Címoldal

A villamoson is fizethetünk már bankkártyávalFotógalériával

A villamoson is fizethetünk már bankkártyával

Az önkormányzat a „Cashless Szeged” koncepció keretében 2017 során több szolgáltatási területen vezetett be elektronikus fizetést. A készpénzhasználat nélküli fizetés rövidesen a tömegközlekedési eszközökön is lehetséges lesz.

Ismét lehet napijegy a sárga zónában

Ismét lehet napijegy a sárga zónában

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság hétfő reggeli ülésén a képviselők megvitatták a Szegedi Közlekedési Kft. vezetőjének beszámolóját a májusban üzembe helyezett új parkolási rendszer tapasztalatiról. Az egyik legfontosabb tanulság, hogy szükség lehet ismét a napi jegyek bevezetésére.

Csúcsra járt szombaton a RepülőnapFotógalériával

Csúcsra járt szombaton a Repülőnap

Az időjárás is a kegyeibe fogadta második Szegedi Repülőnap szervezőit, egy felhő sem volt az égen. Nem csoda, hogy ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a repülőtér bejáratára, annyian látogattak ki szombaton a rendezvényre, ahol számos program várta az érdeklődőket a levegőben és a földön egyaránt.

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustraFotógalériával

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustra

Rekord mennyiségű borászattal várja vendégeit az idén már hetedik alkalommal a Bor tér. Az őszi bormustrához szeptember közepén immár második alkalommal csatlakozik a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé. A szervezők szerint a két esemény jól kiegészíti, erősíti egymást.

Gondok vannak a parkolóórákkal

Gondok vannak a parkolóórákkal

szeged tv tartalom Hétfő reggelre nem működött az új parkolóórák egy része. Az üzemeltető Közlekedési Kft. szerint szoftverhiba okozza a problémát. A gyártó mérnökei ma Szegedre érkeztek, de üzemzárásig nem sikerült elhárítani a hibát. Aki nem működő parkolóóra miatt nem tud jegyet váltani, azt nem fogják megbüntetni. (videóval)

Több helyen is felújítják a villamoshálózatot

Több helyen is felújítják a villamoshálózatot

szeged tv tartalom A télen a fagyok miatt több síntörés is volt a város villamosközlekedési hálózatában, és az elhasználódása miatt más részeken is javítani kell a pályát. A közlekedési társaság két belváros csomópont váltórendszereit korszerűsíti az idei felújítási keretből. Az Európa Ligetnél csendesebb lesz a villamos. (videóval)

Elsőre jól vizsgáztak a szegedi parkoló automaták

Elsőre jól vizsgáztak a szegedi parkoló automaták

Szeged belvárosában június 6-tól működnek parkoló automaták, melyek a papír alapú rendszert váltották fel. Az elmúlt négy napban minden nap 2800 és 3000 között volt a parkoló automatákban vásárolt parkolójegyek száma. Ezek közül több mint 10%-ot úgynevezett „érintéses bankkártyával” (PayPass) fizettek ki.

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

szeged tv tartalom Június 6-án kedden reggeltől már csak az új automatákból vásárolt jeggyel lehet parkolni Szegeden. Az előre megvett, lyukasztós szelvények a jövő héten már nem érvényesek, akinek ilyen megmaradt, visszaválthatja. Az új automaták forint és euró pénzérmét, valamint érintős bankkártyát fogadnak el. Mobiltelefonnal továbbra is lehet parkolni, de már más mobilszámokkal. (videóval)

Nagy változások lesznek a parkolásban Fotógalériával

Nagy változások lesznek a parkolásban

Lassan 20 éve használjuk Szegeden a „lyukasztós” parkolószelvényt, azonban most elbúcsúzhatunk tőle, mivel június 6-tól már parkolóautomaták segítségével fizethetjük a parkolást. A városban 136 automatát helyeznek ki, ezek beüzemelése folyamatban van, a rendszer jövő héten kedden élesedik.

Már telepítik az új parkolóautomatákat

Már telepítik az új parkolóautomatákat

szeged tv tartalom Megérkeztek az új parkolóautomaták, a szakemberek megkezdték a beszerelésüket. Az új berendezésekből vásárolt jegyekkel június 6-tól lehet majd parkolni a belvárosban. Az autósoknak nem kell sokat gyalogolniuk a jegyért. (videóval)

Korábbi híreink

Ingyen internetezhetünk a villamosokon és trolikon

Ingyen internetezhetünk a villamosokon és trolikon

szeged tv tartalomJelenleg még csak néhány járműn érhető el a WIFI, és egyelőre csak a próbaüzem zajlik, az SZKT vezetése reméli, elnyeri tetszését a szegedieknek az internetelérés lehetősége. Abban is bíznak, hogy a közlekedés információk átadását is elősegíthetik az új szolgáltatással. (videóval)

Bővíteni szeretné flottáját az SZKT

Bővíteni szeretné flottáját az SZKT

szeged tv tartalomMegújítaná járműparkját a Szegedi Közlekedési Társaság. A cég több éves fejlesztési program keretében legalább 20, jobb esetben 40 alacsony padlós trolibusszal és 3-4 villamossal szeretné bővíteni a flottáját. Az újításra azért is szükség van, mert a régebbi járművekre a legtöbb idős utas csak nehezen tud felszállni. (videóval)

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Januártól eltűnnek a szegedi autók szélvédőire kiragasztott matricák. Az SZKT tovább korszerűsíti a parkolást: a jövő évi bérleteket már on-line is meglehet vásárolni. Májustól pedig teljes egészében átalakítják a parkolási rendszert – jönnek a napelemmel működtetett automaták.

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Uszodáról, parkolásról a közmeghallgatáson

Többek között Szeged új uszodájának terveit és a jövő májusban életbe lépő új parkolási rendszert is bemutatták a szegedieknek csütörtökön délután a közmeghallgatáson. Az eseményre megtelt a városháza házasságkötő terme.

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallgatás: bemutatják az új uszodát

Közmeghallatáson mutatják be Szeged új fedett uszodájának terveit csütörtökön délután 4 órától a városháza házasságkötő termében. Szó lesz még az uniós fejlesztésekről, a közlekedésről és a parkolási rendszer modernizálásáról is.

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Mobilitási Hét: Az autón kívül is van élet

Az Európai Mobilitási Hét keretében az idén ismét megrendezik Szegeden az Autómentes Napot. Szeptember 22-én, csütörtökön délelőtt 10-től délután 3 óráig rengeteg programmal várják a szervezők az érdeklődőket.

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

A 6. őszi bormustra, és a most debütáló Szegedi Repülőnapok és Légiparádé egymást jól kiegészítő, és nem egymással versengő rendezvények lesznek a jövő hétvégén. A két rendezvény főszervezői erről a Dóm téren tartott sajtótájékoztatón beszéltek.

Wi-fi a tömegközlekedési járműveken, ingyen 

Wi-fi a tömegközlekedési járműveken, ingyen 

Az önkormányzat tervei szerint 2017-re minden szegedi buszon, villamoson és trolin lehet majd ingyen internetezni. Először két villamoson és egy trolin tesztelik a wifi-rendszert, aki megtalálja, már használhatja.

Most már Szabadkának is van villamosa Szegeden

Most már Szabadkának is van villamosa Szegeden

Szeged Napja alkalmából Szabadka nevét vette fel az SZKT 217-es számú villamosa. Az ünnepélyes névadón a szerbiai város képviselőin kívül más testvérvárosok delegációi is megjelentek.

Munkába állt az új igazgató az SZKT-nál

Munkába állt az új igazgató az SZKT-nál

szeged tv tartalom Új igazgató vezeti a Szegedi Közlekedési Kft-t. Majó-Petri Zoltán egyelőre ismerkedik a céggel, de vannak olyan területek, ahol határozott elképzelésekkel vállalta a feladatot. A járatokat optimalizálni szeretné és fejlesztené a parkolási rendszert is. (videóval)