Címoldal

Köszöntötték a legendás béketelepi pedagógustFotógalériával

Köszöntötték a legendás béketelepi pedagógust

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték egykori munkahelyén Balázs Imre pedagógust, Béketelep történet című helytörténeti mű szerzőjét. A Szegedért Emlékéremmel kitüntetett tanárt rokonai, egykori kollégái és tanítványai ünnepelték a Kreatív Formák Alapítvány béketelepi épületében.

Tökfesztivál és halászlé DorozsmánFotógalériával

Tökfesztivál és halászlé Dorozsmán

Idén nyolcadik alkalommal szervezték meg Kiskundorozsmán a Tökfesztivált, amely most is több száz látogatót vonzott. A művelődési ház udvarán minden a tökről szólt, töklámpások, tökszobrok és sült tök várta az érdeklődőket. Emellett több tucat bográcsban is rotyogott a halászlé szombaton.

Több tucat kakas végezte a bográcsokbanFotógalériával

Több tucat kakas végezte a bográcsokban

Kiskundorozsmán már hosszú évek óta hagyomány az őszi kakaspörkölt főzőverseny. Idén több mint 630 kiló húsból készültek a finomságok száznál is több bográcsban. A rendezvényt idén is együtt szervezte a városrész két képviselője Lauer István és Mihálffy Béla.

Jó ütemben épül a dorozsmai rendelő

szeged tv tartalom Tartják az ütemtervet a dorozsmai egészségház kivitelezői. A több mint 250 millió forintos beruházás elkészültével mintegy 20'000 ember orvosi ellátása kerül 21. századi körülmények közé. (videóval)

Hatvan éves a kézilabda Kiskundorozsmán

Hatvan éves a kézilabda Kiskundorozsmán

Komoly hagyományai vannak Kiskundorozsmán a kézilabdázásnak, bár napjainkban sem a női-, sem a férfi szakág nem rendelkezik meghatározó csapattal. A kézilabda azonban továbbra is népszerű itt, amit az is bizonyít, hogy szombaton megünnepelték a sportág helyi indulásának 60. évfordulóját.

A magyar Teréz anyára emlékeztekFotógalériával

A magyar Teréz anyára emlékeztek

110 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Wagner Viktória, Kiskundorozsma emblematikus szülöttje, a híres zöldkeresztes védőnő, akire emléktáblájánál emlékeztek meg tisztelői pénteken délelőtt.

Térfoglalás a drogellenes harc jegyében

Térfoglalás a drogellenes harc jegyében

Szegedi civil- és segítő szervezetek összefogásában hétfőn délután a Bartók téren ismét megrendezték a Térfoglaló programot a Kábítószer-ellenes Világnap szegedi eseményeként. A rendezvényt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatta.

Indul az egészségház építése DorozsmánFotógalériával

Indul az egészségház építése Dorozsmán

Több tucatnyi érdeklődő jelenlétében tette le hétfő délután a kiskundorozsmai egészségház alapkövét Botka László polgármester, valamint Lauer István és Mihálffy Béla önkormányzati képviselők. A kivitelezőnek nem egészet egy éve van, hogy elkészüljön a munkával.

Jótékonysági ruhaosztás Kiskundorozsmán

Jótékonysági ruhaosztás Kiskundorozsmán

Aki elment szombat délelőtt a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarára, jó minőségű használt ruhaneműk közül válogathatott. A kezdeményező képviselők szerint nagy szükség van az ilyen jellegű támogatásra a városrészben.

Petőfi-telepen járt a játszótér kommandó Fotógalériával

Petőfi-telepen járt a játszótér kommandó

Egy hét alatt Szeged tíz játszóterére települ ki a Játszótér kommandó. A Szent-Györgyi Albert Agóra munkatársaiból és az őket segítő diákokból álló csapat váratlanul bukkan fel egy-egy városrész játszóterén, de ennek a kicsik és a családok mindenütt örülnek. (videóval)

Korábbi híreink

Kakasokról szólt minden Dorozsmán

Kakasokról szólt minden Dorozsmán

Családi összejövetelből több száz fős rendezvénnyé fejlődött Kiskundorozsmán a Kakaspörkölt-főzőverseny. A Faragó téren idén, a rossz idő ellenére is közel 50 bográcsban rotyogott a pörkölt.

Botka: folytatni kell a békés, építő munkát

Botka: folytatni kell a békés, építő munkát

Zsúfolásig megtelt a kiskundorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház nagyterme péntek este Botka László polgármester és a baloldali összefogás két képviselőjelöltje, Bezdány Géza és Lauer István lakossági fórumán.

Családi nap a Kálvária téren

Családi nap a Kálvária téren

Az égiek is kegyeikbe fogadták a Kálvária téri Családi Napot, amelyet a baloldali összefogás két jelöltje Kardos Irén és Lauer István szervezett, mivel az éjszakai vihar után gyönyörű napsütés fogadta a rendezvényre kilátogató több száz embert.

Családi napon mutatkoztak be a jelöltek

Családi napon mutatkoztak be a jelöltek

Családi napon együtt ünnepelték augusztus 20-án államalapításunk évfordulóját a kiskundorozsmaiak a Dianovszky téren, ahol Botka László polgármester bemutatta az MSZP-DK-Együtt két városrészi közös képviselőjelöltjét: Bezdány Gézát és Lauer Istvánt is. Az itt élők többek között kispályás fociban és íjászatban mérhették össze ügyességeket, este pedig koncerteken szórakozhattak.