Címoldal

Gyöngyöt a disznók elé: 877 ezren nézték a vizes vb megnyitóját 3 magyar csatornán

„A TV-nézők döntöttek: magasan a Vizes VB nyitánya volt a legnépszerűbb produkció pénteken” Ezzel a címmel adott ki közleményt az MTVA. Azt írják, hogy a budapesti vizes világbajnokság pénteki, az M4 Sporton, a Duna TV-n és a Duna Worldön is közvetített megnyitóját összesen 877 ezer ember nézte. - írja a 444.hu

A vizes vb megnyitója többe kerül, mint a Sziget nagyszínpada az összes fellépővel

Már zajlanak a próbák és technikai beállások a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségének stílszerűen úszó színpadán a Lánchíd pesti hídfőjénél. Mintegy 2,4 milliárd forint megy el a látványra. Összehasonlításul: a Sziget Fesztivál nagyszínpada a technikával együtt idén százmillióból megvan. - írja a hvg

Botka László nyitotta meg Szeged filmfesztiválját Fotógalériával

Botka László nyitotta meg Szeged filmfesztiválját

– Szegednek abból jutott a legtöbb, amire legnagyobb szüksége van egy közösségnek: tudásból, tehetségből és teljesítményből – mondta Botka László abból az alkalomból, hogy szerdán délután a Belvárosi moziban megnyitotta a Zsigmond Vilmosról elnevezett filmfesztivált.

„Bekamerázzák” a belvárost a szegedi fiatalok

„Bekamerázzák” a belvárost a szegedi fiatalok

Fiatalok triciklire szerelt óriáskamerával járják a belvárost. Most azonban nem filmet forgatnak a város látnivalóiról, hanem a szerdán kezdődő Zsigmond Vilmos Filmfesztivált reklámozzák. Szeged Oscar-díjas díszpolgáráról elnevezett fesztiválnak az idén először ad otthont a Belvárosi mozi.

Rolling Stonesszal rohanna a totális őrületbe a vizes vb

A vizes világbajnokságnak nevezett pénzügyi vérfürdő nehezen értelmezhető a budapesti olimpiai pályázat nélkül. Úgy húzta a pályázat a vizes vb költségvetését, mint Hold a tengert. - írja az Index

Római térré válik a Móra-múzeum előtti park

Római térré válik a Móra-múzeum előtti park

Tizennyolc gladiátor vesz majd részt a küzdelmekben a Móra Ferenc Múzeum előtti téren a Múzeumok Éjszakája rendezvény keretében szombaton este. Ezen kívül lesz jelmezes felvonulás is, amit személyesen Julius Caesar vezet majd.

Munkahelyeket is teremt az új nagybani piacFotógalériával

Munkahelyeket is teremt az új nagybani piac

Péntek délután ünnepélyes keretek között átadták a Szegedi Ipari és Logisztikai Központban a Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piac létesítményeit, közvetlenül az M43-as szegedi bevezető szakasza mellett.

Megnyílt a Szivárvány-hét SzegedenFotógalériával

Megnyílt a Szivárvány-hét Szegeden

Történetében először, április 4–10. között Szeged rendezi meg a Szivárvány-hét nevű akcióhetet, melyet hétfőn nyitottak meg a Belvárosi Mozi előtti téren.

Jubiláló fesztivál, és Solymos múltjaFotógalériával

Jubiláló fesztivál, és Solymos múltja

Nem várt lelepleződés: az alpolgármester joghallgatóként tevékeny részese volt az első fesztiválnak.

Pénteken nyílik az Afrika kiállítás a múzeumban

Pénteken nyílik az Afrika kiállítás a múzeumban

Azt a bivalykoponyát is bemutatják a Móra Ferenc Múzeum frissen nyíló Afrika-kiállításán, melyet Almásy László gróf Szudánban ejtett el egyik expedíciója során. A tárlaton e mellett maszáj házzal, szurikáta-bujkálóval és az afrikai vadon izgalmas titkaival várják az érdeklődőket.

Korábbi híreink

Történések 1991-ben és napjainkban

Történések 1991-ben és napjainkban

Kerítés, temetés, kamionok, Trabant, kivonulás: ezekről is szó volt a Régi Zsinagóga kertjében, ahol megnyílt a Thealter színházi fesztivál. Huszonötödször.

Plázát nyitott az Elszo a Tábor utcában

Plázát nyitott az Elszo a Tábor utcában

Egy sikeres szegedi kisvállalkozás, a Szuper Elszo 57 Kft. és egy világcég, a Samsung sikeres találkozásának köszönhetően nyílt meg szerdán Szeged legújabb műszaki áruháza és szervize, a Smart Prémium Megoldások Pláza Szerviz a Tábor utcában. Az új egységet Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester nyitotta meg.

Kö7 az IH-ban: minden a tinikről szól

Kö7 az IH-ban: minden a tinikről szól

Az alkotó hét alatt minden nap más művészeti ágakba kóstolhatnak bele az érdeklődő fiatalok.

Kivirágzott a mandula a Reök-palotában

Kivirágzott a mandula a Reök-palotában

László Dániel festőművész, a 2013-as Szegedi Nyári Tárlat REÖK-díjasa alkotásaiból nyílt kiállítás a hét végén Mandulavirágzás címmel a Reök-palotában. A március 15-ig látható tárlat eddigi életművéből, az elmúlt tíz évből szemezget.

Megnyitották a szegedi kajak-kenu vb-t

Megnyitották a szegedi kajak-kenu vb-t

Hetvenhárom ország több mint ezer sportolójának részvételével szerdán este hivatalosan is megnyitották a Napfényfürdő Aquapolisban a szegedi ifjúsági és U23 kajak-kenu világbajnokságot. A futamok előestéjén Szeged város nevében Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a versenyzőket.

Megkezdődött a szabadtéri játékok idei évada

Megkezdődött a szabadtéri játékok idei évada

A Zorba, a görög című táncművel pénteken este megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok 83. évada. Az idén a Dóm téri csillagszínház öt produkciójának 16 előadására hatvanezer nézőt várnak. A fesztivál első bemutatójának négyezres nézőközönségét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Botka László polgármester köszöntötte.

Megnyílt a könyves város a Dugonics téren

Megnyílt a könyves város a Dugonics téren

Az idei, 85. Ünnepi Könyvhét Szeged számára különleges alkalom: az országos megnyitónak az idén a Tisza-parti város adott otthont. A betűbarátokat Solymos László alpolgármester köszöntötte, majd Végel László Kossuth-díjas regény- és drámaíró, a vajdasági magyar irodalom meghatározó alakja hivatalosan is megnyitotta az idei Ünnepi Könyvhét eseménysorozatát.

Táblaképfestők tárlata színesíti a szegedi nyarat

Táblaképfestők tárlata színesíti a szegedi nyarat

Megnyílt a Reök-palotában a XV. Táblaképfestészeti Biennálé szombaton. A szegedi fesztiválnyár legrangosabb képzőművészeti tárlatára idén kétszáznál több művész közel négyszáz alkotása közül választotta ki a szakmai zsűri azt a 98 képet, amelyet a július 13-ig látogatható tárlaton megtekinthetnek az érdeklődők.

Megkegyelmezett Yvette a borfesztiválnak

Megkegyelmezett Yvette a borfesztiválnak

Elhagyta térségünket az Yvette névre keresztelt vihar, így péntek estére elállt az eső, az időjárás is kegyeibe fogadta a város legnagyobb gasztronómiai seregszemléjét. Este fél 8-kor a Dugonics térről induló, rendhagyó flashmob jellegű nyitómenettel kezdődött a huszadik Szegedi Borfesztivál. A félezer táncos karneváli hangulatban haladt végig a Kárász utcán, majd a Széchenyi téren csatlakoztak hozzájuk a borrendek is.

Szépkorúak fotókiállítása nyílt a Senior Centerben

Szépkorúak fotókiállítása nyílt a Senior Centerben

Nyugdíjasok a szegedi közéletben címmel nyílt fotókiállítás pénteken hazánk európai uniós tagságának 10. és a szegedi nyugdíjas fotókör megalakulásának 3. évfordulója kapcsán a Senior Centerben. Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: Szeged városának kiemelkedően fontos a nyugdíjasok közéleti szerepvállalása.

Archívum