Címoldal

Menetrendváltozásról és kötélhidakról döntöttek

Menetrendváltozásról és kötélhidakról döntöttek

A szokásoknak megfelelően sűrített és kiegészítő járatokkal segítik a temetőbe igyekvőket a szegedi tömegközlekedést üzemeltető cégek Mindenszentekkor. Többek között erről is döntött a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtök reggeli ülésén.

Ma van mindenszentek ünnepe

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan keresik fel a hét végén szeretteik sírját, ezért a temetők vasárnap estig hosszabb ideig tartanak nyitva. Ma, mindenszentek ünnepén a budapesti Farkasréti temetőben tartanak központi megemlékezést.

Felkészültek a szegedi temetők a Halottak napjára

Felkészültek a szegedi temetők a Halottak napjára

Az idén is több tízezer látogatót várnak a hét végi háromnapos ünnep idején a szegedi sírkertekbe. Most is meghosszabbított nyitva tartással várják a szegedi temetők mindazokat, akik halottak napja alkalmából szeretnék leróni kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik sírjánál. A szeretteikre emlékezők biztonságára idén is fokozottan ügyelnek a rendőrök és polgárőrök.

Szirmok, virágok, koszorúk a Mars téren

Szirmok, virágok, koszorúk a Mars téren

A szegedi piacokon és a virágárusoknál már javában készülnek a hét végi, halottak napi megemlékezésekre. Koszorúkból hagyományosan óriási a választék, ráadásul az árak évek óta nem változtak annak ellenére, hogy az alapanyagokért egyre többet kérnek. A kereslet viszont évről évre szűkül, ezért az árusok nem emelik áraikat.