Címoldal

Rekordkísérlet is lesz az autómentes naponFotógalériával

Rekordkísérlet is lesz az autómentes napon

Szeptember 22-én, pénteken, három helyszínen rendezik meg Szegeden az Európai Mobilitási Hét keretén belül az Európai Autómentes Napot. Ezúttal is az a cél, hogy az alternatív közlekedési eszközöket, valamint a tömegközlekedés előnyeit népszerűsítsék.

Életet mentek a rendőrök a határátkelőhelyen

Egy 74 éves szerb-magyar állampolgárságú férfi lett rosszul a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen a hétvégén. A kijelölt elsősegélynyújtó rendőr és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg az életét.

Megszűnik a csikorgás az Európa Ligetnél

Megszűnik a csikorgás az Európa Ligetnél

A városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén napirendre került a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. idei rekonstrukciós terve, melyből kiderült, hogy idén komoly összeget fordítanak a villamossínek karbantartására.

Stresszmentes napot rendeznek a TIK-ben

Stresszmentes napot rendeznek a TIK-ben

Életünk egyik fontos egészségkárosító tényezője lett mára a stressz. Az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja szerdai rendezvényének központjában ezért a lazítás és az aktív pihenés áll. A Stresszmentes napon a sok mozgás mellett tanácsokat is kérhetünk a stresszmnetes életmódról.

Megmentette a fáját Daniel Craig

Daniel Craigre (48), úgy tűnik, az évek során ragadt valami az általa alakított 007-es ügynök karakterébőll! A színész nemrégiben komoly küzdelmet folytatott azért, hogy megmentse a kertjében álló 27 méteres fát. - írja a Blikk

Rendőrök mentették meg a nőt

Vizes ruhában, átfagyott nőt találtak a rendőrök Szegeden, a Tisza-partján. A járőrök ölben vitték ki az asszonyt az ártérből, majd a rendőrautóba ültették és pokrócokkal melegítették, míg a mentők megérkeztek.

Szegedi kisfilmmel segítik az életmentést

Szegedi kisfilmmel segítik az életmentést

Laikusoknak szóló kisfilmen mutatják be a szegedi SBO-n dolgozó szakemberek, hogyan menthetjük meg azokat, akiknek hirtelen leáll a szívük. Az életmentésről szóló négyperces videót a TIK-ben és a sürgősségi osztályon forgatták.

Olvasót hamisított két könyvtáros

Az East Lake Megyei Könyvtár alkalmazottai kétségbeesetten próbálták megmenteni kedvenc könyveiket a selejtezéstől. - írja a fidelio.hu

Felkészültek a télre a szakemberek

Felkészültek a télre a szakemberek

szeged tv tartalom Felkészült a Környezetgazdálkodási Kft. a téli időszakra. A Katasztrófavédelemmel közösen ellenőrizték a hóeltakarításra rendszeresített gépeket. Folyamatos ügyelettel biztosítják, hogy fagy vagy havazás esetén azonnal indulhassanak az utakat megtisztítani. (videóval)

Füstmentes napot rendeznek a TIK-ben

Füstmentes napot rendeznek a TIK-ben

A leszokást segítő tanácsadással és a füst káros hatásait szemléltető kísérletekkel is várják az érdeklődőket a Füstmentes napon, szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A rendezvény célja visszaszorítani a dohányzást.

Korábbi híreink

Itt a vége, nem ment meg több bedőlt devizahitelest a kormány

Nem folytatódik tovább az ócsai projekt, a bedőlt devizahitelesek mentsváraként méregdrágán beindított beruházásról szóló kormányhatározatot hatályon kívül helyezték. - írja a Napi.hu

Az időjárás is támogatta Autómentes napot

Az időjárás is támogatta Autómentes napot

Ráijesztett ugyan a reggeli az eső azokra, akik az autómentes nap kedvéért kerékpárra vagy tömegközlekedési járműre akartak szállni, de végül kegyes volt az időjárás mindazokhoz, akik a mozgást és a friss levegőt választották.

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Az Európai Mobilitási Hét keretében az idén ismét megrendezik Szegeden az Autómentes Napot. Szeptember 22-én, csütörtökön délelőtt 10-től délután 3 óráig rengeteg programmal várják a szervezők az érdeklődőket.

Az ünnep napján Szegedre is jön mentesítő vonat

Az ünnep napján Szegedre is jön mentesítő vonat

Az augusztus 20-i állami ünnep miatt a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok. A tűzijáték után mentesítő vonat is indul Budapestről Szegedre.

Egy férfit mentettek ki a Tiszából Szegednél

Vízimentők, rendőrök és polgárőrök közösen mentettek ki egy férfit a Tiszából Szegednél szombaton este - közölte a police.hu-n a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Akadálymentesített színház: Tartuffe jelelve

Akadálymentesített színház: Tartuffe jelelve

Akadálymentesítve, azaz jelelve és narrálva is előadják két darabjukat a szegedi színház művészei. A Tisza-parti teátrum rendszeresen kínál akadálymentesített előadásokat nagyothalló, valamint vak és gyengénlátó nézőinek.

Füstmentes napot szerveztek a TIK-ben

Füstmentes napot szerveztek a TIK-ben

szeged tv tartalomA Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával közösen szervezte meg a TIK-ben a Füstmentes Napot, hogy így lépjenek fel a dohányzás ellen. Ugyanitt tartották az Egészséges Szegedért Program bemutatkozó rendezvényét is. (videóval)

Jótékonysági tavasznak ad otthont a Klauzál tér

Jótékonysági tavasznak ad otthont a Klauzál tér

Háromnapos Jótékonysági tavaszt rendeznek a szegedi Rotary klubok a hétvégén a Klauzál téren. A családi programok, koncertek és bemutatók mellett gyűjtést is szerveznek a szegedi babamentőknek.

Felmentették a sakkozó megverésével gyanúsítottakat

szeged tv tartalomElső fokon felmentette a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és a súlyos testi sértés kísérletének vádja alól a Szegedi Törvényszék azt a két rendőrt, akit Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségek béli sakkvezető 2012 júniusi bántalmazásával vádolt az ügyészség. Az ítélet nem jogerős.

Idős hölgyet helyeztek biztonságba a rendőrök

Állampolgári bejelentés érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön az esti órákban, amely szerint a szegedi Nefelejcs utcában lakó idős nőt több napja nem látták a szomszédok, viszont az udvaron világít a lámpa.

Archívum

A macska mentette meg a tűzhaláltól a családot

Nyári ruhában akarta megmászni az Alpokat

Amatőröknek hirdetnek tortasütő versenyt

Életet mentettek a rendőrök Röszkén

Megmenekültek a magára hagyott kutyatestvérek

Így mentheti meg a sündisznót!

Az idén is meghirdették a füstmentes napot

Így mentsd el az iWiW-es adataid

Idős nő életét mentették meg a rendőrök

Büntetést kapott, miközben életet mentett

Kutyája mentette meg a fulladástól a kiképzőt

Fél évtizede indult a dél-alföldi légimentés

Milliós ajándék a tűzoltóknak, mentősöknek

Életeket ment az SMS a svédeknél

Devizahitel: Tanácstalan a kabinet

Kidobott madarat mentettek az állatvédők

Szeged nem tervezi a hajléktalanok kitiltását

Az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány az Autómentes Napon

Balesetet is szimulálnak az Autómentes napon

Kismacskák miatt állt le a New Yorki metró

Váratlan vezetőügyész-váltás Szegeden

Petíció a vörös szőnyeg újrahasznosításáért!

Kezdeményezték a diákját bántalmazó tanárnő felmentését

A bíróság felmentette Nagy Sándort

Árvízi fogságból megmentett kutyusok

Határsértő életét mentették meg a rendőrök

Egyetemisták csikkmentesítik a Belvárost

Ócsai kudarc: új bérlői pályázatot kell kiírni

Újra életet mentettek a rendőrök

Kamion csúszott az árokba a 47-esen

Pucér férfit mentettek ki egy berlini kéményből

Egy réti sas lett az év első megmentett állata

A fagyhaláltól mentették meg őket

Néhány percen múlott a férfi élete

Kerékpárral a Munkácsy kiállításra

Autómentes nap: diszkóbaleset „élő adásban”

Solymos: Tóthnak mennie kell

Tűzoltóautóra mentette kölykeit