Címoldal

Mészáros Lőrinc még a multiknál is okosabb

A sajátjairól sem feledkezik meg a kormány, ha a nagyvállalatok állami támogatásáról van szó – derül ki az egyedi kormánydöntések során adott állami támogatások céges listájáról. Ez az az adatbázis, amely alapján lapunk kiszámolta, hogy az Orbán-kormány közel másfélszer annyi állami támogatást adott a multinacionális cégeknek és a hazai nagyvállalatoknak, mint a szocialista kabinetek. - írja az mno.hu

Orbán Viktor „ordas nagyot lódított”

A kormány 80 milliárd forint értékben nyújtott adókedvezményt „kedvenc multinacionális cégeinek” 2012–2014 között – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. - írja az mno.hu

Varga is beismerte: beletört a kormány bicskája a multik szívatásába

A nemzetgazdasági miniszter bejelentette: nem írják át a kereskedelmet érintő jogszabályokat. Nem tudtak olyan törvényt írni, ami a kisebb boltoknak nem ártana. - írja a hvg

Megvolt az egyeztetés: tényleg csúnyán elbánnak a nagy élelmiszerboltokkal

Nem túl hosszú és nem túl produktív egyeztetés zajlott kedden a kormány a kereskedelmi láncokat megsarcoló javaslatairól a nemzetgazdasági tárca és a kereskedők érdek-képviseleti szervezetei között. - írja az Index

SM betegek alkotásai láthatók az Agórában

SM betegek alkotásai láthatók az Agórában

szeged tv tartalom Mozgási problémával küzdő, sclerosis multiplexes betegek alkotásait tekinthették meg az érdeklődők az Agórában. A kézműves termékek újrahasznosított anyagból készültek, ráadásul a betegek sokszor komoly akadályokat leküzdve jutnak el a kész műig. (videóval)

A következő négy vasárnap nyitva lehetnek a boltok

A következő négy vasárnap nyitva lehetnek a boltok

szeged tv tartalom A következő négy vasárnapon nyitva tarthatnak az üzletek. A vasárnapi zárva tartásról szóló rendelet életbe lépése óta eltelt 8 hónap azt mutatja, hogy a kiskereskedők nem jártak jól: a vásárlók ahelyett, hogy a kisebb boltokat keresnék fel vasárnap, inkább az üzletláncoknál vásárolnak szombaton. (videóval)

Orbán ezzel most megbukna a történelemérettségin

A magyar miniszterelnök keddi strasbourgi útján, a halálbüntetés és a bevándorlás témáit előhúzó kormányzati kommunikáció miatt összehívott EP-vita előtt azzal magyarázta kormánya menekültellenességét, hogy Magyarország sosem volt multikulti hely, a magyarok egy ilyen kulturális kihívással képtelenek lennének megbirkózni. Csakhogy a történelmi tények ennek épp az ellenkezőjét mutatják. - írja az index

A mozgáskorlátozott sportoló hozzánk is elteker

A mozgáskorlátozott sportoló hozzánk is elteker

Szegedre is ellátogat országjáró körútja egyik állomásaként a sclerosis multiplexben szenvedő Ternován Zoltán. Akciójával a betegségben szenvedő társait igyekszik buzdítani.

Ki fizeti a rezsicsökkentést?

A kormány hamarosan eléri, amit évek óta szeretett volna: komoly, nemzetközi versenytárs nélkül uralja hamarosan a lakossági energiapiacot. De mi lesz a következménye a multik kivonulásának? A rezsicsökkentésből eredő milliárdos veszteséget a keményen dolgozó kisemberek fizetik majd meg.

„Köszönjük szépen, állam bácsi”

– Micsoda?! Bezár a Tesco? Az nem lehet. Itt dolgozik a menyem! – mondja egy nyugdíjas néni a hajdúböszörményi Tesco áruházban. Amikor eláruljuk neki, hogy a hétfői bejelentés szerint Hajdú-Bihar megyében nemcsak a böszörményi, hanem a püspökladányi Tescóra is lakat kerül, összecsapja a kezét, s felkiált: – Akkor miért megy a hazudozás a tévében arról, hogy a kormány megsegíti az anyákat?

Korábbi híreink

Kicselezik a zárva tartást a multik

Senki nem jár jól a vasárnapi zárva tartással. Húszezer ember állása forog veszélyben, ám a multik mégsem lesznek zárva.

A Fidesz betiltaná a vasárnapi munkavégzést

"Azt szeretnénk, ha vasárnap nem kellene dolgoznia senkinek" – jelentette ki Rogán Antal, hétfő délután a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Rogán úgy fogalmazott, hogy a Fidesz feltételekkel és módosításokkal támogatja a KDNP vasárnapi zárva tartásról szóló és egyébként a parlament előtt lévő javaslatát. A Fidesz módosításainak lényege az lesz, hogy vasárnap ne lehessen dolgoztatni.

Szegényellenes a vasárnapi zárva tartás

A párt, amely 1998-ban már be sem jutott a Parlamentbe, ma pedig a Fidesz (kamu)vallási tagozataként funkcionál. Nem mintha a pártnak bármi köze lenne a keresztény értékekhez, inkább akkor hallani a hangjukat, ha meg kell védeni az államosítást, vagy ha védeni kell a népszaporulatot.

Orbán nekimegy a multiknak is

Jogi eszközökkel indít offenzívát a kormány a multinacionális kiskereskedelmi vállalatok kiszorítására. Az utóbbi öt év multiellenes ötleteit egybegyúrják, s itteni befektetései feladására késztethetnek több nagy áruházláncot.

Multimilliomosok fővárosa lehet Hongkong

Kína 7,15 millió lakosú, különleges igazgatású területén 15 ezer 400 ember rendelkezik legalább 10 millió dollár szabadon felhasználható jövedelemmel.

Lázár szabálytalanul használta a kisbuszt

A szabályos ügymenettel ellentétesen, kérvény nélkül tartotta magánál a Lázár János vezette Miniszterelnökség azt a kisbuszt, amelynek utasaként az államtitkár szerdán halálos baleset részese volt - írja saját értesüléseire hivatkozva a Magyar Narancs oldala.

Multival üzletel Orbán Viktor édesapjának cége

Bár a Tesco volt az egyik első multinacionális társaság, amelyik tiltakozott a kormány által kivetett válság adók ellen a kormányfőnél, a miniszterelnök édesapjának családi vállalkozásai a jelek szerint gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak a hipermarket lánccal.