Címoldal

Cicamentés Szegeden: dolgozzanak kevesebbet!

Cicamentés Szegeden: dolgozzanak kevesebbet!

Több mint száz állatot mentettek meg, és adtak szerető gazdákhoz. Jó lenne, ha kevesebb munkájuk lenne idén, ám ez nem valószínű.

Az unokának esett le, hogy a nagyi három cicája közül egy nem is cica

Egy kansasi nagymama rendre megengedi, hogy a környék macskái a verandáján aludjanak, de kiderült, hogy nem csak macskák élnek ezzel a remek lehetőséggel. - írja a nol.hu

Két pici kandúr már boldogan dorombol

Cica-örökbefogadó napot tartott az Országos Állatvédelmi Alapítvány a szegedi Tesco Extra áruházban. Két csöppség hamar gazdára talált, emellett az állatbarát vásárlóknak köszönhetően csaknem 50 kilogramm tápadományt is összegyűjtöttek a szervezet munkatársai.

Hagyjátok a fekete macskákat!

Az Orpheus Állatvédő Egyesülethez több jelzés is érkezett, miszerint közösségi oldalakon, állatmenhelyeknél, állatvédő szervezeteknél halloween idején megnövekszik a kereslet a fekete macskák iránt. Seres Zoltán, az állatvédő szervezet vezetője arra kéri a szervezeteket, cicamentőket, fekete cicáknak gazdát kereső lakosságot, hogy csak felelős gazdijelöltek számára adjanak örökbe állatokat.

A ninja-macskák léteznek! Elképesztő cuki fotókkal bizonyítjuk be!

Tedd Ne tedd A macskák különleges lények. Mindenki, akinek van otthon cicája, vagy játszott már valaha a szőrös kis négylábúakkal, az tanúsíthatja, hogy igencsak furcsán tudnak viselkedni és talán pont ezért imádjuk őket ennyire. - írja a glamour.hu

1100 macska előtt házasodott össze ez a pár

Tedd Ne tedd Egy esküvő szervezése korántsem egyszerű. Meghívókat küldeni, dekorációt egyeztetni, menüt összeállítani. A végén pedig úgyis akad valaki, akinek nem kifogásol majd valamit az esküvő kapcsán. - írja a glamour.hu

Már 2,5 éve úton van a srác, aki macskájával együtt vágott neki Ausztrália felfedezésének

Willow több mint 50 ezer kilométert tett meg Ausztáliában gazdája oldalán. Rich és macskája egy lakóautóval vette a nyakába a kontinenst még 2015 májusában. - írja a nuus.hu

Egyelőre macskaköves marad az Egressy utca

Egyelőre macskaköves marad az Egressy utca

Szeged belterületén mintegy 3 kilométer útszakasz kőburkolatú. Több utcában is megmaradt a régi macskakő, de amíg a közműveket nem újítják meg alattuk, a aszfaltozni sem lehet. Ezért kell még várni az újszegedi Egressy Béni utca felújítására is.

Doromboló négylábúaknak keresnek gazdit

Doromboló négylábúaknak keresnek gazdit

szeged tv tartalom Örökbefogadó napot tart mostantól minden hónap első keddjén a szegedi Mancstanya. Az alkalmakon nem csak gazdákat keresnek az állatoknak, de a felelős állattartásról is hasznos információkat tudhatnak meg a látogatók. Az örökbefogadások helyszíne a Szegedi Kisállat-Ambulancia, ahol a gazdára találó állatok rögtön helyben meg is kapják a szükséges oltásokat. (videóval)

Pusztai macska érkezett a Vadasparkba

Pusztai macska érkezett a Vadasparkba

Újra látható a Szegedi Vadasparkban az egyik legimpozánsabb macska, a ritkaságnak számító manul, vagy más néven pusztai macska. Pár éve már élt az erdei kifutójában egy egyede, de egy időre le kellett mondani az érdekes kinézetű állat látványáról a látogatóknak, mivel elpusztult. Most azonban újra látható.

Korábbi híreink

Így védd meg karácsonyfádat a házi kedvencektől

A kutyák és macskák nagyon cukik az év legtöbb napjában, karácsonykor viszont könnyedén pusztító vadállattá változhatnak, és ilyenkor általában a karácsonyfát szemelik ki prédájuknak. Mutatunk pár ötletes megoldást ennek kivédésére. - írja a trendblog.hu

Kóbor cicákon segítettek az állatvédők

Kóbor cicákon segítettek az állatvédők

szeged tv tartalom„Macska-mentesítették” a Zsinagóga környékét. Most már nem kell kerülgetni a több tucatnyi négylábút a Hajnóczy utca környékén. Egy állatvédő egyesületnek köszönhetően a macskákat ivartalanították és jobb körülmények közé helyezték. (videóval)

Pályázattal csökkenhet a kóbor állatok száma

Pályázattal csökkenhet a kóbor állatok száma

Egymillió forintos támogatást nyert el egy nemzetközi pályázaton a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, a pénzt kizárólag ivartalanításra lehet fordítani. A programtól azt várják, hogy csökkenjen a kóbor állatok száma Szegeden.

Előzzük meg a kutyapánikot a tűzijáték idején

Előzzük meg a kutyapánikot a tűzijáték idején

Az ünnepi tűzijáték a házikedvencek rémálma is lehet. Az állatok a durranásokat sokkal erősebben hallják, mint az emberek, ezért az számukra szinte elviselhetetlen. Az állatvédők szerint mindenképpen zárt helyen kell tartani ilyenkor a háziállatokat.

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Augusztus 14-én, vasárnap estig kutyák és cicák várják leendő gazdájukat az Árkád Bevásárlóközpontban. Az örökbefogadás mellett szórakoztató kutyabemutatókkal és érdekes előadásokkal várja az érdeklődőket a Tappancs Alapítvány csapata.

Vigyázzunk az állatokra a hőségben

Vigyázzunk az állatokra a hőségben

szeged tv tartalomAkár hőgutát is kaphatnak az állatok a nyári melegben. A kutyák és macskák fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért fontos a számukra az árnyékos, hűvös hely biztosítása. Ilyenkor a sétáltatással is óvatosabbnak kell lennünk: ne menjünk a kutyával futni, és inkább rövidebb távon sétáltassuk a kora reggeli órákban. (videóval)

Ezekre a képekre kattantak rá most milliók a Facebookon

Azt gondolnánk, hogy macskás képek terén már nehéz újat mutatni, de egy 69 éves brit férfinak sikerült. - írja a hvg

Alsónadrág- és zoknilopó macskát füleltek le Új-Zélandon

A kleptomániás házi kedvenc gazdája arra kéri a károsultakat, hogy jelentkezzenek nála, ha szeretnék visszakapni hiányzó ruhadarabjaikat. - írja a hvg

Macskássy Izolda alkotásai a zsinagógában

Macskássy Izolda alkotásai a zsinagógában

Macskássy Izolda festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál keretében október 26-án, hétfőn délután fél 6-kor az Új Zsinagóga Mártír termében.

Vegyen cicát potom negyedmillió forintért!

Elképesztően édes, az illata finom prémes. Ő Bengal Twins Lunar Eclipse, a 4 hónapos bengáli kislány cica, amely 250 ezer forintért a gazdáját keresi. Ha valaki tenyésztené, az félmilliót fizet. - írja a Borsonline

Archívum

Vadmacskáért rajong egy házi cica

Macska riasztotta a segélyközpontot

Túlélte a 110 km/h-s száguldást a macska a tetőn

Lebukott a drogfutár macska

Kismacskák miatt állt le a New Yorki metró

A szomszéd nő bugyijait lopkodta a macska

A Szkalla lányok a Nyári kavalkádon

Állatfesztivált rendez a Tappancs a ligetben

Egy macska lehet a polgármester?

Fogyózni megy a dagi macska

A sztyeppék macskája a Vadasparkban

Tetten érték a bűnöző macskát

Macskákkal jubilált Haumann Péter

400 ezer forintba kerül a kistigris

Londonban is lesz macskasimogató kávézó

320 kilométerről hazatalált a floridai szupermacska

Vigyázzunk kedvenceinkre szilveszter napján

Mágneses nyakörvvel lopta a kulcsokat egy macska

Negyvenéves Frakk, a macskák réme

Meglógott a méregdrága macska

A tűzijáték nem a kutyáknak való!

550 macskája miatt otthagyta feleségét