Címoldal

Így lopnak ők - Mutyikalendárium

Egymást érték a korrupció gyanús esetek, csodás kormányközeli gazdagodások, furcsa fejlesztések 2017-ben is. Összeállításunkban ezek közül válogattunk a teljesség igénye nélkül. - írja a nepszava.hu

Könyékig turkál a NER-elit a paksi kasszában

Egy múlt heti paksi lakossági fórumon a kormány illetékesei néhány millió forintra becsülték a tervezett atomerőmű-bővítés reklámozására fordított összeget, a Közérdekvédelmi Központ viszont – a megszerzett szerződések alapján – egymilliárd forintos kommunikációs költést talált. A szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok a paksi beruházással kapcsolatos összes előzetes korrupciós aggályt alátámasztják. - írja a nepszava.hu

Százmilliárdok fideszes haveroknak

A kormányfő vejével, Tiborcz Istvánnal kapcsolatba hozható West Hungária Bau, a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe került ZÁÉV, valamint a szegedi Dél-Konstrukt és a miskolci Zeron Befektetési Zrt. konzorciuma nyert jogot állami-önkormányzati épületek 200 milliárd forint értékű energetikai felújítására – írja a nepszava.hu

A kormány bármire ráteheti a kezét

Lenyúlás minden szinten - így is jellemezhető a jövő év. Nem csak a magánnyugdíj-pénztárak maradékát zsebeli be az állam, de a Magyar Villamos Művek még magánkézben lévő 0,13 százaléknyi részesedését is meg akarja szerezni. Az akcióról Tóth Bertalant, a szocialisták szakpolitikusát kérdeztük.

„A lopás akkor is lopás, ha törvényt hoztok róla”

Varga Mihálynak küldenének tiltakozó levelet, december elejére pedig újra tüntetést szerveznek a megtakarításaik lenyúlása ellen demonstráló magán-nyugdíjpénztári tagok.

A Parlamentben is szó volt a vadasparki lenyúlásról

A Parlamentben is szó volt a vadasparki lenyúlásról

Szabó Sándor országgyűlési képviselő a Parlament mai ülésén azonnali kérdést intézett Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a Vadasparkban felépített magánberuházás ügyében, ahol a szocialista politikus szerint több mint 220 millió forint tűnt el. Lázár János válaszában az ügy kivizsgálását ígérte.

Milliárdos mutyigyanú a tanteremfelújításoknál

Mindenhol szuper lett az uniós pénzből kialakított tanterem, pedig csak a pályázati pénzek töredékét költötték rájuk. A megmaradt százmilliók különféle járulékos címeken találtak gazdára, a legnagyobb falatot a KLIK tartott meg magának, és nem árulja el, miért.

Kipakol az államtitkár: milliárdokról szól a sztori

Többszáz millió forint kerülhet éves szinten közbeszerzések útján kormányközeli cégekhez – állítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. december elején leköszönt energiaügyi helyettes államtitkára.

Így kell lenyúlni 12,5 milliárd forintot

A magyar állam 12 milliárd forintot adott 5 olyan cégnek, melyet egy napon alapítottak meg és mindegyiknek offshore a tulajdonosa, na meg egy a székhelye is. A Privát Kopó nyomozott az ügyben és kiderítette, hogy mindegyik céget erre a 12 milliárdos pénzfelvételre alapítottak. Az érdekesség, hogy némelyik anyacég ellen ügyészségi, vagy adóhivatali eljárások is folyamatban vannak.