Címoldal

Majtényi: egyszer bukjon Orbán Viktor, de nagyot

Az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje szerint március tizenötödike is arra tanít, hogy a Orbán rezsimje nem tart örökké, bármikor eljöhet a forradalom csodája. Majtényi László beszédében Martin Luther Kinget idézte: ne merüljetek el a kétségbeesés tengerében. - írja a nepszava.hu

Botka: „A szegediek bíznak a közösség erejében”

Botka: „A szegediek bíznak a közösség erejében”

– Szeged érti a szabadság és az igazságosság szavát. Ezért fejlődtünk a legjobban a magyar nagyvárosok közül az elmúlt évtizedben – mondta ünnepi beszédében Kossuth Lajos szobra előtt Botka László polgármester.

Zászlóerdő várja a nemzeti ünnepet SzegedenFotógalériával

Zászlóerdő várja a nemzeti ünnepet Szegeden

Szeged legfontosabb közterein, közlekedési útvonalain és épületein lobognak a nemzeti uniós és városi zászlók. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft munkatársai évente tíz alkalommal helyezik ki, majd szedik le a zászlókat a városban.

"Ez egy kelepce volt" - 30 éve zajlott le a lánchídi csata

A hivatalos, a KISZ és az MSZMP által szervezett szocialista ünneplés 1986-ban még nem ismert alternatívát. Amikor abban az évben néhány ezer fiatal mégis az utcára vonult ünnepelni, a rendőrség brutálisan beavatkozott. Kereken 30 éve zajlott le az úgynevezett "Lánchídi csata". - írja a hvg

Március 15 - a megmozdulás napja

Kiabáló lengyel-magyar kokárdás bácsik, Kiszel Tünde a kis földalattin, kockás sálas kutya, lelkes fiatalok, nehezen mozgó, de kitartó idősek. Vonulás, menetelés helyszínről helyszínre a legkülönbözőbb ügyek mentén. Egy valami azonban közös: itt mindenki elégedetlen. - írja a Stop.hu

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójára számos ünnepi programmal készül Szeged. Idén is a hagyományos helyszínen, a Klauzál téren emlékezhetünk a márciusi ifjakra. Az ünnep szónoka Szabó Sándor országgyűlési képviselő lesz.

A hatalom nem uralkodhat a polgárai fölöttFotógalériával

A hatalom nem uralkodhat a polgárai fölött

Petőfi-telepen pénteken délelőtt a helyi iskola, óvoda, a művelődési ház és könyvtár, a civil szervezetek vezetői, valamint Szénási Róbert, a városrész önkormányzati képviselője koszorúztak a főtéren lévő Petőfi szobornál. Az ünnepség ezután a helyi művelődési házban folytatódott.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz március 15-én

Március 15-én, kedden az 1848-as forradalom és szabadságharc 168. évfordulójára rendezett városi ünnepség idején forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak Szegeden.

A civilek kellemetlen meglepetést ígérnek

A Terrorelhárítás Központ lezáratja a Nemzeti Múzeum környékét március 15-én, ahová a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság ugyanarra a napra demonstrációt jelentett be. A döntés oka, hogy „az intézkedéssel érintett területen védett személy részvételével megtartott nagy létszámú állami rendezvény kerül megtartásra". - írja a nol.hu

Fél a kormány a nagy tüntetéstől?

Délután 1-ig senki nem mehet be egy jókora területre Budapesten március 15-én. A tanártüntetés délután 3-kor kezdődik. - írja a hvg

Korábbi híreink

Március 15-én a fővárosban tüntetnek a közoktatásért

A miskolci Herman Ottó Gimnázium támogatói körét adó Tanítanék-csoport a nemzeti ünnepre szervezte meg a következő tiltakozást a közoktatás átalakításáért, de kiállnak a közalkalmazotti szféra ügyei mellett is. - írja a hvg

Az ellenzék ünnepelhet március 15-én a Nemzeti Múzeumnál

Idén elmaradhat Orbán Viktor beszéde a Nemzeti Múzeumnál. A Büki Zoltán vezette Demokratikus Magyarországért Civil Társaság jelezte igényét egy ellenzéki megemlékezés és tüntetés megtartására a Nemzeti Múzeumnál, a bíróság a rendőrségi elutasítást követően nekik ítélelte oda területet - értesült a hvg.

Botka: A szabadság szele mindig Európából fújt!

Botka: A szabadság szele mindig Európából fújt!

Méltóságteljesen emlékeztek a márciusi ifjakra a szegediek a forradalom és szabadságharc 167. évfordulóján a Klauzál téren. Az ünnepség szónoka, Botka László polgármester beszédében ezúttal azt hangsúlyozta, ha a szabadság szótól valaki meg akarja fosztani a demokráciát, a lényegét akarja elpusztítani. Mert, aki illiberális demokráciáról beszél, az a nemzet szabadságát és a demokráciát akarja leépíteni.

Beintettek az iskolák a Kliknek

Nem támogatják, hogy a diákok iskolai szervezésben „politikai színezetű” rendezvényeken vegyenek részt – így indokolta a váci Madách gimnázium tantestülete, miért utasítja el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sajátos toborzóját. Összesen 263 iskola jelezte: nem kérik, hogy diákjaikat elbuszoztassa a HM a március 15-i állami ünnepségre.

Középiskolásokat toboroznak a március 15-re

A Magyarinfo blog közzétett egy váci iskolaigazgatóknak címzett levelet, amiben 10-10 diákot várnak tőlük a március 15-i állami ünnepségre. Buszozást megszervezik, ingyen ebédet is kapnak a kísérőtanárral együtt. Pest megye öt körzetéből összesen 250 diákra számítanak, a szülőknek előre hozzá kell járulniuk, hogy a sajtó felvételt készíthessen róluk, mint közönségről.

Szerény kormányfői teljesítmény

Kísérletet tettünk arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédéről lehántsuk a szóvirágokat és a történelmieskedő képtelenségeket (ilyen például az 1848-as rezsicsökkentés), és a tényszerű kijelentések valóságtartalmát vizsgáljuk csupán. E tekintetben szerény a kormányfői teljesítmény.

Botka: „Demokrácia nélkül nincs élhetőbb világ!”

Botka: „Demokrácia nélkül nincs élhetőbb világ!”

Méltóságteljesen emlékeztek a márciusi ifjakra a szegediek a forradalom és szabadságharc 166. évfordulóján a Klauzál téren. A város központi ünnepségének szónoka, Botka László polgármester ezúttal azt hangsúlyozta ünnepi beszédében, hogy a szegediek elutasítják a gyűlölködést, nem kérnek a félelemből és a szélsőségekből, nem lehet őket sem zsarolni, sem fenyegetni és nem a szavaknak, hanem a tetteknek, az eredményeknek hisznek.

800 forintos órabérért keresnek embereket 15-re

A Kossuth térre és a Múzeum kerthez keres jelentkezőket egy hostess ügynökség, pont oda, ahol az állami megemlékezések is lesznek és Orbán Viktor is beszédet mond.

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára számos ünnepi programmal készül Szeged és a város településrészei. Idén is a hagyományos helyszínen, a Klauzál téren emlékezhetünk a márciusi ifjakra. Az ünnep szónoka Botka László polgármester, országgyűlési képviselő lesz.

Elmarad a Dugonics téri megemlékezés!

Elmarad a Dugonics téri megemlékezés!

Az elmúlt 24 órában az egész ország hótakaró alá került, Szegeden 10-15 centiméter hó esett. A rendkívüli időjárás miatt elmarad a mára meghirdetett március 15-i megemlékezés és a Dugonics tér ünnepélyes átadása.

Archívum