Címoldal

A telópótló segíthet leszokni az állandó mobilozásról

Egy bécsi dizájner korszakalkotó tárgyat alkotott, ami okostelefon-függők milliárdjainak segíthet leszokni az állandó telefonmatatásról, derül ki a Dezeen cikkéből. - írja az Index

Ingyenesen letölthető a tizenéveseknek készült jogi alkalmazás

Holnaptól elérhető az applikáció, amely a hazai igazságszolgáltatás rendszerét mutatja be. A StoryLab mobiljáték célja, hogy a gyerekek minél többet tudjanak meg játékos formában az igazságszolgáltatás működéséről, valamint a saját jogaikról. - írja a hirado.hu

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden Budapesten.

Rekordkísérlet is lesz az autómentes naponFotógalériával

Rekordkísérlet is lesz az autómentes napon

Szeptember 22-én, pénteken, három helyszínen rendezik meg Szegeden az Európai Mobilitási Hét keretén belül az Európai Autómentes Napot. Ezúttal is az a cél, hogy az alternatív közlekedési eszközöket, valamint a tömegközlekedés előnyeit népszerűsítsék.

A SZIN-en lép színre a bűnmeglőzési kisbuszFotógalériával

A SZIN-en lép színre a bűnmeglőzési kisbusz

Mobil Bűnmegelőzési Centrumot adtak át hétfőn délelőtt Szegeden. A megyei rendőr-főkapitányság új, speciális gépjárművéből az országban mindössze három működik. A szegediek a SZIN-en láthatják majd először a bűnmegelőzési munkát segítő járművet.

Totális káosz várható ma a mobilszolgáltatóknál, az ügyfelek már dühöngenek

Finoman fogalmazva sem sikerült zökkenőmentesen a feltöltőkártyás adategyeztetés első fordulója. Ügyfelek tucatjai állítják, sikeresen elvégezték az adategyeztetést, szombaton mégis kikapcsolták a SIM-kártyájukat. Sokan pedig csak hétvégén kaptak észbe: egyeztetni kellett volna. Igazi káosz várható a következő néhány napban. - írja a hvg

Jól vizsgázott a mobilpartfal építésFotógalériával

Jól vizsgázott a mobilpartfal építés

Megfelelő időn belül és magas szakmai színvonalon szerelték össze a rendszert. Ez egy kötelező gyakorlat volt, amit két évente megismételnek azért, hogy felfrissítsék az Ativizig munkatársainak tudását és ellenőrizzék a mobilgát elemeit és a beton partfal esetleges változásait. (videóval)

Gyakorolják a mobil gátat felállításátFotógalériával

Gyakorolják a mobil gátat felállítását

2015-ben, több mint kettőmilliárd forintból megújult a szegedi partfal. A beruházás részeként elkészült egy mobil gátrendszer is, amellyel jelentős meg lehet emelni a partfalat így sokkal nagyobb biztonságban van a város. A rendszer felállítását gyakorolják ma.

Gyakorlat miatt lezárják a rakpartot szerdán

Gyakorlat miatt lezárják a rakpartot szerdán

A képen még az látszik, hogy járnak az autók a rakparton, azonban szerda hajnalban lezárják, mert gyakorlatot tartanak a tavaly átadott mobil árvízvédelmi fal felépítésére.

Megszűnnek a roamingdíjak az EU-n belül

Megszűnnek a roamingdíjak az EU-n belül

Június 15-től megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban, így a távközlési cégeknek belföldi díjakért kell mobilszolgáltatást biztosítaniuk az unión belül időszakosan külföldre utazók számára.

Korábbi híreink

Depressziós leszel, ha éjjel mobilozol

A késő éjszakába nyúló mobiltelefon-használat károsíthatja a kamaszok mentális egészségét - állapították meg ausztrál kutatók. - írja a vilagszam.hu

Mobilt lehet tölteni a világ első e-fájánál

Felavatták Európa első e-fáját a közép-franciaországi Nevers-ben: a város szívében található, napenergiával működő "fánál" mobiltelefont lehet feltölteni, vezeték nélküli interneten böngészni vagy egyszerűen csak az árnyékba húzódni a nap elől. - írja a Blikk

Van egy KRESZ-szabály, amit szinte senki sem tart be

Hiába fogalmaz egyértelműen a KRESZ a vezetés közbeni mobilozást illetően, még a szabálykövető sofőrök egészen meglepő többsége sem tartja be a rendelkezést. - írja a hvg

Bejelentették az új Nokia 3310-es retrómobilt

Újrakezdődnek a kétezres évek, megint van Nokia téglatelefon, ami majdnem egy hónapig bírja feltöltés nélkül. Még kígyós játék is van rajta. - írja a nuus.hu

Több mint háromszáz mobilt foglaltak le

Több mint háromszáz mobilt foglaltak le

Több mint háromszáz, különböző márkájú okostelefont foglaltak le a pénzügyőrök Szegeden, a raktár átvizsgálása során 640 doboz adózatlan cigarettát is találtak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-t.

Számolják a forgalmat Szegeden

Számolják a forgalmat Szegeden

szeged tv tartalomKét napon át számlálják a forgalmat Szeged belvárosában. Az önkormányzat megbízásából készül a felmérés, amely a Fenntartható Városi Mobilitási Terv elkészítéséhez ad majd pontos információkat.

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Az Európai Mobilitási Hét keretében az idén ismét megrendezik Szegeden az Autómentes Napot. Szeptember 22-én, csütörtökön délelőtt 10-től délután 3 óráig rengeteg programmal várják a szervezők az érdeklődőket.

Erre biztos nem számítottak: válságban a Pokémon GO?

És így múlik el a világ dicsősége: miután megdöntött mindenféle rekordot, esik a zsebszörnyvadász játék népszerűsége. - írja a hvg

Pokemonradart készítettek szegedi fiatalok

Pokemonradart készítettek szegedi fiatalok

szeged tv tartalomValószínűleg a világon is egyedülálló az a számítógépes alkalmazás, amelyet két fiatal szegedi csapat fejlesztett ki pokémonok keresésére. Az ötletgazda azt mondja, egy pokemnonvadász barátjának az eset adta neki az ötletet, aki megszállottja lett a keresésnek, és többször is csaknem baleset érte. Sok hasonló mániákus kutató van világszerte, nekik segíthet az új találmány. (videóval)

Akkora siker a Pokémon Go, hogy jön a mozifilm is

Nem nagy meglepetés, hogy azonnal lecsaptak a megfilmesítési jogokra. A Legendary filmstúdió megegyezett a japán Pokemon Co.-val a megfilmesítés jogi feltételeiben, így biztossá vált, hogy kihasználva a Pokémon Go sikerét, hamarosan érkezhet a mozifilm is - írja a hvg.

Archívum

Mobilparkolás: évi 60 milliót bukik Szeged

Kétszázszor törték fel a királyi család levelezését

Autóban csörgő telefonhoz hozzá ne érj!

Mobiltelefonokat és csizmát loptak

Az Agórában rendeznek fórumot a partfalról

Ösztöndíjas börzét rendeznek az egyetemen

Mobilkommunikációs képzés indult az SZTE-n

Mobil forgószínpad kivitelezőjét keresik

Stoppost vett fel Ferenc pápa

Tesztelés után már élesben fut a VÉSZ

Mobilos képzés indult a szegedi egyetemen

Saját telefonja miatt büntette meg magát

Paprikás kalandtúra okostelefonnal, tablettel

Hamarosan startol a partfal-beruházás

Ilyen lesz a szegedi mobil gát is

A szegedi egyetem pneumobilja is dobogós lett

Unja az sms-t? Küldjön szagot mobilján!

Sértettből lett a gyanúsított

Jó üzlet lesz a kasszák online bekötése a NAV-hoz

Kínos kudarc a Nemzeti Mobilfizetés első akciója

A masiniszta szólt rá a hangos utasra

Turizmus: okostelefonokon is bemutatkozik Szeged

Előzetesben vannak a mobil tolvajok

Már a mobilfizetésre is ráteszi a kezét az állam

Szegediek kutatják mobilhasználatunkat

VV: így tett magának keresztbe a kormány

Autómentes nap: diszkóbaleset „élő adásban”

Világrekord a mobiltelefon távhajításban

Hangosan telefonált, kidobták a mobilját

Újra riogatják a mobilosokat

Zsebre rakhatjuk a szabadtérit