Címoldal

Az elfogadást segíti az új mesekönyv

Az elfogadást segíti az új mesekönyv

szeged tv tartalom Fogyatékkal élő mesehősök szerepelnek abban a könyvben, amelyet a szegedi Napos Oldal Alapítvány adott ki. Úgy gondolták, hogy ha már gyermekkorban megismerik a sérült emberek világát, felnőttként is elfogadóbbak lesznek. A szerzők többsége amatőr író, vannak köztük gyerekek és felnőttek, többen valamilyen fogyatékkal élnek. (videóval)

80 gyermekkórház kap újabb mesekönyveket

Közel 20 ezer mesekönyvet gyűjtött össze támogatóitól a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A könyveket folyamatosan juttatják el a kórházaknak, hogy segítsék a kis betegek gyógyulását.

Idén is megtöltik Szeged Nagy Mesekönyvét

Idén is megtöltik Szeged Nagy Mesekönyvét

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Szegedi Városkép és Piac Kft. november eleje óta folyamatosan gyűjti a szegedi és Szeged környéki óvodák legkedveltebb meséit, melyekkel megtölti az előző évben, külön erre az alkalomra kifaragott Szeged Nagy Mesekönyvét.

A kis betegek könyvekkel vigasztalódhatnak

A kis betegek könyvekkel vigasztalódhatnak

Közel félezer mesekönyvet, foglalkoztatót és játékokat is gyűjtött az egyetem Klebelsberg Könyvtára a Könyvtári éjszakán. Az adományokat a gyermekklinika kis betegeinek juttatták el, akik így könnyebben viselhetik el a kórházi tartózkodás nehéz napjait.