Címoldal

Kézilabda: Szegedi siker Lengyelországban

Kézilabda: Szegedi siker Lengyelországban

A MOL-Pick Szeged hat góllal nyert a lengyel Wisla Plock otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdai mérkőzésén. A Tisza-parti csapat egy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor nyert a csoportkörben.

Lengyel állami kitüntetést kapott a Gál Ferenc Főiskola rektora

A Lengyel Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjével tüntették ki Kozma Gábort, a szegedi Gál Ferenc Főiskola rektorát - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.

Halmozták az érmeket a szegediek

Kiválóan szerepeltek az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE tehetségei az olimpiai reménységek versenyén Lengyelországban.

DYRSVS – Így „hangzik” Szeged, EnigmáulFotógalériával

DYRSVS – Így „hangzik” Szeged, Enigmául

Exkluzív felvételek egy alig tíz kilós „írógépről”, amely sokkal több annál. Kipróbáltuk a Varsóból érkezett rejtjelező gépet!

Lengyel zsenik ellen nem sokáig lehet harcolni

Lengyel zsenik ellen nem sokáig lehet harcolni

Szegedre érkezik Varsóból egy Enigma I-es. Először „kirándul” külföldre. Lengyel matematikusok „pillanatok alatt” föltörték, lerövidítve a II. világháborút.

Nagy pofont kapott Orbán Varsóban

Az uniós és a visegrádi országok egysége az ukrajnai helyzet kapcsán alapvető fontosságú - mondta Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök Varsóban Orbán Viktornak, akit nem fogadott régi szövetségese Jaroslaw Kaczynski, mondván: Putyin budapesti látogatása megsértette az európai szoldaritást.

Nem kívánatos figura lett Micimackó

Persona non grata lett a csacsi, öreg medveként ismert Medveczky Medve, ismertebb nevén Micimackó. A csekélyértelmű medvebocs kétes nemével, és illetlen öltözetével haragította magára egy lengyel város önkormányzatának képviselőit – írja a The Independent című brit lap.

Nem sikerült, kikapott a Szeged Lengyelországban

Nem sikerült, kikapott a Szeged Lengyelországban

Pont nélkül tért haza Lengyelországból a MOL-Pick Szeged, mivel a VELUX EHF Bajnokok Ligája 2. fordulójában kikapott a házigazda Kielce-től. Az első félidőben még tartani tudta magát a szegedi együttes, de a vége 5 gólos vereség lett.

Olasz Anna a férfiakat is leelőzte Lengyelországban

Olasz Anna a férfiakat is leelőzte Lengyelországban

A szegedi hosszútávúszó, Olasz Anna nyerte a Lengyelországban rendezett Gdynia Úszó Maratont úgy, hogy még a férfimezőny legjobbját is megelőzte a 20 és fél kilométeres versenyen. A szegedi nyíltvízi úszó lány több mint 7 perces előnnyel ért célba az amerikai Christine Jennings előtt.

Cseh középosztály = magyar gazdagok

Szeretjük magunkat a közép-európai régió más országaihoz hasonlítani. De másokkal összehasonlítva hogyan áll a szénája az úgynevezett magyar középosztálynak? Ha már a nyugat-európai középosztályhoz nem is, de a régióbelihez mérhetjük magunkat egyáltalán?

Korábbi híreink

Gandalf stoppolta le a villamost

A villamosvezető nem akart hinni a szemének, amikor egy furcsa köntösbe öltözött figura ugrándozott előtte a síneken és a botjával hadonászott. Aztán még különösebb alakok ugrottak elő a fák közül.

Bronzérmet tekézett össze Kiss egyéni összetettben

Kiss Norbert nem elégedett meg egy éremmel Lengyelországban. A szegediek világbajnoka a lesznói vb-n korábban a sprint kategóriában szerzett aranyérmet, a világverseny zárónapján pedig kiérdemelte az egyéni összetett bronzérmet.

Lengyel tiszteletbeli konzul lesz Szegeden

Tiszteletbeli konzuli posztot létesít Lengyelország Szegeden, és Magyarország hamarosan szintén tiszteletbeli konzuli posztot létesít Lengyelországban - jelentette be Martonyi János magyar és Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, miután csütörtökön megbeszélést folytatott Budapesten.