Címoldal

Ingyenesen letölthető a tizenéveseknek készült jogi alkalmazás

Holnaptól elérhető az applikáció, amely a hazai igazságszolgáltatás rendszerét mutatja be. A StoryLab mobiljáték célja, hogy a gyerekek minél többet tudjanak meg játékos formában az igazságszolgáltatás működéséről, valamint a saját jogaikról. - írja a hirado.hu

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden Budapesten.

Totális káosz várható ma a mobilszolgáltatóknál, az ügyfelek már dühöngenek

Finoman fogalmazva sem sikerült zökkenőmentesen a feltöltőkártyás adategyeztetés első fordulója. Ügyfelek tucatjai állítják, sikeresen elvégezték az adategyeztetést, szombaton mégis kikapcsolták a SIM-kártyájukat. Sokan pedig csak hétvégén kaptak észbe: egyeztetni kellett volna. Igazi káosz várható a következő néhány napban. - írja a hvg

Megszűnnek a roamingdíjak az EU-n belül

Megszűnnek a roamingdíjak az EU-n belül

Június 15-től megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban, így a távközlési cégeknek belföldi díjakért kell mobilszolgáltatást biztosítaniuk az unión belül időszakosan külföldre utazók számára.

Több mint háromszáz mobilt foglaltak le

Több mint háromszáz mobilt foglaltak le

Több mint háromszáz, különböző márkájú okostelefont foglaltak le a pénzügyőrök Szegeden, a raktár átvizsgálása során 640 doboz adózatlan cigarettát is találtak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-t.

Erre biztos nem számítottak: válságban a Pokémon GO?

És így múlik el a világ dicsősége: miután megdöntött mindenféle rekordot, esik a zsebszörnyvadász játék népszerűsége. - írja a hvg

Pokemonradart készítettek szegedi fiatalok

Pokemonradart készítettek szegedi fiatalok

szeged tv tartalom Valószínűleg a világon is egyedülálló az a számítógépes alkalmazás, amelyet két fiatal szegedi csapat fejlesztett ki pokémonok keresésére. Az ötletgazda azt mondja, egy pokemnonvadász barátjának az eset adta neki az ötletet, aki megszállottja lett a keresésnek, és többször is csaknem baleset érte. Sok hasonló mániákus kutató van világszerte, nekik segíthet az új találmány. (videóval)

Akkora siker a Pokémon Go, hogy jön a mozifilm is

Nem nagy meglepetés, hogy azonnal lecsaptak a megfilmesítési jogokra. A Legendary filmstúdió megegyezett a japán Pokemon Co.-val a megfilmesítés jogi feltételeiben, így biztossá vált, hogy kihasználva a Pokémon Go sikerét, hamarosan érkezhet a mozifilm is - írja a hvg.

Érdekes alkalmazás: madárhatározó a mobilon

Ingyenesen letölthető okostelefonos madárhatározó alkalmazást készítettek a magyar madárszakértők. Az app színes, érdekes, hasznos – szerintünk remekül sikerült. - írja a hvg

Mobiltelefonnal rajzoltak fényábrát a Dóm téren

Mobiltelefonnal rajzoltak fényábrát a Dóm téren

A rossz idő sem rettentette el csütörtökön későn este azt a közel félezer embert, akik több száz négyzetméteres fényábrát rajzoltak ki a Dóm téren a Fény nemzetközi éve alkalmából.

Korábbi híreink

Ezernégyszáz kilométeres fénystaféta indul Szegedről

Ezernégyszáz kilométeres fénystaféta indul csütörtökön napnyugtakor Szegedről, az emberek által egymásnak továbbított fényjelek várhatóan két óra alatt járják körbe az országot.

Kihal a füttyszó a mobiltelefonok miatt?

Ugyan nem készültek tudományos igényességű felmérések, de úgy tűnik, eltűnőben van az utcán a füttyszó, már legalábbis ami a jókedvű, dallamos fütyülést illeti. Szakértők szerint a mobiltelefonok tehetnek róla.

Már saját appja is van a Mirigyeknek

Mindent tudni szeretne az Irigy Hónaljmirigyről? Mostantól nem kell aggódni, hogy lemarad a legfrissebb érdekességekről: a zenekar vadonatúj applikációjának segítségével még kulisszatitkokról is fellibben a fátyol!

Magyar találmány a kegyetlen ébresztő

Világszerte hatalmas siker két magyar fiatal, Tóth Csaba és Némethi Balázs találmánya. A fiatalok Snopy nevű applikációját, azaz okostelefonra letölthető programját pár nap után máris a világ legkegyetlenebb ébresztőórájának tartják.

Százmilliókat bukhatnak az önkormányzatok?

Július első napjától már az egységesített mobilparkolás magyar mikrokozmoszában élünk: elindul a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, az eddig megszokott 810-es előhívószám helyett az egységes 763-as telefonszámra kell küldeni az SMS-t. A parkolás államosítása lapértesülés szerint százmillió számra húzhatja ki a forintokat egyes önkormányzatok zsebéből.

Szegeden is startol a „nemzeti” mobilparkolás

Szegeden is startol a „nemzeti” mobilparkolás

Július 1-jétől a trafikok után a mobilparkolást is „nemzetivé” teszi a kormány: ezért keddtől Szegeden is csak az országosan egységes mobilrendszeren keresztül lehet fizetni a parkolásért. Szeged nem jár jól az új rendszerrel, ez ugyanis csak idén 30 millió forintot vesz ki a város kasszájából.

Kiderült, kiknek a telefonját lopták el az Orbán-lagzin

Ráhel barátnőinek mobiljai miatt rendelték el a DNS-vizsgálatot. Fejenként 150 ezerért, lánybúcsús képek miatt.

Kétszázszor törték fel a királyi család levelezését

Először ismerte be Clive Goodman, az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányába keveredett egykori vasárnapi bulvárlap, a News of the World volt szerkesztője, hogy mintegy kétszázszor feltörte Vilmos herceg és felesége, Kate Middleton üzenetrögzítőjét.

Autóban csörgő telefonhoz hozzá ne érj!

A Kúria döntése szerint büntetendő telefonhasználatnak minősül még az is, ha vezetés közben akár egy pillanatra is a kezünkbe vesszük és használjuk mobiltelefonunkat: a bejövő hívás egy gombnyomással történő visszautasítása már a KRESZ 3.§(2) bekezdésébe ütköző cselekedet.

Mobiltelefonokat és csizmát loptak

Az egyik szegedi bevásárlóközpontból akartak fizetés nélkül távozni a tolvajok. Egymástól függetlenül tevékenykedtek, az egyikük mobiltelefont, a másikuk pedig csizmát akart ellopni, azonban a biztonsági szolgálat elkapta őket.

Archívum