Címoldal

Felértékelődik az edzők szerepe a társadalomban

Napjainkban felértékelődik az edzők szerepe, mert a jóléti társadalomban egyre több az emberek szabadideje, így több a sportra fordított idejük is - hangzott el az Edző leszek - nincs akadály! elnevezésű országos programsorozat keretében rendezett érdi szakmai konferencián.

Új fitnesz-őrület Magyarországon: Bungee fit

A Bungee fit egy gumikötél segítségével történő mozgásforma, amely az edzők szerint úgy fejleszti izmainkat, hogy észre sem vesszük. A fárasztó edzések helyett repülés-élményt kínáló új fitnesz-őrület most érkezett meg Magyarországra. - írja a szamoldki.hu

Így találkozott a kultúra és a mozgás a múzeumban

Így találkozott a kultúra és a mozgás a múzeumban

Hétfőn zárás után nem csöndesült el a Móra Ferenc Múzeum, mivel egy formabontó ötletnek köszönhetően lezajlott Szeged első kultúrfitnesz-foglalkozása. A résztvevők zenére, egy külön kitalált koreográfiára járták végig a kiállítótermeket.

Durván leromlik tinikorra a gyerekek fittsége

A legújabb fittségi felmérés szerint a tízéves gyerekek 70-80 százalékának még megfelelő az állóképessége, viszont a tizennyolc éveseknek már csak 30 százaléka mondható fittnek - mondta az InfoRádióban a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. - írja a hvg

Összefogás a mozgáskorlátozottakért

Összefogás a mozgáskorlátozottakért

Szénási Róbert önkormányzati képviselő és a Horizont Alapítvány is sokat tesz azért, hogy megkönnyítsék a Szegeden élő mozgáskorlátozottak életét. Az út nehéz, ám néhány eredményt már most is fel tudnak mutatni.

Aktív mozgásra akarják biztatni az embereketFotógalériával

Aktív mozgásra akarják biztatni az embereket

A Magyar Szabadidősport Szövetség a Nemzetközi Szabadidősport-szövetség felkérésére és támogatásával aktív város workshopot szervezett Szegedre:„Take Back Your Future!” címmel.

Szegeden is elindul az Ezt válaszd!

Szegeden is elindul az Ezt válaszd!

Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség közel egy éve elindította az országban egyedülálló „Ezt válaszd!” programját azzal a céllal, hogy minél több embert, főként családokat mozgasson meg heti rendszerességgel. Novemberben Szegeden is elindul a program.

Zsonglőrök és bűvészek az újszülöttekért

Zsonglőrök és bűvészek az újszülöttekért

A Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport és az Anima Prizma Mozgásműhely május 14-én, szombaton rendezi meg Magyarországon először Szegeden a jótékonysági tűzzsonglőr gálát. A rendezvény célja, hogy a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára.

Villámcsődülettel a mozgáskorlátozottakértFotógalériával

Villámcsődülettel a mozgáskorlátozottakért

Önkormányzati képviselő és aktív sportoló is részt vett azon az utcai rendezvényen, melyen a mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolók tiszteletben tartására hívták fel a járókelők figyelmét a szervezők.

A szabályos parkolásra hívják fel a figyelmetFotógalériával

A szabályos parkolásra hívják fel a figyelmet

A mozgáskorlátozottak számára sokszor gondot okoz a parkolás, mivel a számukra kijelölt helyen az arra nem jogosultak parkolnak. A Több mint egy jel! akcióval erre próbálja meg felhívni az autósok figyelmét.

Korábbi híreink

Nagyott ugrott a németeknél és briteknél dolgozó magyarok száma

Egy Szekszárd méretű város lakossága költözött külföldre két év alatt, akik hivatalosan is Németországban, illetve Nagy-Britanniában vállalnak munkát. - írja a hvg

A mozgássérült parkolóban állt az autós, megszívta

Ép ember létére a mozgássérült parkolóban foglalta a helyet egy férfi Brazíliában, de a közösség nem tűrte a kihágást. - írja a neon.hu

Esély a megváltozott munkaképességűeknek

Esély a megváltozott munkaképességűeknek

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete által meghirdetett képzésekre több száz megváltozott munkaképességű ember jelentkezett. Az uniós pályázat lehetőséget biztosított a vállalkozói életre való felkészülésre is. A MOZGI – projekt dolgozói arra büszkék, hogy erős és kitartó emberekkel találkozhattak.

Száz mozgáskorlátozott nyaral a Maty-éri táborban

Száz mozgáskorlátozott nyaral a Maty-éri táborban

Száz mozgáskorlátozott ember nyaral ezen a héten Szegeden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat táborában. A Maty-éri tábor célja, hogy segítse a fogyatékkal élő emberek elfogadását és minél teljesebb beilleszkedését.

Megkezdődött a Máltai Mozgáskorlátozott Tábor

Augusztus utolsó hetében a szegedi Maty-éren rendezi meg Mozgáskorlátozott táborát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amelyre szár résztvevő érkezett.

Szegedi fogyatékkal élők jutottak új autókhoz

Szegedi fogyatékkal élők jutottak új autókhoz

Két új autó talált gazdára Szegeden, a kormány gépjárműszerzési és átalakítási támogatásának köszönhetően. 2011-ben jelentősen átalakult a mozgás és egyéb más fogyatékossággal élők autó vásárlását segítő program: ők új jármű vásárlásához akár 900 ezer forintot is kaphatnak, a programban résztvevő Magyar Suzuki Zrt. pedig jelentős kedvezményt biztosít számukra.

A regionális MERI Napok Szegeden folytatódnak

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete a Regionális MERI Napok keretében szombaton, fél 10-től sportkóstoló rendezvényt rendez Szegeden, az egyetem Sportközpontjában, a Hattyas soron.

Szegedre is eljön ősszel a Sportkóstolgató

Szegedre is eljön ősszel a Sportkóstolgató

Sportkóstolgatót szervez a mozgáskorlátozott embereknek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országok Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság idén ősszel. Szegeden október 19-én paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok parasportolók is bemutatkoznak.

Aprópénzzel jutalmazták a mozdulatlan kőszobrot

Érdekes kísérletet végzett el egy New York-i fiatalember, mert úgy látta, az embereket egész egyszerűen nem érdeklik a hagyományos művészeti alkotások. Az eredmény őt igazolta.

SportPont: mozgásba hozzák a hallgatókat

SportPont: mozgásba hozzák a hallgatókat

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a SportPont Fesztivált, amelynek célja, hogy népszerűsítse a mozgást azon egyetemisták és főiskolások körében, akik egyáltalán nem, vagy nem rendszeresen sportolnak. Az országos akció szegedi rendezvényét csütörtökön tartják.

Archívum