Címoldal

Kezdődik a Szegedi Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Kezdődik a Szegedi Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Csütörtöktől hétfőig első alkalommal költözik Szegedre a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. A Belvárosi moziban öt nap alatt hat filmet vetítenek a fesztivál keretében.

Fesztiválnyitón adják át a felújított zsinagógátFotógalériával

Fesztiválnyitón adják át a felújított zsinagógát

Koncertekkel, kiállításokkal, tudományos konferenciákkal várja két hónapon át az érdeklődőket a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál. A rendezvénysorozat megnyitóján, vasárnap átadják a külsőleg teljesen felújított zsinagóga épületét.

Végéhez közeledik a Zsinagóga felújítása

Végéhez közeledik a Zsinagóga felújítása

szeged tv tartalom A tető teljes egészében, kupolák mindegyike egy kivétellel megújult. Most már csak a tereprendezés és a biblikus kert kialakítása maradt hátra. Ugyan eredetileg tavaly év végére ígérték a befejezést, a munkálatok megcsúsztak, szeptember elején hivatalosan is átadják az 1 milliárd Forintból megújult Zsinagóga. (videóval)

Új rabbi, felújítás, fesztivál az Új ZsinagógábanFotógalériával

Új rabbi, felújítás, fesztivál az Új Zsinagógában

Örömteli hírekről számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke. Amellett, hogy bemutatta a hitközség új rabbiját, beszámolt a zsinagóga felújítási munkálatairól és a XII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programjairól is.

Az év végére elkészülhet a zsinagóga felújítása

Az év végére elkészülhet a zsinagóga felújítása

szeged tv tartalom Régóta húzódik a szegedi zsinagóga felújítása. Egyelőre csak egy kisebb felújítás valósult meg, valamint az adminisztráció zajlott, idén viszont úgy tűnik, az év végére elkészülhet a világ egyik legnagyobb zsinagógájának felújítása – igaz, még mindig csak részben. (videóval)

Megkezdődött a szegedi Új zsinagóga felújítása

Megkezdődött a szegedi Új zsinagóga felújítása

Megkezdődött a szegedi Új zsinagóga felújítása, a kormány a közelmúltban 950 millió forint támogatást ítélt meg a munkálatokra.

Sztárparádé a zsidó kulturális fesztiválon

Sztárparádé a zsidó kulturális fesztiválon

Illényi Katicával kezdődik egy hónap múlva, Presser Gáborral és Rúzsa Magdival fejeződik be novemberben. És lesz kóser bolt is Szegeden!

TudáShalom – bemutatkozik a zsidóság

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által összeállított kiállítás Budapestről érkezett. Célja, lebontani a zsidósággal szembeni előítéleteket.

Az állam is segít megóvni a szegedi zsinagógát

Az állam is segít megóvni a szegedi zsinagógát

A kormány 2015-ben is jelentős összeggel támogatja a zsidó közösségeket – hangzott el a Zsidó Közösségi Kerekasztal legutóbbi ülésén. Több egyházi épület mellett a szegedi zsinagóga állagmegóvását is támogatni fogja a kabinet. A műemléképület olyan rossz állapotban van, hogy segítség híján novemberben be kellene zárni – mondta a napokban a Lednitzky András, a hitközség elnöke.

Csernay professzoré a Szegedért Alapítvány fődíja

Csernay professzoré a Szegedért Alapítvány fődíja

Huszonnegyedik alkalommal döntött a Szegedért Alapítvány elnöksége és kuratóriumai az alapítvány idei díjazottjairól. A város egyik legjelentősebb mecénás alapítványa évről évre a tudomány, a művészet és a közélet kiválóságait díjazza. Az elnökség a fődíjat 2013-ban Csernay László radiológusnak, az SZTE emeritus professzorának ítélte oda.