Címoldal

A vándorsólyom az idei év madara

A vándorsólyom az idei év madara

A vándorsólymot választotta a 2018-as év madarának a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Az állat több évtizednyi szünet után 1997-ben költött újra Magyarországon, ezért az egyesület a 20 éves évfordulóra emlékezve a 2018-as évet a világ leggyorsabb madarának szenteli.

Ez a madár most először jár Magyarországon

Már régóta várták a hazai madarászok a szibériai szürkebegyet, és komoly keresőakció is indult a megfigyelésére, de végül megtalálták a Szentendrei-szigeten. - írja a hvg

A tengelic a 2017-es év madara

A tengelic a 2017-es év madara

A tengelic, Magyarország és Európa egyik legszínesebb pintyféléjét választotta egy tavalyi internetes szavazáson a lakosság az idei év madarának, amely címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a különböző fajok vagy madárcsoportok, illetve azok élőhelyeinek védelmére szeretné felhívni a társadalom figyelmét.

Mérgeskígyókat mutatnak be a viperanapon

Mérgeskígyókat mutatnak be a viperanapon

A rákosi vipera napján, szombaton országszerte négy állatkertben és vadasparkban – többek között Szegeden is – megismerkedhetnek az érdeklődők hazánk legveszélyeztetettebb gerincesével.

Idén is indulnak a fülemüleséták!

Országszerte mintegy 50 helyszínen szervez rövid késő délutáni, kora esti sétát május végéig a fülemülék énekének meghallgatására a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

A búbos banka lett idén az év madara

A búbos banka lett idén az év madara

A búbos banka lett 2015-ben az év madara egy tavaly lezajlott internetes szavazás eredményeként - tájékoztatta hétfőn a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-t.

Tárlat mutatja be az Év madarát a bibliotékában

Tárlat mutatja be az Év madarát a bibliotékában

Az év madaráról, a gyurgyalagról nyílik kiállítás kedden a Somogyi-könyvtár Rókusi fiókkönyvtárában. A Vértói úti bibliotéka színes fotókkal illusztrált könyvajánló- és ismeretterjesztő kiállítással hívja fel a figyelmet a hosszú távú vonulóként májustól szeptemberig hazánkban tartózkodó egyik legszínpompásabb madárra.

Az év madarát mutatják be az Agórában

Az év madarát mutatják be az Agórában

A 2013-as év madarának választott gyurgyalag természetvédelmi problémáiról és a faj fotózásáról hallhatnak előadást az érdeklődők a Szent-Györgyi Albert Agórában csütörtök délután. Hazánk egyik legszínpompásabb madarának állományát táplálkozása és fészekrakási szokásai miatt ma már számos veszély fenyegeti.