Címoldal

Ismét többfelé egészségtelen a levegő

Ismét többfelé egészségtelen a levegő

Országszerte több település, köztük Szeged levegőjét egészségtelennek, Salgótarjánét veszélyesnek minősítették a levegő magas szállópor-tartalma miatt.

Szegeden már elfogadható a levegő minősége

Szegeden már elfogadható a levegő minősége

A fővárosban és az ország nagy részén csökkent a légszennyezettség, de néhány északkeleti településen továbbra is veszélyes a levegőminőség a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt.

A levegő minőségének javulása várható

A levegő minőségének javulása várható

szeged tv tartalom A városi mérőállomás műszerei folyamatosan figyelik a szennyező anyagok mennyiségét, és a szakemberek az időjárási adatokat is elemzik. Ezek alapján arra lehet következtetni, hogy csökkenni fog a szmog mértéke. (videóval)

Szegeden is veszélyes a levegő minősége

Szegeden is veszélyes a levegő minősége

Már hat településen – köztük Szegeden is – veszélyes, tizenkét helyen pedig egészségtelen a levegő minősége a magas szálló por koncentráció miatt.

Már rendelhető a palack, ami a levegőből csinál vizet

A kulacsok dinamójaként emlegethetjük a Fontust, ami a világ első önfeltöltő vizespalackja. A dinamóhoz képest két különbség van: áram helyett vizet termel, és nem csak kerékpározás közben használható. - írja a hvg

Létezik már dobozos levegő, el is kapkodták

Napok alatt elkapkodták a dobozos oxigéndús levegőt, amelyet egy cég kísérleti jelleggel árult a dél-kínai Hajnan sziget nemzetközi turisztikai vásárán. Az üdítőitalokhoz hasonló dobozba zárt levegőt akciós áron 29 jüanért, vagyis mintegy 1200 forintért kínálták. - írja a számoldki.hu

Vasárnaptól országszerte jobb lesz a levegő

Vasárnaptól országszerte jobb lesz a levegő

Vasárnaptól időnként már megélénkülhet a szél, így érdemi javulás várható a levegő minőségében országszerte – közölte Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden új levegőminőség mérő műszert fejlesztenek

Szegeden új levegőminőség mérő műszert fejlesztenek

A Videoton Holding Zrt. egyik tagvállalata, a szegedi Hilase Fejlesztő, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által vezetett konzorcium európai uniós forrás felhasználásával új típusú levegőminőség mérő műszert fejleszt, amely a szálló por veszélyességének valós idejű monitorozására képes.

Sikeresen versenyeztek a szegedi pneumobilok

Sikeresen versenyeztek a szegedi pneumobilok

A sűrített levegővel hajtott járművek gyorsasági körversenyét és a gyorsulási versenyét rendezték a hét végén Kecskeméten. A versenyt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kakukktojás elnevezésű csapata nyerte. A gyorsulási verseny második és harmadik helyén a szegedi egyetemisták végeztek.

185 ezer forintért kelt el egy üres befőttesüveg

Ránézésre teljesen üres volt, csupán levegőt tartalmazott az árverésre bocsátott, gondosan lezárt befőttesüveg, mégis 185 ezer forintnyi összeget fizetett érte egy vevő.

Korábbi híreink

Szegeden elfogadható a levegő minősége

Szegeden elfogadható a levegő minősége

Országszerte csökkent a légszennyezettség, a levegő szálló por koncentrációja már egy településen sem éri el a veszélyes, vagy egészségtelen szintet. Szeged környékén az elmúlt hetekben is elfogadható értéket mértek.

Nyíregyházi lánykérés, légi transzparenssel

Repülőgéppel vontatott légi transzparens segítségével kérte meg szerelme kezét egy nyíregyházi férfi. A nagyváros fölött mindenki olvashatta a lánykérő feliratot, aki feltekintett az égre: "Maya, hozzám jössz???".