Címoldal

Tömegbaleset történt az M43-as autópályán

Nyolc jármű, köztük két kisbusz összeütközött az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán, Csanádpalota közelében szombat délelőtt, a balesetben többen megsérültek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Kamion és autószállító ütközött az M43-ason, egy ember meghalt

Összeütközött egy kamion és egy autószállító csütörtökön az M43-as autópályán Kövegynél, a határ felé vezető oldalon, egy ember életét vesztette - közölte az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Úton a kultúrák földjén - új kiállítás a múzeumban

Úton a kultúrák földjén - új kiállítás a múzeumban

Rovásírásos íjcsontlemezt és egy hamvasztásos sír tárgyait is bemutatják a szegedi Móra Ferenc Múzeum új időszaki kiállításán. A tárlaton az M43-as autópálya régészeti feltárásakor meglelt tárgyakat láthatják az érdeklődők, összesen közel százat.

Kamion és teherautó ütközött az M43-ason

szeged tv tartalom Csirkéket szállító kamionnal ütközött egy teherautó az M43-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a hajnali órákban. A mentők mindkét sofőrt kórházba vitték.

Négy autó ütközött az M43-as autópályán

Négyen megsérültek, amikor négy jármű összeütközött az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán csütörtök kora délelőtt Csanádpalota közelében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Arad most már tényleg csak egy ugrás

Arad most már tényleg csak egy ugrás

Nyolc percnyi utazás – már csak Schengent kell megvárni, és tényleg újra a szomszédban lesz Arad!

Végre! A határig nyúlt az M43-as

Végre! A határig nyúlt az M43-as

Elkészült az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakasza. Csongrád megye főútjai, és az azok mentén élők végleg föllélegezhetnek.

Egy év múlva Szegedtől a határig ér a sztráda

Egy év múlva Szegedtől a határig ér a sztráda

Teljessé válik jövőre az M43 autópálya, a 2011. április 20-án forgalomba helyezett Szeged–Makó szakaszhoz kapcsolódik majd a Makó és Nagylak – román országhatár – közötti útszakasz. Ha a román oldalon is elkészül a mintegy 40 kilométeres szakasz, jövő év közepére létrejöhet Araddal, Temesvárral és Dél-Erdéllyel az első autópálya-kapcsolat.

Új zajtérkép készül: csendesebbek a Pesa-k

Új zajtérkép készül: csendesebbek a Pesa-k

Új zajtérkép készül Szegedről. Utoljára 2008-ban mérték fel a város zajszintjét, azóta jelentősen javult a helyzet: az M43-as sztráda kivezette a forgalmat a városból, az új Pesa villamosok pedig feleannyi zajt bocsátanak ki, mint elődeik. Szeged a nagyvárosok mezőnyében jó helyen áll: csendes városnak számít.

Két kamion ütközött az M43-as autópályán

Egy ember megsérült, amikor két kamion összeütközött az M43-as autópálya 1-es kilométere közelében Szeged határában kedd délelőtt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Korábbi híreink

Szemben ment a forgalommal az autópályán

Szerencsére nem történt baleset abból, hogy egy román autós szembe hajtott a forgalommal az M43-as autópályán. A szabálytalankodó sofőrt egy egy szabadnapos rendőr állította meg.

Nyomozás az M43-ason történt szennyezés miatt

Nyomozás az M43-ason történt szennyezés miatt

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított a rendőrség az M43-as autópályán péntek hajnalban történt szennyezés ügyében - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére kedden.

Továbbra sem használható az M43-as egy szakasza

Továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán a maroslelei lehajtónál, ahol péntek hajnalban ragacsos, szilikon alapú anyag folyt az úttestre egy teherjárműből – közölték az Állami Autópálya-kezelő Zrt. ügyeletén az MTI érdeklődésére.

Tűz miatt rosszak a látási viszonyok az M43-ason

Tűz miatt rosszak a látási viszonyok az M43-ason

Kigyulladt egy bozótos, olajfás terület hétfő délelőtt Szeged mellett, a sándorfalvi útnál; a szél a füstöt az M43-as autópályára fújja, ezért ott rosszak a látási viszonyok - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel.

Több támogatás: tovább épül az M43-as autópálya

Több támogatás: tovább épül az M43-as autópálya

A kormány összesen több mint 9 milliárd forinttal növeli az M43 építésének támogatását a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint. Az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti, 23,1 kilométeres szakasza a tervek szerint 2014 szeptemberére épül meg.

Átszakította a korlátot egy kamion az M43-ason

Eddig tisztázatlan okok miatt átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M43-as autópályán a 47-es számú főút kihajtójánál csütörtök hajnalban.

2014 végére a határig érhet az M43-as autópálya

Tovább folytatódik az M43-as építése Makótól az országhatárig. A kétszer két sávos autópálya szakasz megépítésével 2014 év végére Szegedtől a határig 62,2 km hosszan autópályán közlekedhetnek az autósok.

Csak tavasszal lesz ítélet a kamionos ügyében

Csak tavasszal lesz ítélet a kamionos ügyében

Várhatóan csak áprilisban hoz ítéletet a Szegedi Járásbíróság annak a román kamionosnak az ügyében, aki az M43-as autópályán tavaly októberben tizennégy halálos áldozattal járó tömegszerencsétlenséget okozott - közölte a per szerdai tárgyalási napján Juhász Zsuzsanna bíró.

Építőipari Nívódíjat kapott a Móra-híd

Építőipari Nívódíjat kapott a Móra-híd

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós források segítségével megvalósult M43-as autópálya Szeged-Makó szakaszán található Móra Ferenc híd 2012. évben a közlekedési létesítmény kategóriában Építőipari Nívódíjat kapott.

Gyalogost gázoltak az M43-as autópályán

A helyszínen életét vesztette egy gyalogos férfi, akit egy német rendszámú személygépkocsi ütött el az M43-as autópályán vasárnapra virradóra – mondta el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Archívum