Címoldal

Mindenki örül Partfürdő nagy medencéjénekFotógalériával

Mindenki örül Partfürdő nagy medencéjének

szeged tv tartalom A Partfürdő felújított medencéjét használják a Sportuszodából kiszorult sportegyesületek és úszók nagy része. A városban egyébként is kevés a vízfelület, a SZUE évek óta telt házzal működik, így ott nincs lehetőség a bérlésre. Ezért is volt nagy segítség, hogy megnyitották a Partfürdő nagymedencéjét. (videóval)

Már a Röszke-Horgosi átkelő is használható

A nemzetközi személyforgalom számára is igénybe vehető a Röszke-Horgoš (Horgos) közúti határátkelőhely 2015. december 30-tól. A közúti határátkelőhely naponta 7-19 óra között tart nyitva.

Újra nyitották a röszkei kishatárátkelőt

Újra nyitották a röszkei kishatárátkelőt

SZEGED TV - Pintér Sándor magyar és Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter újra megnyitotta a Röszke-Horgos közúti határátkelőhelyet. A szeptember 16-i, migránsokkal történő összecsapások óta helyreállították a károkat, így újra megindulhatott a személyforgalom. (Videóval)

Benzinkutat nyitott Szegeden az Auchan

Benzinkutat nyitott Szegeden az Auchan

Szegeden nyitotta meg kedden 14. hazai töltőállomását az Auchan Magyarország Kft. Az áruházlánc célja, hogy minden hazai áruház mellett legyen benzinkút is, így a vevők a vásárlás mellett a kedvező árú tankolással is spórolhassanak kiadásaikon. Az ünnepélyes avatáson Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere is részt vett.

Újra vendégeket fogad a legendás Kass Szálló

Újra vendégeket fogad a legendás Kass Szálló

Eredeti funkcióját felelevenítve, vendéglátóhelyként újra nyílt csütörtökön az egykori Kass-szálló, a régi Hungária, a szegedi belváros egyik meghatározó műemlékének földszintje – tájékoztatta Gálosi Gyula, az üzemeltető cég egyik tulajdonosa az MTI-t.

Egyiptomi múmiák költöztek a Fekete házbaFotógalériával

Egyiptomi múmiák költöztek a Fekete házba

A Móra Ferenc Múzeum nagyszabású egyiptomi kiállításának második állomásaként pénteken délután a Fekete házban megnyílt az ókori mumifikálást, orvoslást és írást bemutató tárlat. A fáraók Egyiptomának harmadik kiállítási helyszíne a Móra Ferenc Múzeum főépülete lesz, ahol június 21-étől várják majd a látogatókat.

Új határátkelő nyílt Ásotthalomnál

Új határátkelő nyílt Ásotthalomnál

Megnyílt az Ásotthalom és a vajdasági Királyhalom közötti határátkelőhely. Az átkelő újra összekapcsolja a kulturálisan és hagyományaiban egységes területet, hogy ismét közel kerülhessenek egymáshoz az itt élők. Közelebb lesz egymáshoz a két eddigi zsákfalu, de közelebb kerül Szabadkához Szeged és Mórahalom is.

Hamarosan visszakapjuk a rakpartotFotógalériával

Hamarosan visszakapjuk a rakpartot

Az ATI-VIZIG szerdán a mindszenti mértékadó vízmércéhez tartozó folyószakaszokon is megszüntette az árvízvédelmi készültséget, így az Igazgatóság működési területén már nincs árvízvédelmi fokozat érvényben. A Tisza folyamatosan apadásának köszönhetően a jövő hét közepén a Huszár Mátyás rakpartot is visszakapják a szegediek.

Kaput nyitott Szeged új szállodája, az Art HotelFotógalériával

Kaput nyitott Szeged új szállodája, az Art Hotel

A folyamatos, kitartó városfejlesztés és a magántőke szegedi befektetései együtt képesek csak új munkahelyeket teremteni a városban. Ennek szép példája az Art Hotel – mondta Botka László polgármester szerdán Szeged legújabb négycsillagos szállodájának megnyitója alkalmából.

Új négycsillagos szálloda nyílik Szeged belvárosában

Három hét múlva már vendégeket fogad a csongrádi megyeszékhely belvárosában kétmilliárd forintos beruházással épült új, négycsillagos szálloda, az Art Hotel Szeged – közölte a szállodaigazgató csütörtökön a helyszínen.