Címoldal

Agyagba döngöli az ÁSZ az ellenzéket

A Jobbik folytatja az adománygyűjtést, az LMP után a Demokratikus Koalíció is bejelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a jogtalannak tartott büntetést. Újabb csatájához ért a számvevőszéki háború. - írja a nepszava.hu

Andor László: A szabadulószoba kijárata

Az LMP karácsonyi nagygyűlésének nyitó zeneszáma az LGT legendás dala, a Mindenki volt. Egyik strófája segít megérteni az ellenzék helyzetét: „És mindenki hagyná a másikat, hogy énekeljen úgy, ahogy szívéből fakad. És mindenki várná a pillanatot, mikor együtt fújhatjuk a dallamot.” A társadalom változást áhító nagyobbik fele fogyatkozó türelemmel nézi, hogy az ellenzéki formációk mindegyike úgy énekel, ahogy a szívéből fakad, és nagyon várja a pillanatot, amikor végre együtt fújják a dallamot. - írja a 168ora.hu

Csak a Fideszt nem vizsgálja az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék nem szeppent meg attól, hogy múlt héten másfél-kétezer ember tiltakozott a Fidesz székházánál a Jobbikra kiszabott rekordbüntetés miatt. Az ÁSZ ott folytatja, ahol a Jobbiknál abbahagyta: a Párbeszédet, az Együttet, az LMP-t, a Demokratikus Koalíciót, a Liberálisokat és az MSZP-t is több millió forintra akarja bírságolni a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette szervezet. - írja a nepszava.hu

Szél Bernadett: A Fidesz leváltható

Szél Bernadett: A Fidesz leváltható

Teljes megújulásra, a politikai szemlélet gyökeres megváltoztatására van szükség Magyarországon – mondta Szegeden Szél Bernadett. Az LMP miniszterelnök-jelöltje egy 1400 milliárd forintos költségvetési átstrukturálást is elengedhetetlennek tart annak érdekében, hogy ne csak a leggazdagabbak járjanak jól a jelenlegi adórendszerrel.

Orbán Viktor „ordas nagyot lódított”

A kormány 80 milliárd forint értékben nyújtott adókedvezményt „kedvenc multinacionális cégeinek” 2012–2014 között – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. - írja az mno.hu

A VIP az, ha egyáltalán bejutsz a kórházba

Az MSZP képviselőjének száz kilométert kellett utaznia, hogy kezeltetni tudjon egy fülgyulladást, a PM vezetője pedig végignézte, ahogy egy nővér intubál egy beteget a felkészületlen orvos helyett. Ellenzéki politikusok beszélgettek arról, miért rossz a magyar egészségügy, és mit érdemes tenni vele. Egy ápoló például már Pozsonyban is duplaannyit keres, mint Budapesten. - írja az abcug.hu

A világnak még csak most esett le az álla a magyar plakátoktól

Ma még potom pénzért is hozzá lehet jutni a rendszerváltás előtti egyedi magyar filmplakátokhoz, de ez már nem lesz sokáig így. A magyar grafikusok munkái ugyanis külön szigetet képeznek, és a tehetősebb külföldi gyűjtők még csak most fedezik fel igazán, milyen egyedi látásmódú grafikák készültek hazánkban. - írja a hvg

Philip is kiveszi a részét a közösből

Rákay Philip a köztévétől való távozása után külsősként gyárt majd műsorokat az MTVA-nak – írta a Blikk, amely szerint az MTV júliusban leköszönő vezérigazgató-helyettese négy produkciót készíthet, akár több százmillió forintért. A lap úgy fogalmazott, hogy "Philip lép Simicskáék helyébe", már ami a köztévés műsorkészítést illeti.

Veszprémben elbukott a fideszes kétharmad

Relatíve jó részvételi arány mellett zajlott a mai időközi választás, a hivatalos adatok és helyi információink szerint is egyelőre magabiztosan vezet az ellenzéki jelölt.

Újabb fronton támadták meg Simicskát

Már a köztévéből is ki akarják szorítani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó céget, amely a tévé legnézettebb műsorait gyártja.

Korábbi híreink

Ipsos: Már egymillió szavazót vesztett a Fidesz

Kis mértékben tovább csökkent a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül az idei év elején, az ellenzéki pártoké nem változott, a politikától távolságot tartók csoportja valamelyest megint bővült – derül ki az Ipsos január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából.

Nagyot csökkent a Fidesz tábora az elmúlt hetekben

Az október eleji 35-ről 30 százalékra csökkent a kormánypárt tábora, de az ellenzék a leszakadókból nem sokat profitált. A kormányban csalódottak az úgynevezett bizonytalanok táborát gyarapítják, amely 31-ről 35 százalékosra nőtt – derült ki a november első felében végzett felmérésből.

20-25 ezer vállalkozás csúszott le a támogatásról

Saját hibái miatt bünteti a kis- és középvállalkozásokat az online kasszák ügyében a kormány - mondta Csárdi Antal, az LMP fogyasztóvédelmi és vállalkozásfejlesztési szakszóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidesznek is van vesztenivalója

Míg a választópolgárok több mint fele tét nélkülinek érzi a vasárnapi voksolást, és nem akar részt venni az európai parlamenti választáson, egyes pártoknak létkérdés, hogy jó eredményt érjenek el. Sőt még a biztos győzelemre számító Fidesznek is van veszítenivalója. Elmondjuk, mi a belpolitikai tétje, és milyen hatással lehet a politikusok karrierjére az EP-voksolásnak.

Szirénázás a paksi végszavazás ellen

LMP-s képviselők szirénával tiltakoztak a parlamentben a paksi bővítésről szóló szerződés egy héttel előrehozott végszavazása ellen. Az ülésnapról kizárták őket, de a szavazásból nem, akciójukért Kövér László házelnök a kiszabható legsúlyosabb büntetést javasolja. A paksi bővítést jóváhagyták.

Tömegesen kérik ki a gyerekeket a napköziből

A felsős diákok több mint kétharmada nem kér a délután négyig tartó napköziből, de az alsó tagozaton is majdnem egyharmados a felmentést kérők aránya. A parlament oktatási bizottságának LMP-s alelnöke szerint az adatok azt mutatják, hogy az elképzelés megbukott, és inkább a valódi egész napos iskolát kellene megvalósítani.

A Csongrád megyei LMP nem szakad

A Csongrád megyei LMP nem szakad

Vasárnap délután jelentette be Jávor Benedek, hogy kilépnek az LMP-ből és önálló pártot alapítanak a párton belül alakult Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai. A kilépőkhöz több megyei szervezetből is csatlakoztak. Csongrád megyében azonban nincs átlépő az új alakulatba, legalábbis a megyei szóvivő szerint.

Az LMP platformistái kilépnek a pártból

Kilépnek az LMP-ből és önálló pártot alapítanak a párton belül alakult Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai - jelentette be vasárnap délután Jávor Benedek. Ellenszavazat nem volt. A kilépés hetven embert érint. Schiffer András szerint nincs szó pártszakadásról.

Jobbiknyi különbség sincs a Fidesz és az MSZP között

Minden eddiginél kevesebb a biztos pártválasztó, tehát ismét nőtt a politikának hátat fordítók aránya a magyar társadalomban - derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából. Az MSZP és a Fidesz támogatottsága nem változott jelentősen. A múlt év végi közéleti események, például a diákok megmozdulásai nem éreztették hatásukat a pártpreferenciákon.

Milliárdos szerencsepénz Simicska cégének

1,64 milliárdos szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. a Hung-Ister Filmprodukció Zrt.-vel. A cég a többek között a Hír tv-t, a Magyar Nemzetet és a Mahir Zrt.-t felölelő Nemzet-csoporthoz kapcsolódik, amely Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozik.

Archívum