Címoldal

David Beckham új szenvedélynek hódol

David Beckham új hobbit talált magának, amibe remélhetőleg nem tör bele a bicskája. - írja a Blikk

LEGO-ból tényleg bármi könnyedén elkészíthető

Nem csak játékra használhatod régi LEGO építőkockáidat, egy kis kreativitással szinte bármilyen használati tárgyat összerakhatsz a pici elemekből. Mutatunk pár ötletet! - írja a trendblog.hu

Földünk 2 legidősebb fája még a fáraók idejében cseperedett

A világ 2 legöregebb fája Matuzsálem és Elnök. Mindkét fa rendkívüli a maga nemében, érdemes megismerni történetüket. - írja a 24.hu

A művész, aki LEGO-kockákból építette meg a világvégét

Tim Schwalfenberg designer nagyjából 20 ezer LEGO-ból dolgozott. A The Last of Us nevű posztapokaliptikus játék szolgált mintául. - írja a nuus.hu

Tönkretette a LEGO-szobrot a kiállítás első óráiban

15 ezer dollár értékű legószobrot tett tönkre egy srác, rögtön a kiállítás első napján. A művész, aki készítette, 3 napon keresztül egy szemhunyásnyit sem aludt, hogy időre elkészüljön az alkotás. - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

30 centit vertünk az amerikaiakra Legóban

Sikerült a kísérlet: megdőlt a világ legmagasabb Lego-tornyának rekordja. A magyar legósok 30 centiméterrel múlták felül a csúcstartó amerikaiakat. A Szent István-bazilikánál így ünnepelték a gyerekeket a tegnapi nemzetközi gyereknapon.

Miliomos lett a Lego kockák hasznosításából

Egy amerikai vállalkozó abból lett milliomos, hogy használt Lego játékokat ad bérbe családoknak. Az üzleti modellje szerint a kiszállítás és elvitel ingyenes, cserébe szerény havi előfizetési díjat kér, csomagtól függően 15-39 dollárt. A játékokat minden használat után fertőtlenítik, így a további megosztás is biztonságos.

Ma is bevetésre kész a legidősebb tűzoltó

Kilencvenévesen léptették elő tűzoltó zászlóssá a napokban Szentesi Imrét, aki 1949-ben öltötte magára először az egyenruhát. Az öregúr szíve szerint ma is oltana, és a létrán felszaladni sem okoz neki gondot.

Egyre mérgesebb legófigurákat készítenek

Az egykor vidám legófigurák mára egyre mérgesebbek – állítják új-zélandi kutatók. A szakemberek minden 1975 és 2010 között gyártott figura arckifejezését összevetették.

Kitiltották Legolandből, mert túl öreg volt a bácsi

Évek óta nagy álma volt a férfinak, hogy egyszer láthassa Legolandet, ám amikor végre rászánta magát az utazásra és elment, nem engedték be: nem volt vele 12 éven aluli gyermek.

Korábbi híreink

Életnagyságú LEGO Ferrari érkezik a Plazába

Életnagyságú LEGO Ferrari érkezik a Plazába

Életnagyságú LEGO Ferrari versenyautó érkezik július 6-án, szombaton a Szeged Plazába. Az egyedülálló autó, amely 2011-es Ferrari 150 Italia élethű mása 215 ezer LEGO építőelemből áll, és a Shell jelenleg futó kampányának utolsó magyarországi állomásaként érkezik a Szeged Plazába.

Egyre több a mufurc Lego-figura

Egyre dühösebbek a Lego-játékfigurák: a mosolygós helyett mind több köztük a zord ábrázatú, és ez kedvezőtlen hatással lehet a gyerekekre – hívta fel a figyelmet egy új-zélandi kutató.

Ki mondta, hogy a legó csak gyerekjáték?

Warren Elsmore nagyon is komolyan veszi a játékot, legalábbis az építőkockázós részét mindenképp. Hobbija mára a munkája is lett, így még fizetést is kap azért, ami sokaknak csak gyerekjáték.

Ezt lehet kihozni 600 órányi legózásból

A legózásnak nincs olimpiai műsorszáma – még ha az egyes sportesemények rekonstruálhatók is vele –, de ha lenne, alighanem a népszerű építőjáték japán zsenije, Akiyuki kapná az aranyérmet.