Címoldal

Szerdától téli terhelésre készül a közútkezelő

Szerdától téli terhelésre készül a közútkezelő

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet - hívja fel az autósok figyelmét a közútkezelő. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a társaság szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el.

Téli üzemmódra váltott a Közútkezelő is

Téli üzemmódra váltott a Közútkezelő is

szeged tv tartalom 150 fő dolgozik november 10-től 24 órás ügyeletben, hogy fagyás vagy hóesés esetén a lehető legrövidebb időn belül járhatóvá tegyék az utakat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szegedi Mérnökségen is megtartották a téli átálláshoz kapcsolódó gépszemlét. (videóval)

Hamarosan elkészül a nemzeti tengelysúlymérő rendszer

A nemzeti tengelysúlymérő rendszer (tsm) kivitelezési munkálatai a jövő hét végére minden frekventált helyen befejeződnek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Befejeződött a buszmegállók felújítása

Befejeződött a buszmegállók felújítása

szeged tv tartalom Az idén 6 buszmegállót újított fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szegeden. A nagy forgalom és a nehéz járművek miatt leromlott burkolatok helyett tartós bazaltbetont építettek be az úttestbe. (videóval)

Három buszmegálló újul meg a nyáron

Három buszmegálló újul meg a nyáron

Hétfőtől három buszmegállót is felújítanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei Szegeden: a Csongrádi sugárúton kettő, a Mars téren pedig egy buszöböl fiatalodik meg.

Felújítják a jelzőlámpákat: forgalomkorlátozás lesz

Felújítják a jelzőlámpákat: forgalomkorlátozás lesz

Forgalomirányító jelzőberendezések felújítását végzik a következő hetekben Szegeden a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából. A munkálatok idején az érintett csomópontokban ideiglenesen kikapcsolják a forgalomirányító berendezéseket, emiatt időszakos torlódások várhatóak a város forgalmasabb csomópontjaiban.

Téli időszámításra kapcsolt a közútkezelő

Téli időszámításra kapcsolt a közútkezelő

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Országos Közutak Kezelési Szabályzatának előírásai szerint minden évben november 10-én áll át téli üzemmódba. Bár a tavaszias novemberi időjárás miatt még nincs szükség beavatkozásra, a társaság mind a 93 mérnökségén – így Szegeden is – lezajlottak már a gépszemlék.

Ismét javítási munkák kezdődnek az algyői hídon

Ismét javítási munkák kezdődnek az algyői hídon

Hétfőn ismét félpályás útlezárással járó javítási munkák kezdődnek a 47-es főúton Szeged és Hódmezővásárhely között az algyői Tisza-hídon – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-t.

Sávlezárás mellett javítják a Bertalan-hidat

Sávlezárás mellett javítják a Bertalan-hidat

A dilatációs szerkezetet cseréli a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Bertalan-hídon szerdától. A munkálatok idejére – várhatóan két hónapra – 2-szer 1 sávosra szűkül a 2-szer 2 sávos útpálya. A korlátozás miatt időszakosan torlódások kialakulására és menetidő növekedésre lehet számítani.

Ismét garanciális javítási munkák az algyői hídon

Garanciális javítási munkák kezdődnek kedden a 47-es főúton Szeged és Hódmezővásárhely között az algyői Tisza-hídon - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t.

Korábbi híreink

Folytatódik a Kossuth Lajos sugárút felújítása

Folytatódik a Kossuth Lajos sugárút felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán külső kivitelezők bevonásával útfelújítási munkákat végez. A projekt tavaly november 4-én indult, majd az időjárási viszonyokra való tekintettel év végén felfüggesztették a szakemberek a munkálatokat, amelyeket a tervek szerint február 10-étől, hétfőtől folytatnak.

Télen ismét az autósoké a Kossuth Lajos sugárút

Télen ismét az autósoké a Kossuth Lajos sugárút

Kedden délutántól szünetelnek az útfelújítási munkálatok a Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán. A kivitelező teljes szélességében visszaadja a területet a forgalomnak. A terelőtáblákat beszedik, és a környező utcákból is ki lehet majd hajtani a sugárútra, az óránként 30 kilométeres sebességkorlátozás továbbra is érvényben marad. A beruházást tavasszal folytatják.

Az országban többfelé havazik és erős szél fúj

Az országban többfelé, így Tapolca, Kisbér, Tatabánya, Kiskőrös és Baja térségében havazik, Kápolnásnyék környékén intenzíven esik a hó. Kiskunhalas és Szeged környékén havas esőre kell számítania a közlekedőknek, és sokfelé erős szél fúj - tájékoztatta az Útinform hétfő déli adatai alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-t.

Megváltozik a terelés a Kossuth sugárúton

Megváltozik a terelés a Kossuth sugárúton

Három hete zajlik a Kossuth Lajos sugárút felújítása. A november 5-én indult beruházás kedden újabb fázisához ér: az eddig elkészült sávokra terelik át a forgalmat a szakemberek. A munkák a szegélybontási és építési munkákkal folytatódnak az időjárási viszonyoknak megfelelően.

Megújul a Kossuth Lajos sugárút burkolata

Megújul a Kossuth Lajos sugárút burkolata

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az új, országos szinten 33 milliárd forint összértékű útfelújítási munkálatainak keretében felújítja a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszát. A munkálatokat a kivitelezők keddtől, több ütemben végzik el. Az elkövetkezendő hetekben az erre közlekedőknek torlódásra kell számítani.

Garanciális javítás kezdődik az algyői Tisza-hídon

Szerdától garanciális javítási munkákat végez a Hídépítő Zrt. az algyői Tisza-hídon – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-t.

Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen

Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól. A helyiek szerint ennek a "társadalmi eseménynek" köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát.

Teljesen megújul a domaszéki bekötő út

Az Új Széchenyi Terv keretében Csongrád megyében is folytatódnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett mellékutak felújításai. Csongrád megyében július 16-án a munkaterület átadásával megkezdődött a domaszéki bekötőút mintegy 1 kilométeres szakaszának korszerűsítése 364 millió forintos forrásból.

Garanciális javítás a 43-as főút szegedi szakaszán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő 43-as számú főút Csongrád megyei szakaszán július 2-5. között Szeged belterületén, egy-egy sávot érintő útlezárás mellett garanciális javítási munkálatok zajlanak.

Szegeden is javítja az utakat a közútkezelő

Szegeden is javítja az utakat a közútkezelő

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő 43-as számú főút két Csongrád megyei szakaszán május 28. és június 12. között Desz település után félpályás, Szeged belterületén egy-egy sávot érintő útlezárás mellett garanciális javítási munkálatok zajlanak.

Archívum