Címoldal

Fejlesztésekről a közmeghallgatásonFotógalériával

Fejlesztésekről a közmeghallgatáson

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester tartott közmeghallgatást csütörtökön este a városháza házasságkötő termében, amelyre az érdeklődők mellett az önkormányzati képviselők többsége is elment.

Elkezdődött a Cédrus lakópark építése

Elkezdődött a Cédrus lakópark építése

szeged tv tartalom Most már biztos: megépül a sokakban kétségeket keltő Cédrus Liget lakópark. A nyáron tartott lakossági fórumon azt hangoztatták a móravárosiak, hogy nem való az ottani környezetbe egy fantasztikus filmbe illő épület, emellett a növekvő forgalomtól és a sok parkoló autótól is tartottak. (videóval)

Nem mindenki örül az új szegedi lakóparknak

Nem mindenki örül az új szegedi lakóparknak

szeged tv tartalom Volt bőven vitás kérdésekből azon a lakossági fórumon, amelynek témája az épülő Cédrus Liget lakópark volt. Az Élhető Szegedért Egyesület azért hívta össze a találkozót, hogy a lakópark építtetőjével tisztázzák, mire számíthatnak környékbeliek.

Piknikkel épített (lakó)közösséget az IKVFotógalériával

Piknikkel épített (lakó)közösséget az IKV

Első alkalommal rendezett szombaton délután közösségi pikniket az Erzsébet-ligetben az IKV Zrt. Két újszegedi tömbház bérlőit várták műsorokkal, foglalkozásokkal, sportolási lehetőséggel.

Megszűnik a csikorgás az Európa Ligetnél

Megszűnik a csikorgás az Európa Ligetnél

A városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén napirendre került a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. idei rekonstrukciós terve, melyből kiderült, hogy idén komoly összeget fordítanak a villamossínek karbantartására.

Különleges volt az idei gyereknap

Különleges volt az idei gyereknap

szeged tv tartalom Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Piknikre hívták szeged minden fiatalját. A gyereknap alkalmából kétnapos hétvégi rendezvényt szervezett a város, ahol minden korosztály megtalálhatta a kedvére valót. (videóval)

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknekFotógalériával

Gyermeknapi ajándék a szegedi gyerekeknek

Közel 20 különféle játék, a dodzsemtől a céllövöldén át az ugrálóvárig, használható majd féláron május utolsó hétvégéjén a Fergeteges Szegedi Gyermeknapi Pikniken a ligetben. Emellett számos program, színházi előadás, zenés gyermekműsor és táncbemutatók várják a kilátogató kicsiket és nagyokat.

Jó hangulatú májusünnep az újszegedi ligetbenFotógalériával

Jó hangulatú májusünnep az újszegedi ligetben

Az újszegedi Erzsébet ligetben már pénteken délután műsorokkal, koncertekkel, kirakodóvásárral és egyéb vigasságokkal várták a látogatókat. Hétfőn pedig már reggeltől csúcsra járt a majális. A Liszt Ferenc sétányon vendéglátósok és mutatványosok várták a szegedieket. Hagyományosan megmaradt a sör, a virsli, a forgó, de a munka ünnepén a pártok is állítottak sátrakat.

Óriáshinta is lesz a ligetben május elsejénFotógalériával

Óriáshinta is lesz a ligetben május elsején

Színes programokkal, látványos bemutatókkal várja a nagyközönséget a Szegedi Városkép és Piac Kft. Két helyszínen több mint 60 rendezvény várja a családokat április 28-tól május1-ig.

Matekverseny az Erzsébet-ligetben

szeged tv tartalom Ifjú matematikusok vették birtokba szombaton az újszegedi Erzsébet-ligetet. Ez nem egy szokványos tudásfelmérő, mert a cél a számolás mellett az volt, hogy szabad levegőn töltsenek el egy napot a gyerekek, akik így alig vették észre, hogy valójában egy versenyről van szó. (videóval)

Korábbi híreink

Ismét lesznek temetői járatok Halottak napján

Ismét lesznek temetői járatok Halottak napján

A városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság csütörtök reggeli ülésén jóváhagyták az újszegedi liget zöld területi rehabilitációjának kiviteli terveit. Ez azt jelenti, hogy rövidesen indulhat a terület teljes megújítása.

Az újszegedi liget a város tüdeje marad

Az újszegedi liget a város tüdeje marad

Lakossági fórumon mutatták be az Erzsébet liget rekonstrukciós terveit a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában csütörtökön este. A részletes prezentáció után sok kérdés érkezett a tervezőkhöz és a képviselőkhöz.

A ligetben mozoghat az egész család

A ligetben mozoghat az egész család

A város apraja-nagyját megmozgatják vasárnap az újszegedi Játékok kertjében. Lustáknak és kevésbé lustáknak is jó szórakozást ígér a Szegedi Családi Sport- és Egészségfesztivál, amelyet az idén már 9. alkalommal rendeznek meg.

Minden szabályos a Ligetfürdő ügyében

Minden szabályos a Ligetfürdő ügyében

Bűncselekmény hiányában elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség a Ligetfürdő beruházás ügyében azt a feljelentést, amelyet Német Ferenc, a Fidesz helyi szervezetének elnökségi tagja, az önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának külsős tagja tett Botka László polgármester ellen.

Virtus a ligetben: legyőzik a gravitációt

Virtus a ligetben: legyőzik a gravitációt

Táncosok, artisták, akrobaták, tűzzsonglőrök veszik birtokba július 29-én, pénteken este az újszegedi szabadtéri színpadot, hogy lélegzetelállító produkciójukkal bemutassák, hogyan győzik le a gravitációt. A szabadtéri játékok kisebbik játszóhelyének vendége a Duda Éva Társulat lesz.

Zűrzavaros éjszaka jön az újszegedi ligetbe

Zűrzavaros éjszaka jön az újszegedi ligetbe

Ismét nagyüzem lesz a hét végén a szabadtéri játékokon: a Dóm téren Eisemann Mihály operettjét, az Én és a kisöcsémet mutatják be, az újszegedi ligetben pedig Ion Luca Caragiale vígjátékát, a Zűrzavaros éjszakát láthatják két alkalommal – pénteken és szombaton este 9 órától – a szegediek.

Székhelyivel érkezik a ligetbe az Egérfogó

Székhelyivel érkezik a ligetbe az Egérfogó

Agatha Christie Az egérfogó című darabjával indul az évad a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén pénteken, a krimi egyik főszerepében Székhelyi Józsefet láthatja a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Nyolcvan millióval több jut a város útjaira

Nyolcvan millióval több jut a város útjaira

Nyolcvan millió forinttal többet költhet a város út- és járdafelújításra az idén – többek között ezt a javaslatot támogatta a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság, amely szerdán délelőtt ülésezett. Döntést a pénteki közgyűlésen hoznak a városatyák.

Jó hangulatú majális, polgármesteri vizittel

Jó hangulatú majális, polgármesteri vizittel

Szerencsére nagyot tévedtek az időjósok, az eső ugyanis délelőtt elkerülte az újszegedi ligetet. Így 11 óra felé már egy gombostűt sem lehetett leejteni a fősétányon. A majálisra a vásározókon, mutatványosokon kívül idén is kitelepültek a pártok, civil szervezetek. Botka László polgármester hagyományosan családjával együtt kereste fel a ligetet.

Felújítják az újszegedi szabadtéri színpadot

Felújítják az újszegedi szabadtéri színpadot

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtöki ülésének két fontos napirendi pontja volt. Az egyiket vita nélkül néhány másodperc alatt elfogadták, a másikról egy órát vitatkoztak.

Archívum

A ligetben indította el uniós kampányát az MSZP

Majális: négy napig szól a zene a ligetben

Svejk és a Páratlan páros is jön Újszegedre

Még nem került pont a Vigadó ügy végére

Egy bolond százat csinál Újszegeden

Medikusok adnak koncertet az újszegedi ligetben

Állatfesztivált rendez a Tappancs a ligetben

Jó hangulatú májusünnep a ligetben

Mutatványosok elektromos kábeleit lopták el

A ligetben és Zárpor-tónál is lesz majális

Négylábú látogatók járnak a Gesztenyeligetbe

Mopsz találkozó az újszegedi Ligetben

Csúnyaságverseny is lesz az újszegedi ebnapon

Omladozó Vigadó: szeplő a város tüdején

Négylábúak fesztiváloztak a ligetben

Állatfesztivált rendez a Tappancs a ligetben

Ajándék gyümölcs járt a szemétszüretért