában élő magyar gyűjtő, a Munkácsy Alapítvány létrehozója szerdán mutatta be új szerzeményét.

400 ezerért autókázott Munkácsy remekműve

Senki nem tartja felelősnek magát azért, hogy Munkácsy remekművét teljesen feleslegesen szállították Budapestről Debrecenbe, aztán pedig vissza.

Munkácsy: kordokumentumok a Somogyiból

Munkácsy: kordokumentumok a Somogyiból

Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményéhez a tökéletes modellre szegedi látogatása során bukkant rá: a Belvárosi Kaszinó avatóestjén figyelt fel a fiatal lányra, Szeles Olgára, akit megkért, álljon neki modellt, legyen a festmény sátor előtt álló nőalakja.

Munkácsy-tárlat nyílt Szegeden

Munkácsy-tárlat nyílt Szegeden

Munkácsy Mihály mintegy félszáz alkotásából nyílt kiállítás szombaton a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton látható a festő egyik fő művének tartott Golgota, és a látogatók két olyan képet is megcsodálhatnak melyet még soha nem mutattak be Magyarországon.

Mi volt Munkácsy kedvenc étele? Most megtudhatja!

Szent Iván éjjelén, a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Móra Ferenc Múzeumban a nagyszabású Munkácsy kiállítás. A képek mellett sok más érdekesség is várja a látogatókat. Még azt is megtudhatják, hogy mi volt a festőművész kedvenc étele.

Csaknem 40 Munkácsy-alkotás érkezettFotógalériával

Csaknem 40 Munkácsy-alkotás érkezett

A közelmúltban zárult, nagy sikerű bécsi Munkácsy-kiállítás helyszínéről, a Künstlerhausból csaknem negyven, közel 7 milliárd forintos biztosítási értékű alkotás érkezett rendőri kísérettel szerdán a szegedi Kultúrpalotába, ahol a Múzeumok éjszakáján nyílik kiállítás a festő műveiből.

Korábbi híreink

Sokmilliárdos Munkácsy-kollekció érkezik

Június 6-án, szerdán érkezik a Múzeumok Éjszakáján nyíló nagyszabású Munkácsy-kiállítás kollekciója a Móra-múzeumba. A június 23-án nyíló tárlaton összesen 41 Munkácsy-festményt mutatnak be.

Festményvizsgálatot indít a Móra-múzeum

Festményvizsgálatot indít a Móra-múzeum

Természettudományos festményvizsgálat elindításáról döntött a Móra Múzeum. Műtárgyszakértővel, laboratóriumi körülmények között megvizsgáltatják 101 éve Munkácsy Mihály munkájaként nyilvántartásba vett képadományt, az időközben kérdésessé vált „A főpap” című olajvázlatot.