Címoldal

Eb-ezüst lett a szülinapi ajándék

Eb-ezüst lett a szülinapi ajándék

Miskolczy Fruzsina kellemes meglepetést okozva szombaton ezüstérmet szerzett a felnőtt női kenus mezőnyben a Portugáliában rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon. A DÉMÁSZ Szeged VE versenyzője vasárnap ünnepli a 20. születésnapját, így duplán ünnepelhet a hétvégén.

Botka Miskolcon: „Az én ellenségem a szegénység!”

Botka Miskolcon: „Az én ellenségem a szegénység!”

– Magyarország egyre mélyebbre süllyed a rabságba, egyre mélyebbre süllyed abba a mocsárba, amelyet az újnemesek, a Fidesz kiváltságosai ástak nekünk – mondta Botka László Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Miskolcon a márciusi ifjakra emlékezve.

"Sürget az idő!" - Újabb nyílt levelet írtak a tanárok

Miután 20 ezer magánszemély és több száz intézmény, illetve szervezet állt a miskolci tantestület kezdeményezése mellé, a tanárok újra tollat ragadtak, és érthetően, röviden összeszedték, milyen strukturális problémákat teremtett a kormány a közoktatásban. - írja a hvg

Balog Zoltán: "Túltoltuk a biciklit"

Visszavesz a közoktatás központosításából a kormány, néhány dologban ismét lejjebb viszik a döntési szinteket – ezt mondta legalábbis Balog Zoltán, a terület felelőse az RTL Klubnak adott nagyinterjúban. A miniszter maga is úgy értékeli: "túltolták a biciklit egy kicsit". - írja hvg

Már száz intézmény csatlakozott a berágott tantestületethez

Átlépte a tízezret a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozó akcióját támogató magánszemélyek száma, és a támogató szervezetek – iskolák, óvodák, mutatóban egy-egy szakszervezet – is százan vannak már. - írja a hvg

A miskolciak is kapituláltak a Szeged ellen

szeged tv tartalom Magabiztos idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését a Szeged Diapolo az OB I-es férfi vízilabda bajnokságban. Kiss Csabáék szombaton a hazai medencében mindenkire veszélyes Miskolc otthonában szálltak vízbe.

Így kell: szembeszálltak a NER-rel, és győztek

„500 embert ki tudtunk vinni az utcára, és ez volt az a pont, amikor komolyan vettek minket” – mondta el a 168 Óra Online-nak azon szülők egyike, akik a miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanáraival együtt tiltakoztak az intézményt 13 éven át vezető igazgató leváltása és egy vezetői tapasztalat nélküli külsős pályázó kinevezése miatt.

Herman Ottó nem lehet díszpolgár Miskolcon

Elutasította a miskolci önkormányzat fideszes-kereszténydemokrata többsége a szocialisták azon javaslatát, hogy adományozzanak posztumusz díszpolgári címet Herman Ottó természettudósnak.

Dagad a botrány: egyre több a felháborodott pedagógus

Miskolc és Pécs után már Nyíregyházáról, Kecskemétről, Keszthelyről és Szigetvárról is jelentkeztek tanárok, akik kevesebb fizetést kaptak egyetemi végzettségük ellenére – írja a Blikk. A Klik szerint minden a törvénynek megfelelően zajlik.

Verseléssel tiltakoztak a könyvégetés ellen

Demonstrációval, közös verseléssel tiltakozó akciót szerveztek ellenzéki pártok miskolci női aktivistái, politikusai, szimpatizánsai vasárnap a borsodi megyeszékhelyen. A megmozdulással a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetést ítélték el.