Címoldal

Autópálya-matricát vesz? Jövőre erre figyeljen!

Autópálya-matricát vesz? Jövőre erre figyeljen!

Sok újdonságot hoz a jövő év az autópályás díjfizetésben – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. az MTI-hez eljuttatott közös közleményében szombaton.

Péntektől már válthatók az éves matricák 2018-ra

Péntektől már válthatók az éves matricák 2018-ra

Idén már december 1-től beszerezhetők a 2018-as országos éves és megyei e-matricák - közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Kedd éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya matricák

Kedd éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya matricák

Kedd éjfélig érvényesek a tavalyi éves országos és megyei autópálya matricák, szerdától már csak a 2017-es e-matricákkal lehet használni a díjköteles autópályákat és autóutakat.

Szombatról vasárnapra szünetel a mobilfizetés

Szombatról vasárnapra szünetel a mobilfizetés

Karbantartási munkák miatt május 7-én 22.00 órától május 8-án hajnali 3.00 óráig nem lehet vásárlásokat indítani a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben, így nem fog működni az országosan egységes mobilparkolás és az autópálya használatával összefüggő mobilfizetéssel megvásárolható e-matrica és HU-GO viszonylati jegy.

Tejelnek az autósok az államnak

Dörzsöli a markát az állam, megyei autópálya-matricából annyit vesz a magyar, mintha nem lenne holnap. A vártnál jobban alakulnak az e-matrica-bevételek az első csaknem két hónap eredményei szerint. - írja a hvg

Új időszámítás a sztrádán: már idei matrica kell!

Új időszámítás a sztrádán: már idei matrica kell!

Hétfő nulla órától már jó esélyük van az autósoknak arra, hogy megbüntetik őket, ha fizetős útszakaszokra tévednek anélkül, hogy megvették volna a 2016-ra érvényes új autópálya-matricájukat. Januártól Szegednél az M43-ason is fizetni kell.

Ujhelyi: hol az autópálya-matricák többletbevétele?

Ujhelyi: hol az autópálya-matricák többletbevétele?

"Az útonállás kormányának újabb papírja van arról, hogy hazudott!" - fogalmazott az Európai Parlament strasbourgi épületében megtartott sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

Sokan vettek tavaly megyei autópálya-matricát

Sokan vettek tavaly megyei autópálya-matricát

szeged tv tartalom Népszerű volt tavaly a megyei matrica az autózók körében. A megyei autópálya-matricákból Csongrád megyében is többet vásároltak, mint előtte az ország minden útjára érvényes haviból. Az árakat idén nem emelik, de két újabb útszakaszt vontak be a díjköteles rendszerbe. (videóval)

Így kergetett minket őrületbe a kormány

Tudja, mennyi elfuserált kormányzati beavatkozáson esett át az elmúlt öt évben? Ha van gyereke, valószínűleg sejti, mi zajlik az iskolákban, ha kereskedő, az új pénztárgépével kell vacakolnia, esetleg pórul járt a chipsadóval vagy az e-útdíjjal. Közben fizeti a folyton változó tranzakciós adót, és nézi, miként szórja a kormány a pénzt az elbaltázott devizafalura, és hogyan osztja ki a haveroknak a trafikokat, de még azt is elrontja.

Megismételhetik a taxisblokádot

Az egész országra kiterjedő blokádot hirdet az útdíjak ellen és a demokratikus Magyarországért egy Facebook-csoport, melynek tagjai március elsején az autópályákat és a főútvonalakat akarják lezárnii addig, amíg megállapodás nem születik, vagy le nem mond a kormány.

Korábbi híreink

Az utánfutók használatáért is fizetni kell

Akár a tavalyi autópályadíj tripláját is fizethetik azok a kisbuszosok, akinek a járművében legalább 8 ülés van és utánfutót is használnak. Január elsejétől ugyanis csak a maximum 5 plusz két üléses személyautók válthatnak változatlan áron matricát, az ennél több utas szállítására alkalmas buszok a D2-es kategóriába kerültek.

Csütörtöktől már fizetni kellene az M0-sért

A kormány szándéka szerint január elsejétől már csak autópálya-matricával lehet felhajtani az M0-s több szakaszára, számos települést elkerülő pályaszakaszára és a fővárosba bevezető autópályákra a városhatáron kívül, de még nem tudni, mikortól lehet megyei engedélyt vásárolni - írta a Magyar Nemzet.